Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Casper
Idiot Prayer – N...
Sophia Loren Ven...
Disney+ Streamin...
70Mm-Film Samler...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Trolls På Verden...
Trolls På Verdenstruné billede

Honest Thief


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Reeker

26. oktober 2006 af Jesper Hintze Vildbrad

4 stjerner Skriv en kommentar

Reeker billede

En vognfuld unge, på vej til raveparty, via det knastørre amerikanske landevejskulisse. Men pludselig er der en stank af død, netop som bilens benzintank lyser tom!

Fem unge collegestuderende, i en delebil, uden det store kendskab til hinanden, end at raveparties er noget man gerne vel spendere sin sommerferie på.
Jack (Devon Gummesall) har neglet et par sjove piller fra sin vens laboratorium, og der er nok til alle og en mindre landsby. Gretchen (Tina Illman) stopper øjeblikkelig bilen, og Jack bliver smidt ud. Netop som de er ved en lille by. En lettere stank synes at herske i gaderne. Benzinmåleren på bilen er mærkværdigvis gået i rødt, noget har slået op på karrosseriet, og lækket tanken.
De søger efter hjælp. Men byen virker tom, ingen kommer dem i møde, butikkerne står hen med varer. Uhyggen spreder sig hurtigt blandt de unge. Og de føler sig iagttaget. Stanken bliver værre, noget særdeles faretruende er tilsyneladende på vej!

Splattergenrens henkog af typiske ingredienser, er også blandet i dette filmprojekt, lemlæstelser, blod, og specielt det seksuelle aspekt, i form af den letpåklædte af en bambi, Cookie (Arielle Kebbel), og selveste Reeker (på engelsk, stank), der som et brugt fallos lemlæster sine ofre med et stort spyd. Umiddelbart er der fra starten skellet til film som ”Wolf Creek”, ”Motorsavsmassakren” (den nyrestaurerede), blandt mange, men filmen fremstår hurtigt med sin hele tiden på forkant med tingenes udvikling, som god gedigen underholdning indenfor genren, med en ”god” slutning. Effekter, skuespil, locations, og underlægningsmusik, alt supplere hinanden på bedste beskub. Men på uhygge barometeret, kommer den ikke helt op at ringe....

Tilblivelsen af Reeker er med på ekstra materialet. Instruktørens bagtanke med filmen, var at lave en uhyggelig film, der også skulle have morsomme momenter, og twiste det hele op med stanken som gennemgående element. Og at lade fem unge mennesker, ikke med den dybe indsigt i hinanden, strande i midten af ingenmandsland, uden at Payne for alvor benyttede sig af det tilbud.
Desuden interviews med de forskellige medvirkende, med en noget brutal klipper....

Filmen er venligst stillet til rådighed af PAN Vision.

Titel: Reeker
Original Titel: Reeker
Premieredato: 13. oktober 2006
Instruktør: Dave Payne
Skuespillere: Devon Gummersall, Scott Whyte, Arielle Kebbel, Michael Ironside, Eric Mabius, Marcia Strassman, Derek Richardson, David Hadinger, Tina Illman
Spilletid: 87 min.
Selskab: The Institution/Primal Pictures/2005
Genre: Gyser


banner
Overskrift Højre Block
Saint Maud
Greta
Herself
Body Swap
Idiot Prayer - N...
Roadkill
The Painted Bird
Retfærdighedens ...
Psycho - 60th An...
FreakyKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...