Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...
Dokumentarfilmfe...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Blu-Ray anmeldelse

Premium Rush

31. marts 2013 af Nikolaj Sonqvist

3 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Premium Rush billede

Cykelanarki i asfaltjunglen

Cykelbud i klemme
Wilee (Joseph Gordon-Levitt) er cykelbud hos Security Courier i New York City, der leverer hurtigere og kører mere hasarderet og hensynsløst end Dominos værste pizzabude. Da Wilee en dag får stukket en konvolut i hænderne af Nima (Jamie Chung), som har fået ham anbefalet af hans ex-kæreste Vanessa (Dania Ramirez), bliver han opsøgt af den korrupte ludomanbetjent Bobby Monday (Michael Shannon). Wilee vælger at beholde sin klients integritet og nægter at udleverer konvolutten til Bobby, og det bliver begyndelse på asfaltjunglens svar på Tour de France møder Rally VM.
Men tingene stikker selvfølgelig dybere end som så.

Konvolutten indeholder en billet til en værdi af $ 50,000, som skal bruges til at købe Nimas søn og moder fri fra den kinesiske hawaladar menneskesmuglerbande. NYPD betjenten Bobby vil have fingre i billetten, så han ophæve sin gæld fra en kinesisk undergrunds-gambler, og samtidigt har både Wilee og hans nonchalant kollegarival Manny (Wolé Parks) et kæmpe crush på Vanessa. Der er i sandhed pludseligt stort drama i Wilees liv.

Actionfilm i cykelhøjde
Premium Rush er et udmærket forsøg på en actionfilm i cykelhøjde. Vi bliver hurtigt introduceret til New York cykelbudenes halsbrækkende dagligdag i at levere pakker hurtigere end nogen andre. Op over fortovenes kantsten og slalom mellem mennesker og caféer. I styrtløb ned af de brede avenuer mellem de gule taxier. Gennem Central Parks snoede stisystemer og hoppende over diverse forhindringer på vejen. Der er kun en regel: husk af låse din cykel…

Men Premium Rush er også et eksempel på det at cykle på film, aldrig bliver særligt sexet. Det mangler bare bilens coolness, hesten galoperende ynde eller crossmotorcyklens hidsige larm. Cyklens næsten lydløse pedaltråd og rytterens stramme cykelshorts giver hverken åndeløs intensivitet eller oser af sex. Et cykelbud kan bare aldrig blive rigtigt sejt.

I forsøget på at ”pop-det-op” er Premium Rush ikke fortalt i traditionel kronologisk rækkefølge, men ved hjælp af talrige flash-forward og flash-backs. På ægte google maps manér bliver cykelruterne tegnet grafisk for os, mens det mest velfungerende er Wilees subjektive måling af sandsynlige udfald, når han er ved at styrte midt i hans hasarderede kørsel. De små tænkte udfald hvad der ville ske, hvis han tog den højre om taxien i stedet for venstre, er decideret morsomme.
Derimod er sidehistorien om den hævngerrige cykelbetjent, der med rette bærer nag mod Wilee og hans uforsvarlige kørsel, en pauseklovn for meget.

Fast and Furious: Jernhest Edition
Bagved filmen gemmer der sig en kedelig kærlighedshistorie, der virker mere påtaget end egentlig nødvendig. Essensen i filmen er de fredløse cykelbude, som alle i trafikken elsker at hade, men som leverer en uundværlig service til alles tilfredshed.

Premium Rush er en underholdende spændingsfilm pakket ind usexet celofan. Det er som at kigge på cykelversion af Fast & Furious, hvor stellet er skrøbeligt og cykelbukserne strammer en tand for meget. Den skal have cadout for at prøve at gøre cykling til visuelt stimulerende på film, men det kræver vist et Jørgen Lethsk tække at mestre.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Sony.

Titel: Premium Rush
Original Titel: Premium Rush
Premieredato: 26. marts 2013
Instruktør: David Koepp
Skuespillere: Joseph Gordon-Levitt, Michael Shannon, Dania Ramirez, Jamie Chung, Wolé Parks, Aasif Mandvi
Spilletid: 91 min.
Selskab: Pariah, Sony, 2012
Genre: Action , Drama
Link: http://www.premiumrush.com/


banner
Overskrift Højre Block
Diary Of A Wimpy...
Ønsket
Maestro
Godzilla Minus One
Thanksgiving
Leo (Netflix)
Callas Paris 1958
Priscilla
Napoleon
Et Svært ÅrKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...