Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...
Dokumentarfilmfe...
Oscar 2023

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Bastarden
Bastarden billede

Saw X


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Pride

15. november 2015 af Elsebeth Frederiksen

5 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Pride billede

Varm komedie med alvorlige undertoner.

I livet får vi nogle gange støtte og opmuntring fra meget usandsynlige og uventede mennesker. Det var bestemt tilfældet for en gruppe walisiske minearbejdere i den lille landsby Onllywyn som i løbet af sommeren 1984, midt i den meget omstridte National Union of Mineworkers strejke, kæmper mod selveste "Iron Lady". Den britiske statsminister Margaret Thatcher og hendes konservative regering.

En London-baseret gruppe homoseksuelle aktivister, organiserede sig i noget, de kaldte GLSM (Gays and Lesbians Support the Miners)og begyndte at skaffe midler til at levere fødevarer og andre forsyninger til minearbejderne og deres familier, der var i alvorlige vanskeligheder, efter måneder uden indkomst. Det er svært for de walisiske minearbejdere at acceptere hjælp fra nogle flamboyante homoer, og derfor tager de selv til Wales for at mødes med minearbejderne og overbevise dem om, at de skal tage imod deres hjælp.

Det er to vidt forskellige verdener, der mødes og der kommer både gode venskaber, forståelse, men også meget skepsis og modstand. Filmen er baseret på en sand historie og det gør den så meget bedre. Den fokuserer også få bøssers angst for AIDS og deres problemer med at blive accepteret i samfundet.

"Pride" er den opløftende og underholdende film, instrueret af Matthew Warchus, der fokuserer på den oprindeligt tilbageholdende, derefter i sidste ende accepterende holdning, beboerne i Onllywyn retter mod deres homoseksuelle fortalere. Den indeholder også nogle af de fineste skuespillere Storbritannien har at byde på, herunder veteraner som Bill Nighy, Imelda Staunton og Dominic West, men også fremragende yngre aktører Ben Schnetzker, som den homoseksuelle aktivist Mark, der stod i spidsen for hele kampagnen. Jeg vil også fremhæve George MacKay som den indesluttede unge fotograf, som kommer fra et konservativt hjem, hvor han bliver undertrygt af faderen, men til sidst bryder med familien. Den irske skuespiller Andrew Scott (mest kendt som Moriarty i Sherlock) som en waliser, som er fremmedgjort fra sit hjem og familie, fordi han er bøsse.

Denne film bevæger sig ubesværet fra nogle ret intense dramatiske øjeblikke til lattervækkende scener, hvor den fremviser eksempler på kontrasterne mellem de homoseksuelles livsstil og livet i en søvnig lille walisisk mineby.

Pride viser kunstfærdigt, at mange slags mennesker, der ikke synes at have noget til fælles, rent faktisk deler mere end de måske er klar over. Undertrykkelse og afvisning kan røre individer inden for alle former for samfund og kulturer.

Når disse forskellige grupper finder sammen og indser, at de kæmper mod en fælles fjende, er sand solidaritet ofte det endelige resultat.

Filmen er venligst stillet til rådighed af:
Mis. Label.

Titel: Pride
Original Titel: Pride
Premieredato: 22. oktober 2015
Instruktør: Matthew Warchus
Skuespillere: George Mackay, Andrew Scott, Jim Mcmanus, Monica Dolan, Ben Schnetzer, Abram Rooney, Matthew Flynn, Bill Nighy, Imelda Staunton, Dominic West
Spilletid: 115 min.
Selskab: 2014
Genre: Drama , Humor
banner
Overskrift Højre Block
Saw X
The Creator
Madeleines Paris
Love Life
Dungeons & Drago...
The Northman (Sk...
The Expendables 4
Dumb Money
Starstruck Sæson...
RetributionKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...