Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Fejø Film Festival
Svend22
Cinema Made In I...
Tyske Filmdage 2022
Oscar 2022

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Mugge & Hans Mær...
Mugge & Hans Mærkelige Hjerne billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Piraterne!

29. marts 2012 af Daniel Pilgaard

5 stjerner Skriv en kommentar

Piraterne! billede

Fantastisk røverhistorie fra de syv verdenshave!

Det er ikke nemt at være Piratkaptajnen! Den årlige piratfestival nærmer sig, og prisen for”årets pirat” skal uddeles. År efter år har den indbildske Piratkaptajn set prisen gå til havets rivaler Black Bellamy og Nådesløse Liz. Den gæve Piratkaptajn tager entusiastisk kampen op på de syv verdenshave i sin nådesløse jagt på at plyndre guld. Oddsene for vores helt og sit mandskab er dog imod dem, når det lykkedes dem at borde et skib, er besætningen enten nudister, spedalske eller spøgelser!

Pludselig støder de ind i The Beatle, det berømte skib videnskabsmanden Charles Darwin sejlede rundt med, for at indsamle alverdens besynderlige dyrearter. Darwin, der kun er i selskab med sit butlerchimpanse Bobo, opdager at Piratkaptajens papegøje Polly, i virkeligheden er en dronte, en lettere tyk bizar fulgeart der udøde i 1700-tallet.

Darwin er ulykkeligt forelsket i den diabolske og buttede Dronning Victoria, og øjner straks mulighden for at imponere hende med dronten til hendes private zoo.
Der sættes sejl mod de victorianske gader i London og så starter løjerne ellers for alvor. Alle synes at have en skjult dagsorden, specielt den grumme Dronning, der har sine helt egne bizarre planer med den kære Dronte. Hvor denne del af plottet er hentet direkte fra 90’er komedien The Freshman med Matthew Broderick og Marlon Brando.

Piraterne er lige så underholdende som den er imponerende lavet. Filmen er instrueret og produceret af Peter Lord, der i sin tid var med til at grundlægge det legendariske Aardman Animations, som har lavet filmen i et nyt samarbejde med Sony Pictures. Aardman studierne er nok mest kendt for serien om Walter og Trofast, og har med Piraterne for første gang kastet sig ud i at lave en stop motion 3D animationsfilm.

Filmens figurer og kulisser er altså lavet af små modeller formet i ler, hvor man optager bevægelserne en lille smule af gangen, så det i sidste ende resulterer i den illusion, at figurerne er levende. Alle bevægelserne bliver så filmet med to kameraer, der optager simultant ved siden af hinanden. På den måde skaber man 3D-effekterne fra bunden, og ikke blot digitalt, som er tilfældet ved mange andre af tidens 3D-film. Stop motion-optagelserne er til sidst blevet mikset sammen med CGI-effekter. Resultatet er en fantastisk flot film, hvor de mange 3D-effekter kommer til rette, i det her skøre univers.

Piraterne har kostet over en kvart milliard, hvillket er forståligt da det voldsomme stykke arbejde har kostet rigtig mange mennesker blod, sved og tårer i årevis.

Ofte mister mange animationsfilm en del af charmen når filmene opleves med danske stemmer. I Piraterne er den danske dubbing dog endt ganske vellykket, med Gordon Kenndy som Piratkaptajnen og Lasse Rimmer som Darwin. De oprindelige stemmer er bl.a lagt af Hugh Grant, Jeremy Piven og Salma Hayek.

Filmen er baseret på bøgerne om Kaptajnpiraten og hans gæve mandskab, skrevet af Gideon Defoe, som også selv står bag manuskriptet. Defoes piratunivers er yderst underholdende. Få af figurene har fx reelle navne, men kaldes i stedet for ”Albinopirat”, ”Pirat med tørklæde” eller ”Forbløffende Veldrejet Pirat”!

Piraterne rammer den fine balance hvor det både er sjovt for børn og voksne. På en pub i London, møder vi en lettere beruset Jane Austen, og sådan er filmen fuld af mange spydige og sjove referencer. Angiveligt er næste bind i serien om den uheldige Kaptajnpirat allerede i støbeskeen hos Aardman og Sony, og den fortsættelse skal være kærkommen.

Titel: Piraterne!
Original Titel: Pirates!
Premieredato: 29. marts 2012
Instruktør: Peter Lord
Skuespillere: Gordon Kennedy, Rasmus Botoft, Lasse Rimme, Mia Lyhne, Cecilie Stenspil
Spilletid: 91 min.
Selskab: Aardman Animations, Sony, 2012
Genre: Humor , Tegne- og animationsfilm
Link: http://thepirates-movie.co.uk/
Piratkaptajnen og den famøse dronte
Piratkaptajnen og den famøse dronte
Den charmerende dronning Victoria
Den charmerende dronning Victoria
Nådesløse Liz
Nådesløse Liz


banner
Overskrift Højre Block
Hvor Flodkrebsen...
Verden er uskarp
Triangle of Sadness
Ticket to Paradise
Pinocchio (Disney+)
Chiaras Valg
Europa
Kærlighed For Vo...
Anatolian Leopard
UdvandrerneKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...