Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Deadpool & Wolve...
Deadpool & Wolverine billede

Jagtsæson 2 - I ...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Philadelphia Story

24. maj 2005 af Carl Gustaf Hjelt Liebe

6 stjerner Skriv en kommentar

Philadelphia Story billede

Den klassiske filmperle om den stakkels brud, der havner i armene på flere beundrere dagen før sit bryllup

Sæt en nysgerrig reporter, en kommende brud og en ex-mand sammen – så får man The Philadelphia Story. Den stenrige og fine kvinde Tracy Lord (sjovt nok – spillet af Katherine Hepburn) skal giftes med sin nye mand, den respekterede Kittridge, men kan alligevel ikke komme helt af med sin ex-mand, Dexter Haven (spillet af Grant). Haven er ude på hævntogt efter sin skilsmisse og kontakter 2 reportere fra ”Spy” magazine. Han får de 2 reportere, til at komme med sig. Den ene reporter, Mike Connor (James Stewart), har bestemt ikke har meget til overs for de rige. Han kommer dog hurtigt på andre tanker, så snart han øjner den bestemte, men også noget usikre Lord.

Filmen fra 1940 udvikler sig snart til en romantisk komedie og man skal fange rytmen fra datidens film, hvis man skal have noget som helst at tænke over bagefter. Det må dog nævnes, at der på daværende tidspunkt var tale om en Hollywood produktion af karaketer. Dykker man under overfladen er det stensikkert, at man ved endt film er blevet underholdt af en kassesucces. Det hele skal tages med i betragtning, både perioden filmen er fra, hvem der medvirker og hvad der får historien til at skride frem.

Læg mærke til skuespillernes ordvalg og mimik. Det kan ikke undgås, at man får et indtryk af, at det hele fungerer meget ”stakato”, men settet – om end ikke det største der er taget i brug i Hollywood, udnyttes fuldt ud. Selve filmen foregår på et begrænset område, men det gør ikke filmen ringere. Den rige underholdning i dialogerne bærer det hele oppe. The Philadelphia Story kunne laves den dag i dag. Det ville blive til en af de her Engelske komedier med Hugh Grant i hovedrollen som klodset, kikset og forelsket reporter.

Det er synd, at lade disse filmperler fra fortiden gå ens næse forbi. Der er tale om en sort/hvid klassiker, men der er en enorm charme og ikke mindst hygge over disse støvede film. Det er synd, at vi ikke får lov til at snuse mere til hvad der fik Hollywood på anden ende for over 60 år siden. Med udgivelsen af Philadelphia Story på dobbelt dvd, har vi fået en unik chance. Denne chance bør gribes.

Katherine Hepburn leverer en perfekt performance, som hun har gjort det så mange gange før. Rollen som rig pige lægger sig perfekt op til hende, rollen er som skabt for hende. Den daværende højest betalte skuespiller, Cary Grant, spiller som altid en gentleman af karakter, en rolle som også var som skabt til ham. Grant modtog et rekordhøjt beløb på $137.000 dollars for sin medvirken i filmen. Dette beløb donerede han senere væk. James Stewart modtog sin eneste ”best actor” oskar for denne rolle. Manuskriptforfatter Ogden Stewart vandt filmens anden oskar for bedste manus. I 1998 kårede man historien som en af de 100 bedste overhovedet i amerikansk filmhistorie.

dvd ekstra materiale
Ekstra materialet med denne udgivelse spænder over 2 dvd'er. På den første dvd finder man kommentarspor med filmhistorikeren Jeanine Basinger, hvilket er interessant da der gemme sig mange interessante informationer bag filmen. Der findes herudover en collage af filmplakater fra instruktør Cukor's største succeer gennem tiden (blandt andet My Fair Lady).

På den anden skive findes en herligt masse ekstramateriale.
”All About Me”, om og med Katharine Hepburn selv. Denne dokumentar er absolut garant for al den viden og nysgerrighed man end måtte have om skuespilleren.

”The Men Who Made The Movies”: George Cukor. Et dybdegående potræt af instruktøren George Cukor, hans motiver for hans film, baggrund, analyse. Dette giver en god indsigt.

”That Inferior Feeling” - en lille sjov dokumentar, der omhandler mænds ”inferiority” i diverse situationer (giftemål, spørge om vej for konen mv).

”The Homeless Flea”. Er en kortere tegnefilm om en hjemløs loppe. Ret hyggelig.

Radio programs. Indeholder ”Victory Theater Broadcasts” fra 20/7/1942 og ”Lady Esther Screen Guild Playhouse Broadcast” fra 17/3/1943. Begge udsendelser er kortere radiospils versioner, baseret på filmen

Alt dette ekstramateriale er en 6 stjerne værd!

Filmen er venligst stillet til rådighed af
Sandrew Metronome.

Titel: The Philadelphia Story
Original Titel: The Philadelphia Story
Premieredato: 3. maj 2005
Instruktør: George Cukor
Skuespillere: Cary Grant, James Stewart, Katharine Hepburn, Ruth Hussey, John Howard, Roland Young
Spilletid: 112 min.
Selskab: Warner Bros, Sandre Metronome, 2005
Genre: Drama


banner
Overskrift Højre Block
The Bikeriders
Twisters
Kinds of Kindness
Marguerites Formel
Grusomme Mig 4
A Quiet Place: D...
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...