Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...
Dokumentarfilmfe...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Blu-Ray anmeldelse

Penny Dreadful. The Complete First Season.

22. maj 2015 af Henrik Andersen

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Penny Dreadful. The Complete First Season. billede

Penny Dreadful blander på smart vis alverdens klassiske horror historier sammen, og denne gryderet glider ubesværet ned. Ingredienserne er blandt andet Frankensteins monster, Dorian Gray Van Helsing, Mina Harker, eksorcisme og mystiske gamle vampyrmestre fyldt med egyptiske hieroglyffer. Så er man fan af den gamle litteratur, og finder dette moderne opkog interessant er Penny Dreadful bestemt et kig værd.

Ethan Chandler er skarp skytte i et omrejsende revolvershow. Han rejser verden rundt og skyder, drikker og har sex med hans kvindelige fans. Han er rodløs og lettere fordrukken, og da rigmanden Sir Malcolm Murray kontakter ham, og beder ham om hjælp for penge, slår Ethan straks til. Sir Malcolm leder efter sin datter Mina Harker, der er blevet bortført af noget, der viser sig at være en vampyr kult, der har til huse dybt under Londons gader og stræder. Med sig på redningsaktionen har de følgeskab af den tiltrækkende og mystiske Vanessa Ives, der er medie, og har en helt speciel relation til Mina Harker. Redningsaktionen går ikke som ventet, og snart trækkes Ethan Chandler dybere ind i Londons okkulte verden, og her møder han blandt andet den eksperimenterende Victor Frankenstein og den gudesmukke og tiltrækkende Dorian Gray, der begge på deres egen facon hjælper Sir Malcolm og Miss Ives. Det bliver et mørkt og dystert eventyr fyldt med blod, sex og overnaturlige elementer som Ethan Chandler ikke i hans vildeste fantasi havde drømt om eksisterer. Eller har han?

Serien er skabt af John Logan, der tidligere har været manuskriptforfatter på blandt andet Skyfall og Gladiator. Denne gang har han smeltet klassiske figurer sammen, og brugt forskelligt fra værker af Mary Shelley, Bram Stoker og Oscar Wilde. Det lykkedes ganske godt, og stemningen er den man kender fra historierene om Jack The Ripper og Sherlock Holmes, tilsat moderne effekter og et næsten overdrevent seksuelt drive, hvor erotik og hård sex til tider driver ned af Tv-skærmen.

Skuespillet er troværdigt og spændende. Eva Green er fremragende som den mystiske og utroligt dragende Vanessa Ives. Hun spiller over for Timothy Dalton, der levere endnu en fin præstation som Sir Malcolm, der desperate prøver at gøre sine uheldige gerninger i fortiden gode igen. Josh Hartnett er ligeledes fremragende i rollen som Ethan Chandler der inderst inde bærer på en dyb og frygtelig hemmelighed. Også i de forskellige biroller er der gode skuespillere. Fremhæves her må Billie Piper der nok er mest kendt for hendes rolle som Doctor Who’s rejsefælle i de første sæsoner af seriens reboot. Hun er som altid fremragende, og denne gang giver hun liv og følelser til en lungesyg prostitueret.

Produktions standarten for nutidens serier er høj, og Penny Dreadful lever helt op til standarten. Så tør man lege med på ideen om, at man blander en masse elskelige og klassiske figurer sammen i en helt ny historie, er det her serien for dig.

Penny Dreadful sæson 1 består af 8 afsnit på hver cirka 55 min varighed, fordelt over 4 Blu-ray discs.

1 Nightwork.

2 Seance.

3 Resurrection.

4 Demimonde.

5 Wath Death Can Join Together.

6 Closer Than Sisters.

7 Possession.

8 Grand Guignol.

Ekstramateriale.

Der er masser af spændende ekstramateriale på denne flotte udgivelse. Blandt andet en række spændende Productuion Blogs hvor man kommer fint ind bag seriens skabelse. Derudover er der små dokumenterer om seriens dyr og kostumer. Alt i alt, er man mættet med info efter at have været ekstramaterialet igennem.

Serien er flot overført på Blu-ray, og både billede og lyd lever fuldt ud, op til standarten.

Penny Dreadful er venligst stillet til rådighed af Fox-Paramount.

Titel: Penny Dreadful. The Complete First Season.
Original Titel: Penny Dreadful. The Complete First Season.
Premieredato: 22. maj 2015
Instruktør: John Logan
Skuespillere: Reeve Carney, Eva Green, Timothy Dalton, David Warner, Josh Hartnett, Billie Piper.
Spilletid: 470 min.
Selskab: 2014
Genre: Adventurebanner
Overskrift Højre Block
Diary Of A Wimpy...
Ønsket
Maestro
Godzilla Minus One
Thanksgiving
Leo (Netflix)
Callas Paris 1958
Priscilla
Napoleon
Et Svært ÅrKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...