Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Ny Streamingtjen...
Tag 24 Minutter ...
Nordisk Film Inv...
Cph:Dox. 18. – 2...
Oscar-Arrangemen...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Jojo Rabbit
Jojo Rabbit billede

Kollision
Knives Out - Var...
Kød & Blod


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Push

13. juni 2019 af Maria Bjerregaard

4 stjerner Skriv en kommentar

Push  billede

”Push” er en skræmmende og tankevækkende dokumentar om den globale boligsituation og dens uretfærdighed.

Hvad gør man, hvis man har boet i samme hus i over 20 år, men pludselig bliver tvunget til at flytte? Dette belyser denne nye dokumentar. Den veltalende Leilani Farha tager på en rejse rundt omkring i verden, for at undersøge denne udvikling, men også i håb om at ændre den.

Den store krise
Menneskerettighedsadvokaten, Leilani Farha, forsøger forgæves at mødes med den store kapitalfonden, Blackstone. De køber ejendomme i stribevis og sætter huslejen op til næsten 15.000 kr. Hvilket den almindelige borger ikke kan betale. Dette er ikke blot et problem i USA, men også i andre storbyer såsom Barcelona, New York, London og Toronto. Derfor bliver begrebet ”gentrificeing” anvendt hyppigt i denne dokumentar.

Det grådige boligmarked
Boligmarkedet er blevet til rigmændenes legeplads. De opkøber almindelige ejerboliger, skyder huspriserne helt i vejret, og pludselig har almindelige mennesker ikke råd til at blive boede mere. Denne dokumentar fokuserer ikke blot på de økonomiske konsekvenser, men også de menneskelige konsekvenser. For hvordan kan det være fair at tvinge folk ud af et boligområde, som de selv har været med til at forme? Selv politi- og brandfolk har ikke råd til at bo i den storby mere – den, som de skal beskytte. Dokumentaren bruger ikke sin tid på en masse tal og statistik, men går ud og snakker med den almindelige borger, og ser hvordan disse tårnhøje priser påvirker dem.

En tankevækkende og rettidig dokumentar
Den svenske instruktør, Fredrik Gertten, har bestemt lavet en meget aktuel og rettidig dokumentar om dette problem. Vi kender allerede boligmarkedet i København, hvor den almindelige lønarbejder næsten ikke har råd til at bo, men Gertten forsøger at finde på løsninger på dette problem. Det er stadig en gåde, hvorfor der ikke er nogle konsekvenser for at være griske og grådighed. Men forhåbentligt bliver dette snart ændret, hvor en alliance imellem borgmestrerene fra verdens storbyer har opstartet et nyt projekt.

”Push” er en tankevækkende, skræmmende og yderst aktuel dokumentarfilm om den nuværende boligsituation. Den viser ikke tal og statistikker, men finder sine historier ude fra borgerne, som er påvirket af disse ændringer. Dog har dokumentaren også fokus på en udvikling. Og dette håber man bliver aktuelt. Ellers bliver en storby aldrig det samme igen.

Titel: Push
Original Titel: Push
Premieredato: 13. juni 2019
Instruktør: Fredrik Gertten
Skuespillere: Leilani Farha, Michael Müller, Milton Friedman, Augusto Pinochet
Spilletid: 93 min.
Selskab: WG Film, FilmBazar, 2019
Genre: Dokumentar


banner
Overskrift Højre Block
Black Christmas
Jojo Rabbit
Dark Waters
The Peanut Butte...
Kød & Blod
Weathering with You
Black And Blue
En Helt Almindel...
Jumanji: The Nex...
Escape at DannemoraKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...