Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Fejø Film Festival
Svend22
Cinema Made In I...
Tyske Filmdage 2022
Oscar 2022

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Alle For Fire
Alle For Fire billede

Thor: Love And T...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Scorpion - sæson 1

23. marts 2016 af Daniel Hartvig Nielsen

3 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Scorpion - sæson 1 billede

Sherlock Holmes møder CSI i tv-serien ’Scorpion’, der byder på mere adrenalin-sus end hjernegymnastik

’Scorpion’ er løst baseret på geniet Walter O’Brien, der har den fjerde højeste IQ nogensinde registeret, nemlig 197 (Einstein havde 160). Walter har samlet et hold af genier og nørder, der løser umulige opgaver for staten, bestående af Toby, der er ekspert i psykologi og i at læse mennesker, Happy et vidunder ud i mekanik og Sylvester - en menneskelig regnemaskine.

Homeland Sucurity-agent Cabe Gallo, som har et personligt forhold til Walter, er gruppens forbindelse til staten, mens Paige er gruppens menneskelige bindeled, der skal hjælpe genierne med deres følelsesmæssige relationer som halter. Samtidig har Paige sønnen Ralph, der er et besværet geni, som gruppen tager sig af.

’Scorpion’ er lavet for kanalen CBS, der også sender serier som ’CSI’, ’CSI: Miami’ og ’NCSI: Los Angeles’, og ’Scorpion’ indgår i samme univers, således dukker karakteren Hetty Lang, kendt fra NCSI, også op i en mindre cameo. Og det er også i denne letbenede krimi-genre, at dette ellers på overfladen intelligente-show befinder sig.

For lige meget hvor indviklede udregning og systemer som Walter og co. skal klare eller hacke, så ender afsnittets krimiplot åbenbart altid med at være det mest oplagte og åbenlyse, som i gammeldags krimier, hvor butleren altid er morderen. Og i sidste ende bliver det noget trivielt at se den ene på overfalden komplicerede sag efter den anden bliver løst på umanerlig let, så selv et børnehavebarn kan være med. Originaliten mangler slet og ret.

Bag serien står ellers stærke kræfter som Roberto Orci og Alex Kurtzman, der er skabere af sci-fi hittet ’Fringe’ og har stået bag et hav af blockbustere fra ’Mission Impossible 3’ over ’Transformers’ til ’Star Trek’. Mens at ’Fast & Furius’-instruktør Justin Lin også er producer, ligesom at han står for instruktionen af seriens hæsblæsende pilot. Det er således ikke så svært at forstå, hvorfor ’Scorpion’ brillerer på det actionmæssige plan, for serien leverer det ene andrealin-sus efter det anden i vilde biljagter, eksplosioner og skududvekslinger.

Desværre skranter det på karakterplanet, hvor den skarpe opdeling mellem genier og almindelige mennesker som ”dem og os” fungere noget overdramatiseret, og i længden bliver det trættende, at høre på Walter konstant udpeger sine menneskelige fejl og mangler i det åbenlyse. Intet bliver holdt subtilt i serien, hvor også dens følelsesmæssige epicentre, far-søn forholdet mellem Walter og agent Gabe og forholdet til geni-drengen Ralph bliver både overfortalt og udpenslet, så glansen går af.

Ej heller på skuespilfronten er præstationerne i top, mens Elyes Gabel gør det udemærket som den speed-snakkende, men noget firkantende Walter O’Brien, så er især Jadyn Wong som den mandhaftige Happy og Eddie Kaye Thomas (kendt fra ’American Pie’) som den (u)sjove spasmager tå krummende dårlige. Mens den ruinerede Robert Patrick som agent Gabe Gallo som altid leverer efter vilkårene, og selvom han fodres med en række skræmmende dårlige dialoger, så klarer Patrick skærende.

På skallen virker ’Scorpion’ som et intelligent og hjernevridende serie med Walter O’Brien, som en moderne Sherlock Holmes, men når man kommer ind til kernen er det hele ganske tomt. ’Scorpion’ er nemlig ren og skær blockbuster-tv med high production value, og det er helt i orden, når det nu er lavet så effektivt, som det er her.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Fox-Paramount

Titel: Scorpion - sæson 1
Original Titel: Scorpion - season one
Premieredato: 23. marts 2016
Instruktør: Justin Lin, Christine Moore, Sam Hill, Omar Madha
Skuespillere: Robert Patrick, Eddie Kaye Thomas, Katharine Mcphee, Elyes Gabel, Jadyn Wong, Ari Stidham, Riley B, Smith
Spilletid: 878 min.
Selskab: CBS, Fox-Paramount, 2015
Genre: Action , Familie , Krimi


banner
Overskrift Højre Block
Prey (Disney+)
Murina
Min sommer i Pro...
Resten af Livet
Thor: Love and T...
Man vs. Bee (Net...
Elvis
Costa Brava, Lib...
The Black Phone
PlaygroundKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...