Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Casper
Idiot Prayer – N...
Sophia Loren Ven...
Disney+ Streamin...
70Mm-Film Samler...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Honest Thief
Honest Thief billede

Trolls På Verden...
Herself


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Patrik 1,5

25. juni 2009 af Jesper Poulsen

3 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Patrik 1,5 billede

En kriminel teenager, to bøsser og 3 stjerner

Patrik 1,5 er et svensk komediedrama om de to homoseksuelle fyre Göran og Sven, der netop er blevet godkendt som adoptionsforældre. Patrik på halvandet år venter i kulissen. En lille kommafejl bliver en stor kommafejl og sætter en masse ting i spil. Patrik er nemlig ikke 1,5 år gammel, men 15 år gammel. Et chok for Göran og Sven som netop havde investeret i barnevogn og kravlegård. Ikke nok med det viser det sig at Patrik er havnet i den kriminelle løbebane og bestemt ikke har noget til overs for bøsser. Det skræmmer de to ”nybagte forældre”, specielt Sven, som fjerner alt hvad der hedder skarpe genstande fra huset, laver overvågning på Patrik og har lås på døren til Patriks værelse. Göran finder langsomt ud af hvordan han skal tackle Patrik, imens man venter på en afklaring af den misforståelse der er tale om. Men hele miseren bliver for meget for Sven og han ender med at flytte fra Göran og Patrik. Alt er et stort kaos, og kun ved at finde ind til kernen af hvad tilværelsen handler om, kan trådene atter samles.

Ser man traileren til filmen, så tror man nok umiddelbart at man står foran en komedie. To bøsser og en kriminel teenager under et tag – ja, det må da give anledning til en masse spøjse og kiksede situationer. Meeen, lad dig ikke narre. Filmen er meget dybere end den satiriske del er tillagt. Faktisk vil jeg tillade mig at kalde filmen 80 % drama og blot 20 % komedie, selvom traileren forsøger at sælge sig stik modsat. Det handler mere om principper, nærvær, afkald og kompromis. Filmen er for så vidt ganske fin, men har også sine døde perioder og et par søgte indslag, hvor naboerne i kvarteret på skift kigger forbi.

Det kunne have været meget mere karikeret og problemfyldt grebet an – ja, på en mere smertelig måde, når nu morskaben har fået trukket håndbremsen. På den måde ville man nok også kunne have frembragt mere sympati for de forskellige lejre. Skuespillet fejler dog ikke noget. De involverede parter gør hvad de kan, men mangler nok noget manuskriptligt udfoldelsesplads, for vi lærer ikke personerne grundigt nok at kende til min smag. Det handler for meget om miljøet. Det er faktisk Patrik vi hører mest om, selvom man kan sige at det skulle man vel også helst når filmens titel er som den er. Tjo, men nu er det ikke Patrik som ændrer sig gennem filmen, næ det er de to bøsser, som må sluge nogle kameler for at få enderne til at hænge sammen. Det er næsten for letkøbt at pizza, whiskey og countrymusik er løsningen på en så kompleks sag som der er fremtonet her.

Nogle vil nok kalde den en svensk perle (hvis man må sige den slags), men andre nok bare vil finde den pudsig. Jeg havde håbet at filmen havde sat sig dybere spor og havde hvirvlet mere grus i maskineriet end resultatet blev. Derfor ender jeg også sådan lidt i ingenmandsland på 3 stjerner.

Ekstra materialet indeholder blot en teaser, en trailer og et fraklip, hvor en bil uden trukket håndbremse er skyld i at scenen ikke kan bruges.

Filmen er venligst stillet til rådighed af:
SF/Fox.

Titel: Patrik 1,5
Original Titel: Patrik 1,5
Premieredato: 23. juni 2009
Instruktør: Ella Lemhagen
Skuespillere: Gustaf Skarsgård, Torkel Petersson, Tom Ljungman
Spilletid: 98 min.
Selskab: Filmlance International, 2008
Genre: Drama

banner
Overskrift Højre Block
Saint Maud
Greta
Herself
Body Swap
Idiot Prayer - N...
Roadkill
The Painted Bird
Retfærdighedens ...
Psycho - 60th An...
FreakyKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...