Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Oscar 2021
Dansk Spillefilm...
Robertprisen 2021
Omfattende Udvid...
Bag Skyerne – Nå...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

I Krig Med Morfar
I Krig Med Morfar billede

The High Note
Sjæl
Spiral: From The...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Shield of Straw

27. april 2015 af Daniel Hartvig Nielsen

3 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Shield of Straw billede

Japanske Takashi Miikes forsøg på en amerikaniseret blockbuster mangler spænding og karakterdybde.

En syvårig pige findes død, og den psykopatiske vaneforbryder Kiyomaru (Tatsuya Fujiwara) mistænkes for mordet. Da efterforskningen ikke bærer frugt, udlover pigens bedstefar (Tsutomu Yamazaki) 1 million yeen til den, som dræber Kiyomaru.

I frygt for at blive slået ihjel melder Kiyomaru, der har gemt sig i Kina, sig selv til politiet – og fem japanske betjente skal nu fragte ham hjem. Men det bliver ikke så nemt, folk er nemlig desperate efter at slå Kiyomaru ihjel og få dusøren.

Den yderst produktive og anerkendte japanske instruktør Takashi Miike, der snart runder over 100 jobs på sit instruktør-CV, er kendt for at vakle mellem kritiker-successer som eksempelvis ’13 Assasins’, og mere ujævne film. Og her hører ’Shield of Straw’ desværre til i sidstnævnte kategori. En samlebåndsfilm, hvis største triumf og overraskelse, var dens nominering til Palme d’Or ved Cannes Festivalen i 2013.

Filmens enkelte plot, der i dets udgangspunkt lægger op til et actionbrag med fest og skudsalver, ender med at tabe spænding især i filmens sidste halvdel, hvor kedelig og nonsens dialog får overtaget. Derimod fungerer filmens moralske spørgsmål som interessant filosofisk diskussion; er den usle børnemorder, Kiyomaru, virkelig værd at gå i døden for at beskytte? – og Fujiwaras klamme Kiyomara gør ikke meget for at overvinde hverken politiets eller seerens sympati.

De resterende karakterer er fundet i blockbuster-kataloget, og de glimter mest af alt i deres mangel på dybde. Takao Ohsawa leverer ellers en udmærket præstation som filmens centrale protagonist, Mekari, der kæmper mod sig sin egen lyst til at slå Kiyomaru ihjel– men når logikken lyder ”min afdøde kone sagde, at mit job var at beskytte andre”, og følelserne får frit løb i overforklarende dialoger, så ved man godt, hvad klokken har slået.

’Shield of Straw’ kunne være blevet et festfyrværkeri, men den ender mest af alt som noget af en fuser. Mon et amerikansk remake kan rette op på dette?

Ekstramateriale
DVD’en indeholder et 4-minutters interview med Takashi Miike, tv-spots, trailer og slideshow for filmen, samt trailershow for andre Another World Entertaintment-titler.

Filmen er venligst stillet til rådighed af:

Another World Entertainment.

Titel: Shield of Straw
Original Titel: Wara no tate
Premieredato: 26. marts 2015
Instruktør: Takashi Miike
Skuespillere: Goro Kishitani, Nanako Matsushima, Masatô Ibu, Takao Ohsawa, Kento Nagayama, Hirotarô Honda
Spilletid: 113 min.
Selskab: Another World Entertainment, 2013
Genre: Action , Thriller


banner
Overskrift Højre Block
Blackbird
Wrath of Man
I Krig med Morfar
Da Hitler stjal ...
Chaos Walking
Promising Young ...
Den Anden Side
Minari
Once Were Brothe...
Sound of MetalKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...