Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Saw X
Saw X billede

The Hunger Games...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Blu-Ray anmeldelse

Sådan Træner Du Din Drage 2 3D

20. november 2014 af Adib Scott Schmidt

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Sådan Træner Du Din Drage 2 3D billede

Historien er meget den samme, men det gør ikke så meget, når der er tilpas nyt til at gøre filmen interessant for folk i alle aldre.

Lad mig bare lægge ud med at sige, det er en virkelig smuk og flot film. En film, der kun bliver bedre, hvis man har alt udstyret og kan se den i 3D. Er man imidlertid ikke så højtudrustet, kan man stadig nøjes med at se filmen i almindelig HD.

En viking bliver (næsten) voksen
Selvom vi befinder os i et koldt fantasinorden, så er det stadig et utrolig betagende og vidunderligt syn, når blikket bliver fanget af sneen, dragerne, der lever frit og de store vidder.

Der er ikke meget, der har ændret sig siden vi sidst så Hikke og Tandlæs. Hikke er nu en ung voksen på 20, der ligesom i den første endnu ikke har fundet sig helt til rette. Denne gang er det i imidlertid mere voksende problemstillinger, der tynger ham. Hikkes godhed bliver dog sat på en prøve, da den onde Drago viser sig med hensigt om at herske over alle drager i landet.

Selvom historien er simpel, så er det også det bedste ved filmen. Ganske vidst minder historien meget om den første, men vi får virkelig begivet os ud på et eventyr og i den forbindelse støder vi på dybere problemstillinger end man normalt ville kunne forvente i en animationsfilm henvendt til familien.

Temaer, som fri vilje, al ting har sin pris, ansvar, det indre mod det ydre og, hvad er essensen af alle væsner? Det er bare nogle af de tematikker, som filmen beskæftiger sig med. Det er meget mere end, det kræves og forventes af en animationsfilm, hvilket også er det, der gør den god.

Anti-Disney… og så alligevel ikke
Det kan godt være, at DreamWorks har et ideal om ikke at være Disney, men det er kun delvist repræsenteret i filmen. Ganske vidst har filmen ikke en fuldstændig rosenrød slutningen, men den er stadig mørkerød. Det er trods alt stadigvæk en film som børn skal kunne se. Derfor er der stadig masser af afvæbnede komik og storladede eventyrslag. Vi bevæger os dog helt over i Disney land, når det kommer til hovedkarakteren Hikke. Han er så godhjertet og heroiske, at selv efter at have lidt store tab, så er han stadig villig til at give den onde skurk en sidste chance, og det bliver ikke mere klassisk Disney end det.

Eventyret slutter dog ikke efter rulleteksterne, for der er meget mere at udforske på discen. En af hovedattraktionerne er en kortfilm på godt og vel 30 minutter, der fortæller om oprindelsen af Drageræset. Derudover er der forklaringer af redskaberne i verdenen, bl.a. Hikkes svævedragt og Dragos maskiner. Til sidst er der også de obligatoriske slettede scener.

Sådan Træner Du Din Drage 2 er en film, som kan nydes af hele familien. Der er masser af humor og eventyr for børnene, og så er historien tilpas dyb til at forældrene ikke falder i søvn mens de små er beskæftiget. Billederne er flotte og bevægelserne flydende. Udover både den almindelig og 3D-udgaven, er der masser af mulighed for at se mere af vikingerne, hvis man gerne vil lære mere om dette fantasifulde nordiske univers.
Det eneste, der i virkeligheden holder filmen tilbage fra at være fuldendt er, at den alligevel ikke kan lade være med at have en rigtig Disney afslutning, og så er meget af historien den samme som etteren.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Fox-Paramount.

Titel: Sådan Træner Du Din Drage 2 3D
Original Titel: How to Train Your Dragon 2 3D
Premieredato: 13. november 2014
Instruktør: Dean Deblois
Skuespillere: Cate Blanchett, Craig Ferguson, Gerard Butler, Jay Baruchel, America Ferrera, Jonah Hill, Christopher Mintz-plasse
Spilletid: 105 min.
Selskab: DreamWorks Animation, Fox-Paramount, 2014
Genre: Action , Adventure , Fantasi , Humor , Tegne- og animationsfilm


banner
Overskrift Højre Block
All of us strangers
FØR STORMEN
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)
Pot-au-feu: Veje...
Fargo season 5
Stockholm Bloodbath
THE ZONE OF INTE...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...