Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...
Dokumentarfilmfe...
Oscar 2023

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Bastarden
Bastarden billede

Saw X


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Retribution

14. september 2023 af Maria Bjerregaard

2 stjerner Skriv en kommentar

Retribution billede

I en blanding imellem ”Speed” og ”Ambulancen” forbliver Liam Neesons seneste film fortsat fjollet og unødvendig.

Det er lidt mærkværdigt, at netop denne film vælger at få en amerikansk remake. Den originale spanske film ” El Desconocido” fra 2015 var ikke voldsom succesfuld – hverken hos publikum eller kritikkerne, så derfor ender filmen blot med at være en anden actionfilm med Liam Neeson.

Matt Turner (Liam Neeson) er en succesfuld amerikansk forretningsmand, der er bosat i Berlin sammen med sin familie. Da Matt skal køre sine børn i skole en morgen, modtager han et mystisk telefonopkald, der fortæller, at der er en bombe under hans sæde, der vil detonere, hvis han stopper eller stiger ud sin bil. Fanget i bilen i høj fart gennem byen bliver Matt tvunget til at følge en række stadig farligere instruktioner.

Liam Neeson må siges at være helten over alle de dårlige actionfilm. Han må simpelthen snart stoppe. Han er en dygtig skuespiller, som i 80’erne og 90’erne høstede meget ros for hans roller, men i de seneste år, er det blevet meget action-præget og det ender meningsløst og endda komisk.

Mange af actionsekvenserne foregår i bilen, da Neeson er fanget der, sammen med hans to børn, og man bliver nærmest helt søsyg af alle de sindssyge sving og hastighed. Børnene gør hvad de kan, for at virke modige, men det hele forbliver meget stift og uinteressant.

Det er på en måde også meget komisk, at karakteren vælger at samarbejde så meget med politiet igennem filmen forløb. Han må da vide, at der er en stor risiko for at blive sprængt i luften, hvis han blot serverer hele sandheden på et sølvfad. Og det virker ikke til at lykkes alligevel, da den gale morder alligevel forsøger at bebrejde alle morderne og bomberne på Turner.

”Retribution” er en meget forfejlet actionfilm, som Liam Neesons vrede farfigur ikke engang kan redde. Alt i filmen virker meget overfladisk og hektisk, og selv når morderen bliver afsløret sidder man ikke engang tilbage med en form for forløsning, da hele filmens plot har været så uinteressant fra start til slut. Liam Neeson må simpelthen snart stoppe med at lave alle de ligegyldige actionfilm.

Titel: Retribution
Original Titel: Retribution
Premieredato: 14. september 2023
Instruktør: Nimród Antal
Skuespillere: Liam Neeson, Noma Dumezweni, Lilly Aspell, Jack Champion, Embeth Davidtz, Matthew Modine
Spilletid: 91 min.
Selskab: The Picture Company, Lionsgate, 2023
Genre: Action


banner
Overskrift Højre Block
Dungeons & Drago...
The Northman (Sk...
The Expendables 4
Dumb Money
Starstruck Sæson...
Retribution
Mordet i Venedig
After Everything
Ehrengard - Forf...
Harold Frys Usan...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...