Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Bodilprisen 2023...
Spansk Doña Zine...
Robert Nominerin...
Franske Filmmandage
Fejø Film Festival

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Meter I Sekundet
Meter I Sekundet billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Pip og papegøje

3. januar 2007 af Søren Falgaard

2 stjerner Skriv en kommentar

Pip og papegøje billede

Tobias er vild med fugle, og i manuskriptskriver Fubz Aakeson og Arthys instruktion får vi med Tobias i centrum børnefortællingen ”Pip og papegøje”

”Pip og papegøje” er en fortælling i tre dele om den seksårige Tobias, der bor sammen med sin mor i et højhus i byen. Tobias ønsker sig mere end noget andet en fugl til sit bur, men mor er ikke glad for den ide og vil hellere have, at knægten skal lege med vandpistoler og den slags drengelegetøj.

I det fantastikbaserede univers møder vi også den onde fuglehandler, den hjælpsomme og forelskede (i Tobias mor) vicevært, der ser alt, ordner alt – undtagen om onsdagen.

Plottet motiveres, da Tobias redder en lille spurv, der viser sig at være en blind fe, der i ønsket om at give Tobias en papegøje, kommer til at trylle knægten om til en grøn papegøje.

Resten af filmen følger vi tobias kamp mod den onde fuglehandler og i kapløb med tiden om at blive tryllet tilbage til sig selv, inden det er for sent og fortryllelsen er eviggyldig.

Miniserien er som sådan sød og fabulerende nok, befolket af forskellige andromorfe fugle og finurlige mennesker.

Julius Hilario fungerer fint som tobias, mens Peter Frödin spiller samtlige af de andre menneskelige roller. Frödin fungerer, så vidt jeg kan vurdere fint for børn med sin underfundige og specielle stil.

Natascha Arthy har ofte arbejdet sammen med manuskriptforfatter Kim Fubz Aakeson bl.a. med den fantasifulde ”Mirakel” (2000). Desuden lavede de to sammen dogmefilmen ”Se til venstre, der er en svensker” (2003). I denne sammenhæng var børnefilmen ”Mirakel” helt klart den mest vellykkede. ”Pip og Papegøje” er bestemt ikke dårlig, men den er heller ikke noget stort værk.

Børn vil nok kunne finde en vis form for dragning til denne fantasi, men det hele virker forholdsvist amatøragtigt, og blandingen af musikal og fantastik er ikke gennemført. Sangene virker noget lalleglade og i mine øre oven i købet halvirriterende. Temasangen er den mest catchy (skrevet af Arthy og Kåre Bjerkø) med Jimmi Jørgensens velpassende vokal indover.

De bevidst barnagtige animationer af Spild af tid Aps brød jeg mig heller ikke synderligt om. Men ”Pip og papegøje” kan måske alligevel muntre de mindste i familien, selvom jeg personligt ikke synes, den virker synderligt vellykket.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Nordisk Film.

Titel: Pip og papegøje
Original Titel: Pip og papegøje
Premieredato: 2. januar 2007
Instruktør: Natasha Arthy
Skuespillere: Peter Frödin, Julius Hilario
Spilletid: 74 min.
Selskab: DR, 2005
Genre: Familiebanner
Overskrift Højre Block
meter i sekundet
Aftersun
Karaoke Paradise
Regnen skyller a...
Den blinde mand ...
Babylon
Willow (Disney+)
The Pale Blue Ey...
Ét år, én nat
Operation Fortun...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...