Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Jagtsæson 2 - I ...
Jagtsæson 2 - I Medgang Og Modgang billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Separate Lies

1. august 2006 af Jesper Hintze Vildbrad

3 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Separate Lies billede

I den engelske overklasse, lever en stjerne advokat et lidt anstrengt ægteskab, indtil hustruen en dag for øjnene op for den yngre og pågående libertiner. Og et mord følger i kølvandet!

Det frodige engelske landskaber, danner kulisse om dette trekantsdrama, hvor den succesfulde advokat James Manning (Tom Wilkinson) er manden med overblikket. Hustruen, den noget yngre Anne (Emily Watson) er hjemmegående, trods rengøringshjælp, har svært ved at leve op til James forventninger, kludrer i det, og føler sig lettere ved siden af sig selv. De lever et noget platonisk kærlighedsliv, indtil landsbyen afholder en cricket match med et velgørenhedsarrangement implementeret. Her ankommer den flotte William Bule (Rupert Everett), og Annes nysgerrighed er vakt til live, hun får hurtig kontakt med det arrogante og tilbagelænende overklasseløg, og føler sig af en eller anden uforklarlig grund tiltrukket! Et mord finder sted, lige før at James og Anne skulle holde en fest, dø rengøringshjælpens mand, kørt ned forfra på sin cykel. Flugtbilisten synes at være sporløst forsvundet. Indicier peger dog på at det er Williams vogn. James der ikke har meget tilovers for denne mand, mener at de burde anmelde det, men da det kommer frem at Anne sad i bilen, og rent faktisk kørte den, vil han gøre alt for at beskytte hende. Pludselig står det klart hvor meget han egentlig holder af hende. Også da det viser sig at hun går i seng med William. Et frygteligt dilemma vokser frem i James sind, medens deres rengøringshjælp Maggie (Linda Bassett) sorger og er fortvivlet, må han leve med løgnen og sin egen sorg og jalousi.

Et typisk engelsk drama, som de til alle tider mestre, denne mangler dog lidt bid, persongalleriet, og omgivelser synes at være lidt for todimensionelle, og selve plottet er ganske udmærket, men heller ikke mere. Trods de gode skuespils kræfter, er alle set i bedre præstationer. Emily Watson der fik sit store gennembrud i Triers ”Breaking The Waves” træder helt igennem, og den altid velspillende Wilkinson får ikke credit nok i sin rolle, der sagtens kunne spilles mere til kanten. Instruktøren Julian Fellowes debuterer her med denne film, og mangler tilsyneladende at kunne få sine skuespillere helt ud, men der er klar potentiale for fremtidige projekter. Fellowes er bedre kendt som skuespiller i diverse tv-serier.

Ekstra materiale udgør kun scenevalg.

Filmen er venligst stillet til rådighed af:
SF/Fox.

Titel: Separate Lies
Original Titel: Separate Lies
Premieredato: 1. august 2006
Instruktør: Julian Fellowes
Skuespillere: Emily Watson, Tom Wilkinson, Rupert Everett, Hermione Norris, John Warnaby, John Neville, Linda Bassett, Alice O´Connell
Spilletid: 82 min.
Selskab: Fox Searchlight Pictures/DNA Films/2005
Genre: Drama


banner
Overskrift Højre Block
The Bikeriders
Twisters
Kinds of Kindness
Marguerites Formel
Grusomme Mig 4
A Quiet Place: D...
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...