Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

På Et Hængende Hår (DVD)

17. august 2003 af Morten Eriksen

4 stjerner Skriv en kommentar

På Et Hængende Hår (DVD) billede

Blandt nyhederne dukker der sommetider nogle interessante titler op fra bagkataloget. Denne thriller fra 1990 har bl.a. Gene Hackman at byde på...

Carol Hunnicut (Anne Archer) er på blind date med en mand der hedder Michael (J.T. Walsh). Efter maden tager de op på hans hotelværelse, da han lige skal ringe. Da hun er et smut på toilettet får hendes date et uventet besøg af hans boss og dennes håndlanger. Vi har at gøre med en mafiaboss. De har et økonomisk mellemværende og han bliver af gode grunde temmelig bange for konsekvenserne. Da Carol kommer ud fra toilettet kan hun høre at den er gal, og mens hun står i mørket bliver hun vidne til likvideringen af Michael. Hun bliver bange og flygter op i de canadiske bjerge til en afsides liggende hytte for at skjule sig.

Statsadvokaten Robert Caulfield (Gene Hackman) og hans makker har opsnuset identiteten på Carol og de har fundet ud af hvor hun gemmer sig. De tager dertil for at overtale Carol til at vidne imod gangsterne, men da gangsterne også møder op, ender det med at Caulfields makker bliver skudt og de må flygte sammen over stok og sten i bjergene. Det lykkes dem at få en kupé på et et tog mod Vancouver. Håndlangerne når også at stige på toget, og spørgsmålet er så, hvor lang tid der går inden de finder Carol og Caulfield...

”Narrow Margin” er en tog-thriller fra 1990 der indholdsmæssigt (historie, dialog og spændingsmomenter lagt sammen) ligger omkring middel, men hæver sig en kende over det niveau på grund af en solid præstation fra Gene Hackman. Den er en remake af en film noir fra 1952 med titlen ”The Narrow Margin”.

DVD specifikationer:

Menuerne er stillbilleder og der er underlægningsmusik på hovedmenuen. Filmen er tekstet på dansk, svensk, norsk, finsk, tysk og hollandsk. Filmen er filmet i Technicolor og præsenteres i det originale format (16:9 2,35:1). Det er en flot overførsel ti DVD. På lydsiden kan man vælge mellem engelsk og tysk (DD stereo 2.0) og det er også filmens originale lydspor.

Ekstramateriale:

Audio kommentarer af Peter Hyams
Bag kameraet
Featurette
Trailer

Instuktøren snakker ikke uafbrudt på kommentarsporet, men der kommer nogle interessante informationer af og til. Blandt andet får vi at vide, at scenen i hytten og den efterfølgende biljagt tog næsten 4 måneder at filme på grund af vejrforholdene i Canada. Scenen varer ca. 10 minutter! Han fortæller mest om Gene Hackmans skuespil og om hans egne intentioner som instruktør.

Bag kameraet er ca. 10 minutters video optagelse af filmholdet på settet og on location. Det præsenteres uden nogle dikkedarer og det er fedt! En sjov detalje er scenen hvor Gene Hackman får en snak med sine forfølgere i en togvogn. Vi kigger udenfor kulissen hvor en kæmpe karussel med grantræeer simulerer at togvognen er i fart. Vi er også med ovenpå toget hvor Hackman og Archer ligger mens toget kører.

Featuretten er et 5 minutters program med klip fra filmen tilsat interviewbidder fra dengang med Gene Hackman, Anne Archer, James Sikking og instruktøren Peter Hyams.

Det er usædvanligt at se en trailer fra 1990 i 16:9 med så god en billedkvalitet. Lyden på traileren er noget jeg vil kalde for et ”fake” flerkanals Dolby Digital, der lyder som mono.

Der er tale om en tysk udgivelse (Kinowelt) og den distribueres herhjemme af SandrewMetronome. DVD’ens cover har fået et nyt design der afviger fra filmens originale artwork. Hvad var der galt med det originale design? Læg i øvrigt mærke til hvor flotte de amerikanske Region 1 DVD covers tit er. Jeg tænker bl.a. på motiv og farvevalg. Hvis man laver en direkte sammenligning, så er det ofte et kedeligt cover der pryder en dansk udgivelse. Har jeg ikke ret?

SandrewMetronome har (så vidt jeg er orienteret) ikke reklameret med denne udgivelse på nogen måde, og jeg har personligt ikke set filmen på hylderne nogen steder! Det synes jeg er mærkeligt.

Der er her tale om en DVD med forholdsvis meget ekstramateriale, og den er bestemt pengene værd hvis man synes om Gene Hackman. Det er ikke så tit at en ældre film i denne genre bliver ledsaget af meget mere end en trailer, så derfor er det absolut et plus at vi her får både kommentarspor og et interssant kig bag kameraet oven i købet! Jeg husker at jeg så filmen i sin tid på VHS i pan&scan 4:3, så denne oplevelse var noget helt andet.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Sandrew Metronome

Titel: På Et Hængende Hår
Original Titel: Narrow Margin
Premieredato: 8. marts 2003
Instruktør: Peter Hyams
Skuespillere: Gene Hackman, Anne Archer, James Sikking, J.T, Walsh, M, Emmet Walsh
Spilletid: 93 min.
Selskab: Studio Canal 1990, SandrewMetronome 2003
Genre: Thriller
Anne Archer på date med...
Anne Archer på date med...
J.T. Walsh.
J.T. Walsh.
En lille snak med forfølgerne.
En lille snak med forfølgerne.


banner
Overskrift Højre Block
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...
Bad Boys: Ride o...
Knox Goes Away
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskedeKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...