Instruktøren Kasper Torsting har fulgt det danske band Kashmir i tykt og tyndt fra 1999, hvor bandet havde stor succes med albummet ”The Good Life”, til sommeren 2003, hvor Kashmirs fjerde album, ”Zitilites” netop er udkommet. Vi følger altså bandet i den til tider svære proces, det er at lave en plade.
Fokus er på forsanger og guitarist, Kasper Eistrup, som til at begynde med befinder sig i en kunstnerisk krise, som har sendt ham langt ned i en depression fyldt med selvbebrejdelse og skyldfølelse. I sommeren 2000 har han ikke skrevet en sang i over et år, og han er plaget af dårlig samvittighed og tvivl på egne evner.
Men lykken vender og det kreative dødvande skiftes ud med en poetisk raptus, der indfinder sig, da bandet efter at have jammet pludselig står med en næsten færdig og god sang. Nu har Kasper og bandet fat i den lange ende, og vi følger nu skabelsen af ”Zitilites”.
Stemningen i studiet, da bandet har fået gang i den kreative skaberproces, svinger mellem euforisk drengerøvsleg til Robinson-agtige skænderier om, hvad man må sige til hinanden hvordan. Billederne er bevidst håndholdte og til tider har Torsting benyttet sig af et smalfilmkamera, som giver et drømmende og nostalgisk udtryk. Lydsiden er fyldt med Kashmirsange i mere eller mindre færdige udgaver, og de lægger et lækkert lydtæppe, som smukt matcher billedsiden.
Instruktør Kasper Torsting tegner med filmen et ærligt og på visse tidspunkter lidt (positivt ment) navlepillende portræt af kunstneren Kasper Eistrup. Det er spændende at følge skaberprocessen undervejs. Kasper Eistrup virker hudløs ærlig i sin beskrivelse af den smerte, det er, at være helt uden inspiration og i tvivl om, hvorvidt man nogensinde kommer til at skrive en sang igen. Her rækker ”Rocket Brothers” langt udover rockdokumentar-genren; den beskriver en grundlæggende menneskelig tvivl og angst for ikke at slå til. Det er netop dette aspekt, der gør filmen til noget andet end en hyldest-rockumentary. Når Kasper og bandet skriver, indspiller og udgiver ”Zitilites” handler det ikke bare om at tjene penge og fyre et radiohit eller to af; det handler i langt højere grad om at føle sig god nok og føle sig accepteret.
Se den dog, for silvan!