Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Hbo Nordic Blive...
Bjørn Nørgaard –...
Nordisk Film Uds...
Slagtøjsspiller ...
Drama Af Nina Beier

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Shang-Chi And Th...
Shang-Chi And The Legend Of The Ten Rings billede



Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Polle Fiction

8. marts 2002 af Jesper Rosenberg Antonsen

4 stjerner Skriv en kommentar

Polle Fiction billede

Polle fra Snave – kendt fra TV-reklamerne – går nu til filmen. Polles liv har været sjovt at følge på TV-skærmen, og det er også sjovt på det store lærred.

Polle (Jens Andersen) har en stor dag foran sig, men sover selvfølgelig over sig. Han skulle have været til slamsugereksamen hos Heino (Per Otto Bersang Rasmussen) og Jøgge (Henrik Bechman). Men Polle kommer 1 minut for sent, og bedrøvet sætter han sig op på sin Puch Maxi. Heino og Jøgge har i midlertid bundet Puchen fast til slamsugerbilen, og Polle får sig noget af en flyvetur. Derefter får han alligevel lov til at aflægge slamsugereksamen.

Men Polle er og bliver uheldig. Han mister kontrollen med slamsugerslangen , godt hjulpet af Heino og Jøgge, og det ender med at slangen suger sig fast på Polles hoved, så der bliver en bar plet i hovedbunden. Polle kommer på hospitalet og bliver lappet sammen. Heino mener der er tale om en arbejdsskade, og derfor er Polle berettiget til en kæmpe erstatning, på mindst 6 cifre…

Det får byens ”dulle” Lillian (Petrine Agger) op af stolen. Hun er enlig bor, og sidder lidt stramt i det, så hun øjner straks chancen. Hun charmerer sig ind hos Polle, som jo også er et let offer, da det ganske givet er hans første egentlige kontakt med det modsatte køn. Karsten Kørelærer (Søren Malling), som er MEGET pigeglad, er lidt forundret over Polles succes hos Lillian, og han prøver i stedet for lykken hos det nyåbnede pizzarias ejers søster, Shawarma (Sigri Mitra Gaïni).

Polle falder selvfølgelig for Lillians tilnærmelser, og der er bryllup i sigte. Polle er bare ikke helt sikker, for hende Shawarma er jo ret lækker, og polterabenden ændrer også lidt på sagerne.

Hvad der sker på polterabenden og hvad der yderligere sker i denne film skal du selv opleve i biografens mørke. For uanset hvad jeg på forhånd havde af forventninger til denne film, så må jeg krybe til korset og sige at det faktisk er en både sjov og underholdende dansk komedie.

Jens Andersen spiller selvfølgelig Polle. Jens har fået noget af et landsgennembrud som Polle fra Snave. Han spiller da også helt suverænt, og jeg kan kun tage hatten af for ham. En ting er nemlig at lave reklame-spots til TV, en anden er det at lave en hel spillefilm, men Jens holder som Polle. Det er hans første rolle i en film, han har dog lavet teater før, og mon ikke vejen nu skulle være banet for flere opgaver. Man kan roligt give ham dem, han kan garanteret indfri enhver instruktørs forventninger.

Som Heino og Jøgge ses Per Otto Bersang Rasmussen og Henrik Bechman. Også for disse 2 er der tale om filmdebuter, og de gør det så sandelig også godt. De spiller godt sammen, og det er en fryd at se hvordan de kan samarbejde om at være efter Polle.

Derudover er jeg nødt til at nævne Søren Malling som spiller Karsten Kørelærer. Han er en sand fornøjelse i denne film, og er helt klart med til at gøre filmen meget skæg. Hans væremåde og selvtillid er en evig årsag til morskab. Harske Hubbi, som jo også er kendt fra TV-reklamer, har for resten også en væsentlig rolle i filmen.

Instruktør Søren Fauli skal også have sin del af roserne. Det er hans anden spillefilm, den første var jo Grev Axel, og han har virkelig formået at lave en god film ud af et ellers tyndt oplæg. Med tyndt oplæg mener jeg det at lave en TV-reklame til en hel spillefilm. Man kunne frygte at det ville blive en lang og kedelig smøre, hvor der ikke var nok strenge at spille på, men Fauli har mormået at få alle strengene til at bevæge sig i den helt rigtige harmoni. Filmen bliver aldrig ”for meget”, og det må siges at være flot.

Måske er det lettere end man tror at lave en spillefilm ud fra en TV-reklame. Folk kender karaktererne i forvejen, og ved hvad man kan forvente. I samme stund har folk oftest en opfattelse af at et sådant projekt kun har et formål – at smede mens jernet er varmt, altså tærske langhalm på en historie. Dette er ikke tilfældet. Filmen er rent fakta ganske underholdende, og på intet tidspunkt føler man sig ”snydt”. Det er en god dansk komedie, som fortjener succes. Det er mere end en utidig film – den er rent fakta god. Polle – du KA hit u' a'et !!!

Titel: Polle Fiction
Original Titel: Polle Fiction
Premieredato: 8. marts 2002
Instruktør: Søren Fauli
Skuespillere: Jens Andersen, Per Otto Bersang Rasmussen, Henrik Bechman, Søren Malling, Petrine Agger, Sigri Mitra Gaïni, Jytte Kvinesdal, Erik Hovby Jørgensen, Harske Hubbi, Lars Ditlev Johansen
Spilletid: 90 min.
Selskab: FilmPeople, SF Film, 2002
Genre: Humor
Link: http://www.pollefiction.dk
Polle kommer for sent til slamsugereksamen.
Polle kommer for sent til slamsugereksamen.
Heino og Jøgge nyder en enkelt kasse Snave Pils.
Heino og Jøgge nyder en enkelt kasse Snave Pils.
Karsten Kørelærer gør hvad han kan for at få fat i Shawarma.
Karsten Kørelærer gør hvad han kan for at få fat i Shawarma.


banner
Overskrift Højre Block
Diary Of A Wimpy...
Apples
The Hand of God
House of Gucci
Nisser (Netflix)
Last Night in Soho
Encanto
Pleasure
A-ha: The Movie
Solens Børn



KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...