Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Til Verdens Ende
Til Verdens Ende billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Radio Flyer.

26. maj 2006 af Henrik Andersen

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Radio Flyer. billede

En rørende historie om en familie der opløses på grund af vold. De to brødre i familien må bruge deres fantasi for at kunne slippe væk fra hverdagens trængsler.

Efter at deres far ikke vender hjem fra Amerikanernes krig i Vietnam, rejser Mike Wright og hans yngre broder Bobby, med deres mor til California. Hun håber der at kunne starte forfra og skabe en ny tilværelse for hendes to sønner.
Kort efter ankomsten til deres nye hjem forelsker drengenes mor sig i en mekaniker der elsker at blive kaldt for ” The King ”. Han er ikke meget for børn og specielt ikke hans nye elskers.
Mike opdager snart at ” The King ” slår hans lillebroder og deres fælles sympati for ham kan ligge på et meget lille sted. De er klar over at de må stå sammen hvis de skal klare sig igennem deres nye tilværelse og redde dem selv og deres mor.
De to brødre begynder at bygge en flyver der skal få dem væk. De bliver guided af deres fantasi og med deres nye projekt glemmer de for en stund de lidelser og sår de har på sjælen. Deres liv får en ny drejning og de øjner håb og eventyr i horisonten.

Denne seriøse og samtidig fantastiske historie, nåede ikke langt omkring i verden efter at den floppede i de amerikanske biografer.
Det er en klassisk historie om at vokse op og blive et helt menneske og om de frygtelige ting der ofte stiller forhindringer i vejen for en i denne proces. I dette tilfælde den værste af slagsen. Nemlig børnemishandling. Det er bestemt ikke et populært emne og måske var det derfor at det Amerikanske publikum ikke ville løse billetter til denne på mange måder rørene og barske historie.

Richard Donner der er vokset filmmæssigt op under Steven Spielbergs vinger og derfor griber håndværket an fra nogle af de samme vinkler som Spielberg, formår her at skabe en dannelses historie, der er fyldt med genkendelige barneoplevelser og fantastiske og eventyrlige optrin. Dette er så tilsat et snert af barsk social realisme, da børnenes liv bliver krænket af en voksen, der uden nåde og forståelse mener at ingen har taget skade af en ordentlig omgang tæsk.

Den onde stedfar der er fint spillet af Adam Baldwin ( Full Metal Jacket og Firefly ), er på fornemste vis altid filmet fra livet og nedefter. Ligesom Steven Spielberg valgte at gøre det med manden der senere skulle vise sig at være Elliots far, da han i starten af mesterværket E.T. jagter det lille rumvæsen igennem skoven. Endnu en af mange Spielberg referencer og inspirationer som der kan nikkes genkendende til når man ser radio Flyer.

Richard Donner har udover radio Flyer instrueret blandt andet Ladyhawke, den første film om Superman med Christoffer Reeves. Han instruerede også fortsættelsen, og hans mesterværk er uden diskussion The Goonies, der også har den der magiske Spielberg feeling over sig, fra dengang han stadigvæk havde ægte eventyr og uforfalsket fortællerlyst i blodet.

Skuespillet er godt og sikkert, og der leveres spændende karakterer fra blandt andet John Heard, en meget ung Elijah Wood ( Mike Wright ), Lorraine Bracco ( børnenes Mor ), og også Tom Hanks dukker op i en lille rolle som den voksne Mike Wright.

Musikken til Radio Flyer er komponeret af Hans Zimmer.

Det er fint at det nu er muligt at se eller gense Richard Donners lille og ofte oversete film. Det er absolut tid værd, at lade sig føre med af brødrenes fantastiske fantasi, selvom det overordnende tema ( børnemishandling ) er en barsk og seriøs sag, er det nu alligevel en ganske underholdende og dejlig livsbekræftende fortælling, fra den til tider svære barndom.

Ekstramateriale:

Der er ikke noget ekstramateriale at finde på denne DVD udgivelse af Radio Flyer.

Lyden er i Dolby Digital 3.0: Spansk, Tysk, Engelsk, Ungarsk, Italiensk, Fransk.

Billedformatet er Widescreen 2.35:1 (16:9). Anamophic 16:9.

Undertekster ar at finde på: Italiensk, Spansk, Ungarsk, Arabisk, Finsk, Norsk, Svensk, Bulgarsk, Fransk, Portugisisk, Tyrkisk, Dansk, Hindi, Rumænsk, Tysk, Engelsk.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Universal Pictures.

Titel: Radio Flyer.
Original Titel: Radio Flyer.
Premieredato: 9. maj 2006
Instruktør: Richard Donner.
Skuespillere: Robert Munic, Ben Johnson, Adam Baldwin, Garette Ratliff Henson, Joseph Mazzello, John Heard, Elijah Wood, Lorraine Bracco, Sean Baca, Thomas Ian Nicholas, Tom Hanks.
Spilletid: 109 min.
Selskab: Universal Pictures. 1992.
Genre: Drama

banner
Overskrift Højre Block
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...
Bad Boys: Ride o...
Knox Goes Away
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskede
Inshallah en drengKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...