Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Séraphine

13. maj 2010 af Mie Bach

3 stjerner Skriv en kommentar

Séraphine billede

Den sande historie om kunstmaleren Séraphine

Filmen udspiller sig i Frankrig i 1914, og forholdet til Tyskland er anspændt. I byen Senlis, 40 kilometer fra Paris, arbejder Séraphine, som husholderske, hvor hun vasker folks tøj, gør rent, laver mad og hjælper til, hvor der er mulighed for at tjene lidt penge. Hun knokler hård, og hendes dage går med at tjene andre. Hendes liv om aftenen er dog helt anderledes, - her blomstre hun op i hendes lille mørke værelse, hvor hun dyrker sin store passion for at male. Hun bruger primitive redskaber, og de rige folk hun arbejder for griner af hendes kunst. Det ændre sig dog en dag, da den tyske kunstsamler William Uhnde lejer sig ind i det hus, hvor Séraphine arbejder, og tilfældigt ser et af hendes kunstværker. Han er begejstret og insistere på at hjælpe hende videre og få udstillet sin kunst.

1. Verdenskrig er ved at bryde ud, men William og Seraphine er begge opslugt af hendes kunst. William er sikker på han har opdaget den næste store kunstner og Seraphine er lykkelig, da det giver hende mulighed for at gøre noget mere ved hendes kunst. Krigen bryder ud, og de må skilles, da William er tysker og er nødsaget til at flygte.

Skildringen af William og Séraphines spirende venskab er rørende og trods den sparsomme dialog, udtrykker de begge en helt masse. Filmens force er helt klart deres gribende præstationer, især Yolande Moreau, der spiller utrolig troværdigt. Hun vandt meget fortjent prisen som bedste kvindelige skuespiller ved sidste års César Awards, Los Angeles Film Critics Association og National Society of Film Critics, USA. Hun spiller rollen som Séraphine med stor indlevelse, og man kan ikke andet end at føle med hende, både når det går godt og skidt.

Det er en rigtig fin film, med imponerende skuespil, men det er desværre ikke helt nok. Det er ikke en film som lægger op til et hæsblæsende tempo, men jeg kunne godt have ønsket mig lidt mere fremdrift. Tingene bliver til tide udpenslet lidt for meget, og jeg tabte desværre tråden undervejs, da filmen tager sig lidt for god tid. Når det er sagt er det dog en sanselig smuk film, som man bør se hvis man har forkærlighed for kunst og franske film.

Titel: Séraphine
Original Titel: Séraphine
Premieredato: 13. maj 2010
Instruktør: Martin Provost
Skuespillere: Yolande Moreau, Ulrich Tukur, Anne Bennent, Nico Rogner, Geneviéve Mnich
Spilletid: 125 min.
Selskab:
Genre: Drama
Den rigtige Séraphine
Den rigtige Séraphine
Séraphine og William
Séraphine og William
Séraphines kunst
Séraphines kunst


banner
Overskrift Højre Block
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskede
Inshallah en dreng
The Garfield Movie
ABOUT DRY GRASSES
PIGEN DER FORTAL...
The Fall Guy
Paranoia (Blockb...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...