Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Allerførste Smugkig
Marie Reuther Vi...
Buster Er Klar T...
Tyske Filmdage, ...
Oscar 2021

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Spiral: From The...
Spiral: From The Legacy Of Saw billede

Kagekampen
Chaos Walking
Luca
Black Widow
Cruella


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

S.W.A.T.

9. januar 2004 af Henrik Andersen

2 stjerner Skriv en kommentar

S.W.A.T. billede

Samuel L. Jackson er en gammel hårdkogt strømer der får til opgave at samle et nyt elitehold til politiets S.W.A.T. styrke. Han vælger blandt andet Colin Farrell og dette viser sig at være klogt.

Det starter med en gidseltagning i en bank og politiets specialenhed S.W.A.T. bliver tilkaldt for at rede gidslerne sikkert ud.
Jim Street ( Colin Farrell. ) og hans makker Brian Gamble ( Jeremy Renner. ) bryder med den planlagte aktion og sniger sig på egen hånd ind i banken. De får skudt alle gidseltagerne, men et af gidslerne bliver såret. Dette fører til at Gamble tager sin afsked og Jim bliver degraderet til at stå i politiets materiale afdeling. Her står han så og drømmer om atter en dag at kunne vende tilbage til det som han er så hårdt uddannet til.
Hans chance kommer, den dag hvor den garvede politimand Hondo ( Samuel l. Jackson. ) vender tilbage til stationen for at finde egnede mænd til et nyt S.W.A.T. team.
Inden længe befinder Jim Street sig på holdet og sammen med de andre udvalgte må han gennemgå en lang række hårde og udmattende prøver, der ender ud i at holdet består eksamen som det bedste hold nogen sinde.
Vi følger det nye S.W.A.T. team både under og efter træning. Trods det vigtige i at kunne arbejde tæt sammen og stole på hinanden er der indbyrdes og personlige konflikter der til tider bryder ud i den ellers så sammentømrede gruppe. Jim Street der netop er blevet forladt af sin kæreste har varme følelser for holdets eneste kvindelige medlem Chris, ( Michelle Rodriguez.) der har rigeligt at se til som enlig mor og S.W.A.T. medlem.
Ved et heldigt sammentræf får politiet fingre i en international og berygtet gangster, der inden han bliver langt i lænker, når at fortælle på nationalt TV, at han vil give 100 millioner dollars, til den eller de der kan befri ham fra fængslet.
Under fangetransporten bliver han forsøgt befriet, kun for at blive fanget igen af Hondo og hans S.W.A.T. team. Men det er ikke nemt at holde på fangen, når der er en forræder i gruppen der har slået sig sammen med Jim Streets gamle makker Gamble. Så nu går den vilde menneske jagt, både over og under byens gader og det nye S.W.A.T. team står overfor deres hidtil største opgave hvor også utraditionelle metoder må tages i brug for at bekæmpe kriminaliteten.

S.W.A.T. er en forkortelse for Special Weapons and Tactics team og denne enhed består i dag af cirka 60 politifolk, som er special-trænet i løsning af særligt krævende opgaver med anvendelse af specielt udviklede våben.
Instruktøren Clark Johnson har villet give filmen et realistisk præg og vise sit publikum nogle af de situationer, som den virkelige verdens S.W.A.T. team kan blive udsat for. Derfor blev S.W.A.T. veteranen Randy Walker tilkaldt for at rådgive filmholdet ud fra hans egene oplevelser. Randy Walker har været tilknyttet enheden i 16 år.
S.W.A.T. er bygget op over en Tv-serie fra 70’erne og på grund af filmens gode amerikanske indtjening har man snakket om at lade den gamle Tv-serie vende tilbage. Clark Johnson har allerede indvilliget i at bistå som instruktør på seriens pilot afsnit.

