Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Bodilprisen 2023...
Spansk Doña Zine...
Robert Nominerin...
Franske Filmmandage
Fejø Film Festival

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Meter I Sekundet
Meter I Sekundet billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Blu-Ray anmeldelse

Ready Player One

3. september 2018 af Nikolaj Sonqvist

5 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Ready Player One billede

En fremtidsfilm med 80’er nostalgi

Steven Spielberg må betegnes som værende en af de mest berømte filminstruktører i verden – i hvert fald en af dem, som de fleste kender. Det er selvfølgelig med rette af manden, der har givet os Dødens Gab (1975), Indiana Jones (1981), E.T. (1982), Schindler’s Liste (1993) og Jurassic Park (1993). Manmkunne blive ved at remse storfilm op. Men selvom listen af kvalitetsfilm er lang, så er det ofte med Spielberg-film at de liiiige mangler det sidste for at ramme helt plet. Selvfølgelig bortset fra de 10-12 mesterfilm, hvor det er lykkedes.

Vi befinder os i året 2045 og verdens befolkning har søgt tilflugt fra den kaotiske verden i det virtuelle univers OASIS. Denne verden er skabt af programmøren James Halliday (Mark Rylance), der både var genial, excentrisk og besat af popkultur. Da Halliday dør efterlader han sin enorme formue og rettighederne til selve spilplatformen, inde i OASIS, til den person, der kan finde de tre skjulte digitale nøgler og dermed finde famøse ”easter egg” (som man kender det fra så mange spil).

Denne konkurrence engagerer hele verden til at forfølge drømmen om at blive milliardær. Blandt andet den unge Wade Watts (Tye Sheridan), der om nogen har forsket i Hallidays liv for at finde frem til nøglerne.

Der er nu gået 5 år siden Hallidays død. Wade bliver, som avataren ’Parzival’, kastet ind i en vild skattejagt gennem det fantastiske virtuelle univers, der er fyldt med mysterier og farer. Da han kommer på sporet af den første nøgle bliver han ikke kun hyldet som helt, men han bliver også et mål for organisationen ’Innovative Online Industries’ (IOI), der ledes af den skruppelløse CEO Nolan Sorrento (Ben Mendelsohn).

Van Halens ”Jump” pryder fra første blik soundtracket mens kameraet bevæger sig gennem fremtidsbyen Columbus i Ohio. Det ligner et slumkvarter i ”stakkene”, hvor folk har bosat sig i etager af skrammel af gamle biler, campingvogne og lastbiler. Men virkeligheden indeni viser, at alle bærer VR-briller og spiller OASIS. Så det betyder så ikke meget det der sker udenfor de digitale vægge.

Det handler om at flygte fra virkeligheden og i OASIS er de eneste begrænsninger ens egen fantasi. Man kan gøre alt og være alt: blive gift eller skilt, gå i krig på Planeten Doom eller bestige Mount Everest med selveste Batman. Men vigtigst handler det om at samle mønter og dermed få fat i forskellige artefakts. Disse kan være våben eller bare klenodier. Så er det sikkert med god grund at Wades største flirt i OASIS hedder Art3mis – den for ham vigtigste artefakt at få fat i…

Ready Player One er baseret på Ernest Clines science fiction roman fra 2011 af samme navn. Bogen er ligesom filmen fuldstændig oversølet i popkulturelle musik, spil- og filmreferencer og filmen formår samtidigt at give en 80’er følelse, der til sammen sprænger skalaen for 80’er nostalgi … sat i år 2045.

Hele OASIS-universet er ikke så langt fra virkeligheden. For eksempel blev den virtuelle verden ”Second Life” introduceret i 2003 og i 2013 havde dette over én million brugere. Filmen har også DNA af The Matrix-trilogien, hvor krigene bliver kæmpet både i den virkelige verden og i det virtuelle univers.

Ready Player One er Spielbergsk helt ind til benet. Den viser hans kæmpe kærlighed til popkulturen og især filmmediet, og på ægte Spielberg-manér er filmen en rutsjebane af både action, drama og humor. Fortællingen er medrivende og dine visuelle og auditive sanser bliver udfordret rigeligt gennem det flotte billedsprog. Som altid formår Spielberg filmhåndværket og han giver glimt af sin filmmagi. Nogen vil måske antyde at referencerne bliver for mange, men jeg syntes det er med til at løfte filmen til højere og sjovere niveau.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Twentieth Century Fox Home Entertainment Warner Bros.

Titel: Ready Player One
Original Titel: Ready Player One
Premieredato: 27. august 2018
Instruktør: Steven Spielberg
Skuespillere: Philip Zhao, Simon Pegg, T.j, Miller, Win Morisaki, Mark Rylance, Lena Waithe, Tye Sheridan, Olivia Cooke, Ben Mendelsohn, Hannah John-Kamen, Ralph Ineson, Susan Lynch, Clare Higgins, Laurence Spellman
Spilletid: 140 min.
Selskab: Warner Bros. Pictures, 2018
Genre: Action , Sci-Fi
Link: http://readyplayeronemovie.com/


banner
Overskrift Højre Block
Regnen skyller a...
Den blinde mand ...
Babylon
Willow (Disney+)
The Pale Blue Ey...
Ét år, én nat
Operation Fortun...
Boy From Heaven
White Noise (Net...
Copenhagen Cowbo...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...