Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Fejø Film Festival
Svend22
Cinema Made In I...
Tyske Filmdage 2022
Oscar 2022

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Scary Movie 5

18. april 2013 af Rune Bruun Madsen

2 stjerner Skriv en kommentar

Scary Movie 5 billede

Femte kapitel i Scary Movie-serien fremstår mest af alt som en parodi på sig selv

Lavsatirisk sovs
En vellykket spoof-film gør grin med andre – og ofte mere seriøse – film i en endeløs strøm af parodi og lavkomik. Genren blomstrede i 90erne med politibetjenten Frank Drebin i Høj Pistolføring-filmene og Charlie Sheen som Rambo-karikatur i Hot Shots 1 og 2. Siden kom Scary Movie-filmene, der især giver gyserfilm en kyndig behandling.

Scary Movie-serien er nået til sit femte kapitel – og samtidig et foreløbigt lavpunkt. Her stænkes lavsatirisk sovs i overdrevne doser ud over film som Paranormal Activity, Cabin in the Woods, Abernes Planet, Inception og Black Swan. Desværre fremstår filmen mest af alt som en parodi på sig selv.

Ukendte referencer
Et længere handlingsreferat er overflødigt, men filmen handler i korte træk om parret Dan og Jody, der adopterer tre besatte børn. En endeløs kavalkade af dæmoner, løbske støvsugere og en skægget nanny boltrer sig i parrets store hus. Tosserierne fremkalder spontane – men få – ryk i lattermusklerne, som når en Morgan Freeman-voice over holder os up to date med fortællingen, eller når Vincent Cassels balletinstruktør fra Black Swan skildres i en udgave med så løse håndled, at creme-kongen Ole Henriksen fremstår som en machomand.

Men for det meste trækker de absurde optrin i langdrag, uden sans for den timing eller minimale tålmodighed, der danner basis for et godt grin. Desuden trækker filmen på flere popkulturelle fænomener – blandt andet filmen Mama – som endnu ikke har haft premiere herhjemme. De mange referencer vil derfor flyve lige hen over hovedet på publikum.

Kreativ markedsføring
Plakaten til Scary Movie prydes af en lang række (lettere fallerede) kendis-navne som Charlie Sheen, Lindsay Lohan, Mike Tyson og Snopp Dogg. Men navnene fungerer primært som billetsalgs-blikfang, for de medvirker kun i enkle og ret ubetydelige sketches. Desuden har bamsen fra Ted sneget sig ind på filmens plakat, men figurerer overhovedet ikke i filmen. Hvem sagde kreativ markedsføring?

På trods af få grin er Scary Movie 5 en ufrivillig komisk ørkenvandring, der føles en del længere end filmens 89 minutter. Forhåbentligt er dette sidste kapitel i den nu 13 år gamle Scary Movie-saga.

Titel: Scary Movie 5
Original Titel: Scary Movie 5
Premieredato: 18. april 2013
Instruktør: Malcolm Lee
Skuespillere: Ashley Tisdale, Simon Rex, Erica Ash, Charlie Sheen, Snopp Dogg
Spilletid: 89 min.
Selskab: Brad Grey Pictures, Dimension Films, 2013
Genre: Humor
Link: http://scarymoviefive.com/


banner
Overskrift Højre Block
Triangle of Sadness
Ticket to Paradise
Pinocchio (Disney+)
Chiaras Valg
Europa
Kærlighed For Vo...
Anatolian Leopard
Udvandrerne
Farvel hr. Haffmann
BeskytterenKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...