Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Franske Filmmandage
Fejø Film Festival
Svend22
Cinema Made In I...
Tyske Filmdage 2022

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Emily
Emily billede

Black Panther: W...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Sammys store eventyr 2 - 3D

21. marts 2013 af Nikolaj Sonqvist

2 stjerner Skriv en kommentar

Sammys store eventyr 2 - 3D billede

Stik mig en Haikukniv og der kommer skildpaddesushi!

De to gamle havskildpadder Sammy og Ray hjælper de to nyklækkede havskildpadder Ricky og Ella ud til havet og væk fra de farlige fugle. Men pludselig bliver de selv fanget og sendt til en storslået akvarieudstilling for turister i Dubai. Her møder de mafia-søhesten Don Å, som er i gang med at arrangere en storstilet flugtaktion, men da denne slår fejl begynder Sammy og Ray selv at lægge flugtplaner. Imens begiver ungerne Ricky og Ella ud for at finde Sammy og Ray og sammen med blæksprutten Annabelle vil de forsøge at hjælpe alle havdyrene med at flygte fra akvariet.

Det går helt i akvariefisk
Sammy Store Eventyr 2 har fået undertitlen “Flugten fra paradis” og den misledes på ingen måde publikum. Selve filmen flygter også fra enhver paradisfølelse og lander i stedet direkte ind i et pattebarnsagtig og humorforladt havdyrseventyr. De to parallelle fortællinger om henholdsvis Sammy og Ray, og Ricky og Ella, fungere overhovedet ikke. Mest fordi historien om skildpaddeungerne Ricky og Ella er helt igennem uinteressant. Fælles for de to historier er dog også, at ingen stort møder nogen fare eller den store modstand. Det er lidt som at kigge på et akvarium i virkeligheden: fisk der svømmer rundt og rundt og rundt igen!

Sammy Store Eventyr 2 er sandt nok en børnefilm om animerede havdyr. Men filmen er så fornærmende usjov, at selv børn ville mangle noget at grine af. De få punchlines falder til jorden med et brag og i det hele stopper lejlighed til noget komisk før det overhovedet bliver komisk. Det er lidt som at se et stand-up show hvor alle pointerne er klippet fra. Dertil er Sammy Store Eventyr 2 måske i virkeligheden kun for de virkelig små. Målgruppen må være i højde med ranglerøstende og blebærende Teletubbies Fans.

Holder ikke vand
Filmen lægger næsten udelukkende vægt på det søde og det kære, fremfor det dramatiske og humoristiske. Det handler mere om, at vi alle skal sidde og tænke: "neeej hvor er de søde de små sjove havdyr" fremfor man havde lagt kræfter i en interessant historie og nogle mindre håbløse replikker, der ikke fremkaldte kvalme. Filmen er reduceret til bælgøjede blobfisk, fjollede krebsdyr, overgearede klovnefisk og orgie af fiske-særlinge, der alle taler babysprog.

Sammy Store Eventyr 2 er sød, men humorforladt. Den henvender sig til de absolut mindste, der kan finde rigelig underholdning i snakkende skildpadder og løjerlige pingviner, og i den grad ikke behøver mere. For de får heller ikke mere, for børnefilm er set meget bedre og mere indholdsrige førhen.

I disse tider hvor man diskuterer stereotypiske roller til andengenerationsdanskerne, kan man undres hvorfor dette rollesystem fuldstændig nøgent bliver overført til en børnefilm, hvor alle skurke og udspekulerede havdyr taler med udenlandsk accent! Det er åbenbart vigtigt at lære vores mindste, at onde mennesker ikke er de ”fisk” med ren dansk accent. Det holder vist ikke helt vand!

Titel: Sammys store eventyr 2 - 3D
Original Titel: Sammy's avonturen 2
Premieredato: 21. marts 2013
Instruktør: Ben Stassen, Vincent Kesteloot
Skuespillere: Danske stemmer, Henrik Prip, Vibeke Dueholm, Laura Wendel Thygesen, Pernille Højmark, Lars Kristian Ranthe, Ida Malene Damsgaard, Jens Andersen, Søren Hauch-Fausbøll, Peter Ganzler
Spilletid: 92 min.
Selskab: SF Film, nWave Pictures, 2012
Genre: Tegne- og animationsfilm
Link: http://www.sammy2themovie.com/


banner
Overskrift Højre Block
Diary Of A Wimpy...
Crimes Of The Fu...
Vanskabte Land
Trold (Netflix)
Rimini
Andor (Disney+)
Bardo: False Chr...
Loving Highsmith
The Menu
She SaidKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...