Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Pretty Persuasions

14. november 2006 af Jesper Hintze Vildbrad

4 stjerner Skriv en kommentar

Pretty Persuasions billede

Teenagepiger, high-school, seksuelle tilnærmelser, og en verden der kan være svær at styre, når hormonerne bobler, ambitioner, og tabt uskyld.

Kimberly Joyce (Evan Rachel Wood) er Wannabe skuespilleren, der prøver flere casts. Men indtil videre er det mislykket. Hun er et farligt begavet og charmerende væsen på de femten år, med en mislykket kæreste der kun kan recitere platte vittigheder. Hendes familie er splittet, moren lever for sig, og Kimberly lever sammen med den improsante, liderlige og temmelig uudholdelig far Hank Joyce (James Woods) og en særdeles ung og umoden kæreste Kathy (Jaime King).
I skolen hænger hun ud med den muslimske og tørklædesbærende Randa (Adi Schnall) og Brittany (Elisabeth Harnois). Den sidste har overtaget Kimberly´s kæreste Troy (Stark Sands), men som ”tvillinge veninder”, bæres der ikke nag, det er kun med til at styrke venskabet.
Deres lærer i blandt andet geografi Percy Anderson (Ron Livingston), har tydeligvis et svagt punkt der hedder unge piger, og det virker som om at han gør tilnærmelser. De føler alle 3 at være blevet krænket. Specielt da skolen prøver at opføre et teaterstykke, med Brittany som en af hovedrollerne, har Anderson svært ved at sætte grænser. Og kan slet ikke stå for Kimberly der bevidst prøve at ægge ham. Nu vil de tre veninder lægge sag an mod ham, for seksuelt overgreb. Men der er flere kræfter på spil...

”Pretty Persuasions” dyrker der forunderlige og tiltider grumme univers, der præger nytidens unge, med sine helt egen dialekt, a la film som ”Thirteen”, ”Heathers” (1989), ”Clueless” (1995) og ikke mindst ”Saved” (2004). Evan Rachel Wood er ganske enkelt imponerende, som hun også var det i ”Thirteen”, og er et klart bud på et af fremtiden store navne. Utrolig god og sikker indlevelse i sin rolle. Ligeledes er Elisabeth Harnois som veninden særdeles glimrende. Filmens styrke er dens egen svaghed for at ville være morsom, overdrevent, i stedet for at holde den linie der er blevet sukket ud fra starten. Specielt James Woods, der tiltider er morsom, falder generelt grumt igennem denne, og virker noget frastødende, i forhold til det univers ”Pretty Persuasions” fremstiller. Replikkerne er der hele vejen. Så det er bare et spørgsmål at justere og dæmpe gemytterne, i stedet bliver den en noget rodet affære, som lige holder sig fra det tre støvede anmelder stjerner, imod de fem som den egentlig burde have haft. Men der er fremragende præstationer i filmen, og små genialiteter der er med til at løfte forestillingen.
Instruktøren Marcos Siega har stortset kun arbejdet med TV, men har da klart talentet for at lave gode film.

Ydermere på dvd´en, er der et trailershow, og selve filmens kapitler. Lidt mangelfuldt og ikke så ambitiøst, som man kunne have ønsket, men falder vel egentlig fint ind i den samlede vurdering.

Filmen er venligst stillet til rådighed af:
Sandrew Metronome.

Titel: Pretty Persuasions
Original Titel: Pretty Persuasions
Premieredato: 14. november 2006
Instruktør: Marcos Siega
Skuespillere: Evan Rachel Wood, Elisabeth Harnois, James Woods, Stark Sands, Ron, Livingston, Jane Krakowski, Adi Schnall
Spilletid: 110 min.
Selskab: Samuel Goldwyn Pictures/2005
Genre: Drama


banner
Overskrift Højre Block
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskede
Inshallah en dreng
The Garfield Movie
ABOUT DRY GRASSES
PIGEN DER FORTAL...
The Fall Guy
Paranoia (Blockb...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...