Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Den Grænseløse
Den Grænseløse billede



Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Paranoid Park

30. november 2007 af Jesper Hintze Vildbrad

4 stjerner Skriv en kommentar

Paranoid Park billede

En teenage skater, forsømt fra hjemmet holder en dag til ved Paranoid Park, hardcore afsides beliggende skaterpark, og samme aften/nat begås et brutalt mord i nærheden.

I en stor industriel amerikansk by, lever den 13-14 årig Alex (Gabe Nevins) et forsømt teenage liv, med en moder der ikke rigtig sætter grænser, trods hendes umiddelbare kærlighed, og som er midt i en skilsmisse med en lidt hårdkogt og fraværende fader.
Alex hænger ud med den lidt ældre Jared (Jake Miller), der introducere ham til Paranoid Park, hvori der befinder sig en hardcore skaterbane. Alex har ikke mod og føler sig klar til den, men Jared påpeger at ingen nogensinde er klar til ”Paranoid”, og Alex er med på idéen.
En sen lørdag aften tager en han selv derned alene, og møder en ældre skaterfreak der også har en fritidsinteresse i at springe på forbikørende godstog. Og han og Alex tager hen på godsbanestrækningen, for at springe og hoppe på. En sikkerhedsvagt spotter dem, og får indhentet det langsomt kørende tog, og prøver at trække dem ned, uvilkårligt for at forsvare sig, slår Alex ud med sit skateboard, og sikkerhedsvagten falder tilbage, og et andet forbigående tog deler hans krop i to!
Denne skæbnesvangre nat, forvandler Alex fra panik til en apatisk tilstand, hvor hans kæreste Jennifer (Taylor Momsen) ikke længere kan nå ind til ham, og denne nye mystik er noget der måske gør hende mere insisterende i hendes krav, hvor hun har mere behov for ham end omvendt.
Politiet, kriminalbetjent Richard (Daniel Liu) har taget kontakt med ham, for at høre hvor han var, og hans kendskaber til miljøet, og eventuelt vidneudsagn.
Men for Alex virker det hele fjernt, og er slet ikke rigtig i stand til at forholde sig til oplevelsen.

Instruktøren Gus Van Sant (”Elephant”, ”Finding Forrester”, ”Good Will Hunting”) har endnu engang sat sit typiske præg, med lange optagelser af folk der går, som var stilen fra ”Elephant”, og flere sekvenser af skatere der udfører diverse stunts. Instruktionen er også ganske stilfuldt, dog virker pigen på caféen overinstrueret, og for hurtig i sine reaktioner vs. Alex. Gabe Nevins er glimrende som den unge desillusionerede skater, alene med sine tanker, ikke har noget troværdigt bagland at betro sig til.
Gus Van Sant blev inspireret af Blake Nelson´s bog, om historien som tog sit udspring i Portland, og denne unge outsider, var ganske interessant. Der er så undervejs blev manipuleret med den stringente form som bogen følger.
Skuespillerne er rekrutteret via Myspace, fordi det er der miljøet befinder sig. Og det har efter denne metode for Gus Van Sant, vist sig at være særdeles brugbart.
Filmen er skudt i Super 8 og 35mm, og grunden til begge typer, er at Super 8 bruges som medie i skater film.
Filmen er fremragende fotograferet af Christopher Doyle, som har været fotograf på de fleste film af Wong Kar Wai.
Gus Van Sants nye skift til filmselskabet MK2, er hans gode erfaringer som producent fra tidligere film.
Filmen er ganske underholdende, og lydsiden er fremragende understøttende, dog er den noget langsommelig i sin proces, og også distancerende i sin fortælling om Alex.
Der er for lange stilstudier over skatere, der prikker luften ud opbygningen af tragedien.
Der kunne sagtens være lavet to film, den nærværende historier, og derefter en dokumentar film om miljøet.
Men filmen lægger sig tæt op ad de fem stjerner.

Titel: Paranoid Park
Original Titel: Paranoid Park
Premieredato: 30. november 2007
Instruktør: Gus Van Sant
Skuespillere: Nevins, Dan Liu, Jake Miller, Taylor Momsen, Lauren McKinney
Spilletid: 90 min.
Selskab: MK2 Productions/2007
Genre: Drama
Link: http://www.paranoidpark-lefilm.com/




banner
Overskrift Højre Block
Monkey Man
Immaculate
Fire døtre
Civil War
Lupin III: Cagli...
HAMMARSKJÖLD
Birthday Girl
Perfect days
Ripple
KALAK



KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...