Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Robert-Prisen 2023
Bodilprisen 2023...
Spansk Doña Zine...
Robert Nominerin...
Franske Filmmandage

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Jomfruer Fra Rummet
Jomfruer Fra Rummet billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Silence

26. januar 2017 af Simone Sarah Rasmussen

5 stjerner Skriv en kommentar

Silence billede

Lad dig opsluge af Martin Scorseses Silence (2017). Det er en på en gang rystende, gribende og grufuld oplevelse. På aller smukkeste vis. Ydermere er karakteren Kichijiro (spillet af Yosuke Kubozuka) en oplevelse værd.

Martin Scorseses drama Silence (2017) er en filmatisering af Shusaku Endos roman af samme titel. Begge er de baseret på historiske begivenheder, og de portrætterer overordnet et billede, på den grusomme jagt af kristne japanere som tog til ved indgangen til 1600-tallet.

Filmen tager sin begyndelse i året 1633. Efter års forfølgelse af kristne japanere og et mindre tal missionærer, når nyheden om symbolet og manden Cristóvão Ferreiras (spillet af Liam Neeson) konvertering til buddhismen frem til den katolske kirke. Herunder to af hans gamle elever Sebastian Rodrigues (spillet af Andrew Garfield) og Francisco Garupe (spillet af Adam Driver). De to tager på en farlig mission til Japan i ønsket om at finde deres læremester og genvinde hans og troens omdømme.

Missionen ændrer dog karakter, så snart de når frem. Langt størstedelen af filmen foregår i små kristne landsbyer og det er her, at den egentlige mission udspiller sig. Vi kommer under huden på de japanske indbyggere såvel som særligt Rodrigues og dennes tro. For er det muligt at bevare troen, når livet udspiller sig som et rent helvede, og man kun bliver gengældt med tavshed?

Filmen udforsker, gennem en eminent billed- og lydside, tematikkerne magt, tro og tvivl. Silence (2017) er til tider pinefuldt langtrukken. Men netop dette greb giver liv til en del af Japans historie, som jeg ikke forud for filmen kendte til men som nu synes som en uafrystelig og presserende historie. Det gør, at man som publikum ikke blot mærker karakterernes afmagt og smerte, men at man ligeledes selv tvinges til at gå ind i dens moralske dilemmaer særligt tilknyttet trosspørgsmål.

Silence (2017) er en brutal, rørende og overvældende filmoplevelse. Føler man sig rustet til at opleve et drama, der tager sig god tid (2 timer og 41 minutter) til at udfolde denne del af historien, skal man skynde sig i biografen.

Titel: Silence
Original Titel: Silence
Premieredato: 26. januar 2017
Instruktør: Martin Scorsese
Skuespillere: Andrew Garfield, Adam Driver, Liam Neeson, Ciarin Hinds, Tadanobu Asano, Yosuke Kubozuka
Spilletid: 161 min.
Selskab: United International Pictures
Genre: Drama


banner
Overskrift Højre Block
meter i sekundet
Aftersun
Karaoke Paradise
Regnen skyller a...
Den blinde mand ...
Babylon
Willow (Disney+)
The Pale Blue Ey...
Ét år, én nat
Operation Fortun...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...