Team CSC er Bjarne Riis’ livsværk og op til Tour des France er det kun cykelholdet, der optager ham. Det er dog ikke altid lige nemt at få de store egoer fra mange forskellige lande til at arbejde sammen. Det er netop her CSC adskiller sig fra mange andre hold: her arbejder alle rytterne i en harmonisk enhed – det er i hvert fald det der er meningen.
Danske Tómas Gislason, der af mange bliver anset som Danmarks bedste filmklipper, har sat i scene. Gislason har været cykelfan i mange år og har fulgt CSC og Riis før, under og efter verdens hårdeste cykelløb. Instruktøren huskes især fra den engelsksprogede danske film P.O.V.- Point Of View(2001) med Trine Dyrholm og Ulrich Thomsen, som han selv skrev, klippede og instruerede. Derudover instruerede han også den fantastiske dokumentarfilm Den Højeste Straf(2000), der følger Ole Sohn i sit forsøg på at opspore grunden til en dansk kommunists forsvinden efter et besøg i Sovjetunionen. Tómas er desuden en god ven af Lars von Trier, der gik på instruktørlinjen filmskolen mens Gislason gik på klippelinjen.
Dokumentarfilmen om CSC handler om meget mere end blot cykelløb, den handler også om menneskelig udvikling og om de store ting her i livet. At være en professionel cykelrytter handler om prioritering og opofrelse. Rytterne er ofte væk fra deres familier i flere måneder af gangen og må vælge mellem deres passion og deres kære.
Gislasons film illustrerer disse små historier om rytterne fantastisk godt, næsten så godt at man skulle tro at det var skuespil, at det var indstuderet. Vi følger mange personlige historier, som de udfolder sig nu og her, og samtidig giver instruktøren os et kort oprids af forhistorien med nogle velvalgte ord, der kører hen over skærmen. Filmen foregår således på flere niveauer og man må være vågen for at få det hele med. Overcoming er klippet så godt og minutiøst at man opdager ethvert skævt blik, enhver lille, gemt skuffelse og der er en meget nærværende lyd på, som involverer seeren.
Det er tydeligt, at Tómas har valgt det lidt mere brede publikum med sin film og ikke kun cykelentusiasterne – og det er en meget god idé. Bjarne Riis har alle danskere en mening om og det bliver der også pillet grundigt ved i filmen. Som flere af sine ryttere gennemgår direktøren også en masse problemer i sit forsøg på at behandle sine holdkammerater så godt som muligt – og samtidig presse dem til at levere resultaterne. Dopingbeskyldningerne mod Riis bliver ikke behandlet ret meget i filmen og det ville da også være en helt anderledes film hvis de gjorde. Det ville helt overskygge meningen med dokumentarfilmen, som er at følge den menneskelige udvikling på et professionelt cykelhold - og hos deres kendte direktør. Alt i alt et meget medlevende menneskeligt portræt, som denne seer giver 5 stjerner ud af 6.