Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Dansk Spillefilm...
Robertprisen 2021
Omfattende Udvid...
Bag Skyerne – Nå...
Robert-Nominerin...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Far Til Fire & V...
Far Til Fire & Vikingerne billede

Dronninggambit


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Så kort og mærkeligt livet er

28. december 2008 af Ole Jessen Hansen

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Så kort og mærkeligt livet er billede

Ikke en film OM Dan Turell . men af film AF Dan Turell... Kan det lade sig gøre ?

Mennesker er mærkelige. Tro mig på mit ord - jeg ved det. Jeg tilhører selv en fjern variant af stammen.
Dan Turell

Dan Turell. En af Danmarks største digtere og forfattere. Blev født i 1946 og døde en alt for tidlig død i 1993 af en ondsindet kræftsygdom. Dan Turell nåede både at udgive digte, noveller og romaner samt musikudgivelser. Blandt de mest kendte, og dem der gjorde ham landskendt, var den selvbiografiske roman “Vangede billeder”, hvor han fortæller om sin opvækst i forstaden Vangede. En roman hvor han fortæller om sin kærlighed til steder og personer i bydelen. Denne roman, samt hele Mord serien på 12 stk. om den unavngivne journalist der rodes ind i forskellige mord sager, gjorde ham til en kendt skikkelse i Danmark. Og da han forstod at i scenesætte sig selv med iøjnefaldende tøj og sorte negle, blev han hurtig en kulturpersonlighed i lille danevang. Han var kendt for sin fascination af Vesterbro, og alle de skæve eksistenser der lever der. Nogle ville sige at Dan Turell var en af Danmarks første historie fortællere, og man kunne kun blive fascineret når han stillede sig op, og nærmest rappede sin digte frem til publikum, endnu før der var nået der hed rap i Danmark.

"Så kort og mærkeligt livet er" er en dokumentarfilm af Anders Østergaard, der også står bag så kendte dokumentarfilm som "Gasolin" og "Tintin og mig"

At lave en dokumentar film ikke OM Dan Turell med AF Dan Turell har været udgangspunktet for Anders Østergaard. Altså at lave Dan Turell selv fortælle sine digte og sine erindringer i levende form, selvom han jo er død.

En spændende, men også svær udfordring, som Anders Østergaard løser med en stand-in, i form af skuespilleren. Lars Bom, der også har spillet Dan Turell på teatret, samt Dan Turells kone, Chili Turell og Dan Turells mor Inge Turell. De indgår alle i filmen, som aktører der stiller op til Dan Turells inciterende stemme, der læser op af digte og betragtninger. Altså en form for interaktivt spil, hvor formålet har været at få filmen til at se ud som om at det er Dan Turell der taler med Chili og Inge.

Scenerne med moderen Inge Turell er meget levende og rørende, og man fornemmer virkelig at der foregår samtaler imellem de to.

Vi følger mange af Dan Turells klassikere i filmen. Hans historier om opvæksten i Vangede, hans betragtninger om livet, døden og kærligheden. Alt sammen tilsat fantastisk musik af Halfdan E.

Det der fanger i denne film er Dan Turells fantastiske stemme, som fanger lige fra første øjeblik. Filmen er hans fra første sekund til sidste øjeblik. Desværre er filmen alt for kort. Hans karriere taget i betragtning er de 48 min. alt for kort tid. Det føles lidt som et afbrudt samleje, hvor man når filmen stopper bare vil have mere af musikken og af Dan Turell. Men så kunne filmen jo være en mulighed for at man gik igang med at læse nogle af de mange bøger og digte som Dan Turell har lavet.

Ekstra materiale:

På disc 1 er der en musik video:

"Jeg skulle have været taxa chauffør" i samarbejde med Halfdan E.

Trailer show

På disc 2 er der mulighed for at komme tilbage i Dan Turells historie med et stort udvalg af hans bagkatalog, under overskriften: "Velkommen i TV, de kalder mig D.T" under følgende overskrifter og tv-klip:

1. Første optræden (1974)
2. Anders And og mig (1976)
3. Fede tider (1977)
4. Tøjbevidsthed (1977)
5. Kendis (1979)
6. Amerika invasion (1981)
7. Provokatør (1981, 1983, 1985)
8. Levebrød (1984)
9. Borum og Turellen
10. Vidne fra 60`erne (1988)
11. Krimiforfatter (1987, 1990)
12. Kulturkamp (1988)
13. Fattigfirserne (1990)
14. Voyeur (1993)

Disse indslag er en fantastisk mulighed for at se tilbage og opleve Dan Turell lige fra første tv-optræden til den sidste tv-optræden.

6 stjerner til ekstra materialet.

Filmen er venligst stillet til rådighed af:

Sandrew Metronome.

Titel: Så kort og mærkeligt livet er
Original Titel: Så kort og mærkeligt livet er
Premieredato: 25. november 2008
Instruktør: Anders Østergaard
Skuespillere: Lars Bom, Inge Turell, Chili Turell
Spilletid: 48 min.
Selskab: Everest pictures, Sandrew Metronome, 2008
Genre: Dokumentar
Link: http://www.danturell-filmen.dk/danturell/movie1.html


banner
Overskrift Højre Block
Emma
Cherry
A son
Coming 2 America
Raya Og Den Sids...
Crash Landing On...
Locked Down (HBO...
Star Trek: Picar...
C. B. Strike: Le...
The DigKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...