Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...
Dokumentarfilmfe...
Oscar 2023

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Roy Orbison (DVD)

2. august 2003 af Aino Bredtved

6 stjerner Skriv en kommentar

Roy Orbison (DVD) billede

Simpelthen vidunderligt! - Hvilken stemme…

Denne DVD samler nogle af de bedste optrædener med en af de mest unikke sangere/sangskrivere i hele verden, Roy Orbison. Han havde måske ikke Elvis’ charme og vuggende hofter, men han havde en stemme så følelsesladet, at hans publikum sad i total stilhed for at opfange enhver tone, han sang.

Jeg har selv adskillige cd'er med "manden med fløjlsstemmen" - man får tårer i øjnene og gåsehud overalt, så snart man hører numre som f.eks "Crying" og "Pretty Woman" - der har aldrig været, og vil aldrig komme en som ham!
Den stemme gør altså noget ved en...

I min verden overgås han kun af The King himself, Elvis Presley, og alligevel ikke ;o) - det er jo en anden genre.

Roy Orbison blev født i Vernon, Texas den 23. april 1936.
Op til hans seks års fødselsdag spurgte hans far ham en dag, hvad han ønskede sig i fødselsdagsgave, og han ønskede sig en harmonika. Faderen spurgte, om han mon ikke hellere ville have en guitar, og jo, det ville han. Som syvårig havde han så lært at spille guitar og sang på den lokale radiostation, KCWC. Da han var bare 10 år gammel, skrev han sin første sang, "Vow Of Love".

I 1945 flyttede familien til byen Wink i vest Texas, og straks dannede ”knægten” sit første band, Wink Westerners, som senere skiftede navn til Teen Kings. Fra 1946 til 1956 lavede de diverse radiospots på både radio og TV, samt et TV-show på KOSA, hvor Roy havde så prominente gæster som Elvis Presley og Johnny Cash på besøg. De spillede også på klubber og til diverse skoleballer. I en alder af bare 20 år var Roy allerede en dreven musiker i musikbranchen.

Roy O. fortæller selv, at da han var 15 år, var der ikke længere nogen, der kunne lære ham noget progressivt på en guitar, og der besluttede han, at guitaren fremover ”bare” skulle akkompagnere hans sang.

Hans store gennembrud kom i 1960, da singlen, "Only The Lonely", toppede alverdens singlehitlister. I løbet af et år havde han 29 hits og var på hitlisterne i mere end 300 uger. I 1964 var Europa grebet af Beatles feber, men stik mod alle odds var dette hans ultimativt bedste år. Singlen "It's Over" lå på førstepladsen i England i juni måned - og blev fulgt op af "Oh, Pretty Woman", der lå som nr. 1 i mere end 40 lande!

Roy O. fortæller en sjov historie om sangen ”Running Scared” - som han skrev på omkring 10 minutter. Det hedder sig at, det var den dag killingen blev til en løve, idet hans stemme opnåede nye højder. Sangen røg i øvrigt direkte ind som nr. 1 i både USA og Australien, og han mente selv, at det var den bedste sang han nogensinde skrev.

I 1970'erne var der stille omkring Roy Orbison. Fra 1973 til 1983 udgav han kun tre albums. Men hans musik var inspiration for mange andre artister så som Linda Ronstad "Blue Bayou", Don Mclean "Crying" og Van Halen (ja, de gamle rockdrenge) "Oh, Pretty Woman", der indspillede blændende coverversioner af nogle af Roy's største hits. Med filmen Pretty Woman i de tidlige 80'ere blev en hel ny generation introduceret for "Oh, Pretty Woman", som endnu en gang blev et kæmpe hit.

Senest har Celine Dion indspillet "I Drove All Night" (Cindy Lauper gjorde det jo også for en del år siden).

Da David Lynch valgte at anvende sangen "In Dreams" i kultfilmen Blue Velvet i 1986, besluttede Roy at udgive et nyt album. Han blev i 1987 indlemmet i The Rock & Hall Of Fame og blev inviteret med i gruppen, The Traveling Wilburys, sammen med Wilbury brødrene George Harrison, Tom Petty, Jeff Lynne og Bob Dylan, hvilket indbragte ham en Grammy i 1989.

I december 1988 udkom Roy O’s nye single og album. Samme dag fik han et hjerteanfald og døde i Hendersonville, TN (jeg går ud fra at der er tale om Tennessee?). Selv nåede han ikke at opleve reaktionen på det nye album, til gengæld forbigik verden det ikke i tavshed - navnet Roy Orbison var tilbage på alles læber og singlen, "You Got It" lå nr. 1 over hele verden!

DVD’en indeholder en samling af nogle helt specielle optrædener, og gæstestjernerne tæller bl.a. Bruce Springsteen, Elvis Costello, Jackson Browne, Tom Waits, Bonnie Raitt, Jennifer Warnes, K.D. Lang og T. Bone Burnett.

DTS, Dolby Surround 5.1, Dolby Digital Stereo

Tracklist:
Go, Go, Go (Down The Line)
In Dreams
Blue Bayou
Ooby Dooby
Only The Lonely
It's Over
Claudette
That Lovin' You Feelin' Again
You Got It
Crying
Walk On
Running Scared
Oh Pretty Woman

DVD materialet kan jo umuligt få andet end en ren 6’er – fantastisk! Bør købes! – Åhh den stemme...

DVD’en er venligst stillet til rådighed af BMG Danmark.

Special Features:
She's A Mystery To Me (Musik Video)
Crying (med K.D. Lang) (Musik Video)
Electronic Press Kits - King Of Hearts / I Drove All Night (I King of Hearts ser man i øvrigt en ufattelig lækker Jason Priestly, som medvirkede i musikvideoen til "I Drove All Night" - WOW!)
An Empty Cup (And A Broken Date) - Original Acetate version from 1957. Digital Re-mastered version
Crying (from 1965 Holland live) - comparison of original video/audio and 5.1 version.

Ekstramaterialet får også 6 stjerner

Titel: Roy Orbison Greatest Hits
Original Titel: Roy Orbison Greatest Hits
Premieredato: 7. juli 2003
Instruktør: Barbara Orbison
Skuespillere: Roy Orbison, Bruce Springsteen, Elvis Costello, Jeff Lynne
Spilletid: 90 min.
Selskab: Eagle Vision, 2003
Genre: Andet


banner
Overskrift Højre Block
Dungeons & Drago...
The Northman (Sk...
The Expendables 4
Dumb Money
Retribution
Mordet i Venedig
After Everything
Ehrengard - Forf...
Harold Frys Usan...
Den Blå KaftanKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...