Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Franske Filmmandage
Fejø Film Festival
Svend22
Cinema Made In I...
Tyske Filmdage 2022

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Mugge & Hans Mær...
Mugge & Hans Mærkelige Hjerne billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Peter Pan (Specialudgave) (DVD)

20. januar 2003 af HC Grau

4 stjerner Skriv en kommentar

Peter Pan (Specialudgave) (DVD) billede

Et gensyn med Peter Pan den gamle historie er god på mange måder, magien fejler ikke noget, den er der stadig i dæmonerne fra Ønskeøen, hvor børnene ikke vil være voksne.

Magien i Peter Pan i Disney´s udgave er der stadig når man ser den på DVD. Historien om Wendy der fortæller sine mindre brødre om Ønskeøen som de så bruger som råmateriale for deres lege, børnelege er rar og familievenlig moderen er den ansvarlige person i familien en meget vigtig figur, Nanna er den omsorgsfulde hund og barnepige og faderen er den koleriske og lidt ubehjælpsomme mand der naturligvis altid fortryder når han er streng.
Lihge under ovefladen lurer der dog en konflikt. Wendy er ved at blive voksen og skal derfor have sit eget værelse siger faderen, medens moderen løfter et øjenbryn da pigen taler om en dreng der kommer på besøg! Den farlige seksualitet lurer lige under overfladen.
Peter Pan kommer, efter forældrene er taget af sted, for at hente sin skygge og her viser det sig at han har siddet og lyttet til godnathistorierne Wendy fortalte om Ønskeøen.
Øen er et rent slaraffenland, paradis, tumleplads for fantasien, kært barn har mange navne.
På Øen er der alt hvad et drengehjerte kan begære af forskellige eventyr indianere, sørøvere og (uha da ) havfruer, de sirener der lokker mænd i fordærv, erotikken er antydet.
Scenen er sat og intrigerne kan begynde.
De 2 brødre den ene en kommende koloniofficer tager lederskab og den yngste legedrengen tager sig af den naive vinkel – legebarnet.
Medens drengene leger indianerlege går Peter Pan og Wendy på opdagelse i deres gryende interesse for hinanden og her er de lokale meget jaloux, både Klokkeblomst og havfruene.
Kaptajn Klo, smisk og de andre sørøvere spiller naturligvis en vigtig rolle som ondskabens akse og de velkendte konflikter mellem det gode og det onde, Peter Pan og kaptajn Klo kan begynde.
Undervejs er Wendy blevet præsenteret som moder for drengene hvilket de er modtager med stor begejstring – en mor.
Men da hun vil tage drengene med tilbage til London til den rigtige mor ( hendes egen) melder Skovtrolden Peter Pan fra han skal ikke være voksen.
Historien er velkendt og husets yngste på 14 kender den godt og grundigt men var alligevel meget fascineret, det siger noget om kvaliteten af historien.
For den voksne er der også megen god underholdning og der tales til ens intellekt med den plads der er på DVDén der bruges til at vise gamle filmklip og andet baggrundsmateriale der kan stimulere ens reflektioner på forskellige planer.
Godt eventyr der kan anbefales at (gen)opleves.

Titel: Peter Pan
Original Titel: Peter Pan
Premieredato: 22. januar 2003
Instruktør: Clyde Geronimi, Wilfred Jackson, Hamilton Luske
Skuespillere: Bobby Driscoll, Kathryn Beaumont, Hans Conried, Bill Thompson, Heather Angel, Paul Collins, Tommy Luske, Candy Candido, Tom Conway, Roland Dupree, Don Barclay
Spilletid: 76 min.
Selskab: Walt Disney Pictures, Buena Vista, 1953 (2003)
Genre: Tegne- og animationsfilm
Link: http://www.disney.dk

banner
Overskrift Højre Block
Into The Deep (N...
Blonde (Netflix)
Hvor Flodkrebsen...
Verden er uskarp
Triangle of Sadness
Ticket to Paradise
Pinocchio (Disney+)
Chiaras Valg
Europa
Kærlighed For Vo...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...