Instruktøren Clark Johnson har før instrueret meget til Tv. Han har lavet afsnit af de kendte politiserier som NYPD Blue, Homicide og City Of Angles. Han har der ud over også spillet politimand, så mange gange at han selv mener, at han kender politiarbejdet bedrer end de fleste betjente fra den virkelige verden.
Clark Johnsons ide med S.W.A.T. var at lave en film der ikke kun fokuserede på action men også på de menneskelige relationer der er i en gruppe. Det skulle værer tæt på virkeligheden, men stadigvæk med plads til fiktion.

Samuel L. Jackson der spiller Hondo har næse for at optræde i mange forskellige filmgenre. Han fik en Oscar nominering i 1994 for hans rolle i Pulp Fiction og i 1991 fik han en speciel pris ved Cannes som bedste birolle i Spike Lees Jungle Fever.
Desuden har han medvirket i Die Hard – Mega Hard, Shaft og Star Wars Episode II. For bare at nævne nogen af de mange film han har haft stører eller mindre roller i.

Colin Farrell der spiller Jim Street har både spillet Superskurk med hang til dartpile i Dare Devil og tvivlsom politimand overfor Tom Cruise i Minority Report. Nogen husker ham måske også for hans rolle i telefonboksen i Phone Booth fra 2002. Et er i hvert fald helt sikkert og det er, at vi nok skal komme til at se mere til den charmerende Irer i fremtiden.

S.W.A.T.’s kvindelige medlem Chris Sanchez, bliver spillet af Michelle Rodriguez.
Hun slog bogstaveligt igennem med boksefilmen Girl Fight der i år 2000 vandt første prisen ved Sundance Film Festival.
Michelle Rodriguez har desuden medvirket i Resident Evil og The Fast And The Furious.

LL Cool J, er en gammel kending på rap-scenen, men har også optrådt på det hvide lærred i blandt andet undervands-haj-filmen Deep Blue Sea fra 1999.

Der er efterhånden blevet lavet så mange amerikanske film om heltmodige politimænd der forsvarer deres fædreland og S.W.A.T. er blot endnu en i den tilsyneladende endeløse strøm.
At Instruktøren Clark Johnson har villet lave en film om menneskelige relationer blandt en gruppe der er under hårdt pres, frem for en hard core action film er da helt i orden. Det er bare ikke lykkedes med S.W.A.T. Kareterne er stive og blottede for følelser, selvom skuespillerne gør hvad de kan for at bløde dem op undervejs. ( Måske ikke LL Cool J, der vel nærmest bare spiller……LL Cool J. )
Replikkerne er klicher og handlingen er forudsigelig. ( Det er da vist kun amerikanerne der har kunnet blive overraskede over at Jims gamle partner pludselig dukker op som skurk. )
S.W.A.T. er måske bedst egnet til hjernedød søndags underholdning, når tømmermændene forlanger film, der ikke kræver mere end et par hjerneceller, for at man kan følge med i handlingen.
Det bedste ved filmen er musikken og det instrumentale tema, der genbruger det gamle rif fra Tv-serien. Om man vil det eller ej, så bliver det svært at undgå at nynne denne melodi, nogen dage efter man har set S.W.A.T.

Titel: S.W.A.T. Politiets Eliteenhed
Original Titel: S.W.A.T.
Premieredato: 9. januar 2004
Instruktør: Clark Johnson
Skuespillere: Colin Farrell, Samuel L, Jackson, Michelle Rodriguez, LL Cool J, Oliver Martinez
Spilletid: 117 min.
Selskab: 2003. Colombia Pictures, Illusion Entertainment, Chris Lee Productions, Original Film, Camelot, Nordisk Film.
Genre: Action
Link: http://www.swatthemovie.com/movies/s.w.a.t./index.html

banner
Overskrift Højre Block
Spiral: From The...
Kastanjemanden (...
Nowhere Special
Cruella
First Cow
De ting, vi sige...
Mafiaens Børn
Luca
The White Lotus ...
Miss OsakaKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...