Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Blu-Ray anmeldelse

Ronal Barbaren

4. februar 2012 af Jesper Poulsen

4 stjerner Skriv en kommentar

Ronal Barbaren billede

Man behøver ikke være den stærkeste for at klare ærterne...

Ronal (Anders Juul) er barbar, eller i hvert fald af barbarisk slægt, for at kalde Ronal for en stærk kriger, ville være århundredets overdrivelse. Han er efterkommer af den mægtige kriger Kran, hvis blod har fostret barbarerne. Krans blod gav menneske-krigerne enormt styrke, men Ronal nåede kun at få en lille dråbe og derfor udviklede han ikke råstyrke og kæmpemuskler, men blot et sæt kæmpe nosser. Dem ved han dog ikke rigtig hvad han skal bruge til... Han er barbarernes klovn og regnes ikke for noget. Da den onde fyrst Volcazar (Lars Mikkelsen – Kidnappet, Den Som Dræber, Forbrydelsen) og hans styrker angriber barbarernes tilholdssted, og bortfører alle – lige undtagen Ronal – er gode råd dyre. Volcazar har det skrækkelige mål at udvikle sig til en dæmon som skal dominere hele Metalonien, og nu er det så op til vatnissen Ronal at forhindre det. I hans jagt på at befri hans slægt, får han uventet hjælp undervejs af skjoldmøen Zandra (Lærke Winther – Normalerweise, Mørke, Oh Happy Day) som forstår at svinge et sværd, den fimsede og dog sanselige elver Elric (Brian Lykke – Krysters Kartel, Osman Og Jeppe, Skråplan) og ikke mindst skjalden Alibert (Hadi Ka-Koush) som er særdeles glad for heltekvad og smukke tøser.

Rejsen bliver lang, for undervejs må følget omkring et orakel (Ole Thestrup – Old Boys, Blinkende Lygter, De Grønne Slagtere) som blot venter på at hjemmeplejen skal komme og tørre ham bagi. Turen går også forbi en gruppe hungrende Amazoner, hvis dronning har nogle meget lange stænger og store pa.... (Gitte Nielsen – Rocky IV, Red Sonja, Frækkere End Politiet Tillader 2). Dertil kommer en markant række forviklinger, udfordringer og skæbnesvangre dueller, før Ronal – rigtigt gættet – står ansigt til ansigt med Volcazar og må bevise at store nosser kan være mere værd en trænede biceps.

Forvent ikke nogen skelsættende historie som er umuligt at gennemskue. Ronal Barbaren er faktisk lige til og ikke videre original. Men den er underholdende, sjov og tempofyldt. Og det kan såmænd også give pluspoint. Konceptet virker godt til en animeret fortælling. Filmen er den fjerde i rækken af danske satire-animationer efter Terkel I Knibe, Rejsen Til Saturn og Jensen & Jensen. Filmens lumre humor og drengerøvs-stil naturligt nok fået sammenligninger med sine artsfæller. Hvis jeg skal hoppe med på vognen, så er de to førstnævnte bedre og mere helstøbte værker, mens Ronal Barbaren er markant bedre end Jensen & Jensen, som i min verden var en regulær om'er.

Vi er i afdelingen for grotesk, sort pruttehumor kombinaret med overdreven og overgearet action. Så kan du tåle den slags, så vil du elske Ronal og det barbariske univers, fyldt med skæve eksistenser som kræver yderligere stemmeføring af kapaciteter som bl.a. rapperen L.O.C, DADs forsanger Jesper Binzer, Bodil Jørgensen, Allan Olsen, Ole Ernst, Lars Bom, Peter Aude, Preben Kristensen m.fl.

Jeg kvitterer med 4 stjerner for en sublim animationsside, et detaljerigt miljø, fine figurer og endnu et nik til dansk tegnefilm. Jeg vil ikke donere stjerner for handlingen, for den er ganske mainstream. Den byder ikke på noget nyt i sin tematisering og udviklingshistorie, men den falder heller ikke igennem.

Ekstra materialet består bl.a. af teasere og trailere for filmen samt en musikvideo kaldet Barbarian Rhapsody (stærkt inspireret af Bohemian Rhapsody af Queen). Du kan også se gallerier og storyboards fra produktionen.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Nordisk Film.

Titel: Ronal Barbaren
Original Titel: Ronal Barbaren
Premieredato: 31. januar 2012
Instruktør: Thorbjørn Christoffersen, Philip Einstein Lipski, Kresten Vestbjerg Andersen
Skuespillere: Stemmer, Anders Juul, Gitte Nielsen, Lærke Winther, Jesper Binzer, Ole Ernst, Bodil Jørgensen, Preben Kristensen, Lars Bom, Peter Aude, L.O.C., Ole Thestrup, Brian Lykke, Lars Mikkelsen
Spilletid: 91 min.
Selskab: Einstein Film, 2011
Genre: Humor , Tegne- og animationsfilm
Link: http://www.moviezoo.dk/blu-ray-film/Ronal-Barbaren_5708758692458&ref=boligbasen&affiliate=1014&utm_source=boligbasenbanner
Overskrift Højre Block
Civil War
Lupin III: Cagli...
HAMMARSKJÖLD
Birthday Girl
Perfect days
Ripple
KALAK
FØR STORMEN
All of us strangers
Drengen & HejrenKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...