Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Saw X
Saw X billede

Demon Slayer: To...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Revolver – Director’s cut.

29. september 2007 af Henrik Andersen

3 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Revolver – Director’s cut. billede

Guy Ritchie er ude med hans nyeste film. Endnu engang præsenterer han os for en række charmerende småsvindlere og lurendrejere. Desværre bliver det aldrig helt så spændende som i hans tidligere film.

Jake Green (Jason Statham) er gambler og småkriminel. Han ryger ind bag tremmer i 7 lange år for noget han ikke er skyldig i. Heldigvis bruger han tiden til noget fornuftigt, og da han igen bliver løsladt, er han blevet endnu bedre til at vinde i kortspil, på bedste uærlige vis. Han opsøger gangsterbossen Dorothy Macha (Ray Liotta) for at gi ham en lærestreg. Ikke nok med at han vinder over ham i spil, men han fornærmer ham også på groveste vis. Macha er ikke typen der er vant til at blive trådt på. Derfor sætter han sig for at sætte en definitiv stopper for Jakes fremtidige gøren og laden. Heldigvis får Jake hjælp fra et par af Machas modstandere. De lidt mærkelige Zach (Vincent Pastore) og Avi (Andre Benjamin). Snart finder Jake sig midt i et spil, som han slet ikke havde forventet han skulle spille. Det kommer ikke til at gå stille for sig, for Machas håndlangere lurer overalt.

Guy Ritchie var engang Englands store nye gulddreng, der med fornyende friskhed lavede en debutfilm der gik sin sejrsgang jorden rundt. Lock, Stock & two smoking barrels hed den, og den var i sandhed en spændende oplevelse. Gut Ritchie var på alles læber, og alle ville arbejde med ham. Således lavede han den fantastiske Snatch, men en storspillende Brad Pitt i en af rollerne, som en gal sigøjner. Snatch førte stilen videre fra Lock, Stock…, og publikum elskede det. Guy lavede nu en række reklamefilm og snart var han gift med popdronningen Madonna. Ingen kan derfor bebrejde ham at han nu for en tid mistede koncentrationen overfor sine filmprojekter. Madonna fik nu en ide, hun ville lave endnu en film og det skulle være hendes mand der skulle lave den. Det blev til Swept Away, hvor Guy Ritchie når nye dybder for filmproduktion generelt. Kun de første 7-8 minutter har den gode gamle Guy Ritchie feeling, inden det hele løbe rundt i sandet, og bliver den dårligste film set i lange tider.

Her flere år efter prøver Ritchie at trække sig selv op ved håret, og vender momentvis tilbage til hans gode gamle stil der bragte ham guld og berømmelse. Det lykkedes kun med nød og næppe, og Revolver er stadigvæk kun en skygge af, hvad han tidligere har præsteret. Selvom historien igen indeholder små svindlere og flabede gavtyve der gerne tager røven på deres syge moster for en ekstra mønt, så virker det hele en smule fortænkt, og man får aldrig den friske fornemmelse man sad med under hans 2 første film.

Revolver er delvist produceret af den Franske instruktør Luc Besson der de sidste mange år har produceret og skrevet en lang række middelmådige actionfilm. Ærgerligt at han bruger sine kræfter på disse filmiske banaliteter, når han nu selv står bag en række fremragende film fra egen hånd. Senest har han instrueret Angel-A og børnefilmen Arthur og Minimoyserne.

Jason Statham er ganske udmærket i rollen som gambleren Jake Green. Jason Statham slog igennem i serien om den kyniske Driver i de to ”Transporter” film, der også er produceret af Luc Besson. Jason Statham har endvidere spillet med musklerne i remaket af ”The Italian Job”, og senest i actiondrønet ”Crank”. Jason Statham er en solid B-film skuespiller, der endnu har hans helt store gennembrud til gode. Men han er nu altid seværdig, selvom hans skuespil er en smule stift og han tit bliver typecastet til macho roller, formår han alligevel at underholde. Således er han også godt castet i rollen som den hårdeste gambler set i lang tid.

Gangsteren Macha som bliver snydt og fornærmet og som derfor ser sig nødsaget til at dræbe Jake green spilles af Ray Liotta. Ray Liotta fik sit helt store gennembrud i Martin Scorcese’s perfekte film Goodfellas, hvor han spillede den unge knægt Henry der kom under mafiaens beskyttende vinger. Ray Liotta har derefter medvirket i et hav af politi og gangsterfilm af svingende kvalitet. I Revolver er han god som den nådesløse gangsterboss, der bestemt ikke er vant til at blive sagt imod.

Revolver er ikke direkte nogen dårlig film, men man burde kunne forvente noget mere af en instruktør der lagde ud med 2 så fantastiske film. Så når man læser på plakaten til filmen, at en anmelder fra The Sun har skrevet, at den er brillant, er det bestemt en mild overdrivelse. Hvis du er fan af Guy Ritchie skal du bestemt se den. Det er fin underholdning, hvor det tekniske aspekt er helt i top, og der leges også med vinkler og spændende kameraarbejde, men det er bare ikke godt nok, når man har set hvad Mr. Madonna før har præsteret.

Ekstramateriale.

Der er intet ekstramateriale at finde på denne udgivelse ud over den sædvanlige håndfuld trailers til kommende udgivelser fra Nordisk Film.

Revolver er præsenteret i sit oprindelige 2.35:1 CinemaScope format og lyden er Dolby Digital 5.1. Det er muligt at se filmen med Danske, Svenske, Norske og Finske tekster.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Nordisk Film.

Titel: Revolver – Director’s cut.
Original Titel: Revolver – Director’s cut.
Premieredato: 25. september 2007
Instruktør: Guy Ritchie.
Skuespillere: Jason Statham, Ray Liotta, Vincent Pastore, Andre Benjamin, Terence Maynard, Andrew Howard, Mark Strong, Francesca Annis.
Spilletid: 115 min.
Selskab: Canal Plus, BUF. 2005.
Genre: Krimi
Jake Green (Jason Statham)ved spillebordet.
Jake Green (Jason Statham)ved spillebordet.banner
Overskrift Højre Block
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)
Pot-au-feu: Veje...
Fargo season 5
Stockholm Bloodbath
THE ZONE OF INTE...
Society Of The S...
Next goal winsKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...