Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Jagtsæson 2 - I ...
Jagtsæson 2 - I Medgang Og Modgang billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Blu-Ray anmeldelse

Sinister

16. marts 2013 af Nikolaj Sonqvist

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Sinister billede

Dvælende gyser er polstret godt, men betrækket dækker over uholdbart materiale.

Virkeligheden bliver uvirkelig
Ellison (Ethan Hawke) er kriminalforfatter, der efterforsker mordsager og skriver populære bøger baseret på hans research. Dog falder hans bøger ikke i alles smag blandt for eksempel lovlydige politibetjente, der mener hans værker underminerer deres arbejde.

Ellisons succes er efterhånden aftagende, så sammen med sin familie flytter han til en villa, som tidligere har dannet rammen for et tragisk familiemord, hvor fire ud af fem familiemedlemmer blev fundet hængende fra et træ, og et sidste barn forsvandt sporløst. Dette er resten af familien selvfølgelig fuldstændig uvidende om, imens Eillison lader sig inspirer af villaens historie.

På husets loftet finder Ellison en kasse med gamle smalfilm bånd, der alle indeholder grusomme optagelser af det ene familiemord efter det andet, inklusiv det føromtalte. Ellison efterforskning fører ham mentalt længere og længere ud samtidigt med at flere og flere mærkværdige ting sker i huset. Er familien mon alene?

Selvsikker gyserfilm
Sinister er en lavmælt gyserfilm, hvor der i sit adstadige og rolige tempo, langsomt kryber ubehag op i en. Det kan til tider virke hæmmende for den fremskridende handlingens, når filmen tager sig lidt for god tid til at skildre uhyggen. Men det gør også Sinister til sin egen indenfor en genre, hvor filmene ofte rammer mere ved siden af end de rammer plet.

Der er måske for få chok, men charmen ved Sinister er de løbende små overraskelser, der langsomt og stilsikkert afslører mere og mere. Subtilt under overfladen fornemmer man konstant at nogle overnaturlige kræfter er på spil, men filmen lægger sig alligevel konstant på grænsen mellem det naturlige og overnaturlige. En grænse som de fleste andre gyserfilm for længst ville have overtrådt. Sinister dvæler mere ved uhyggen, hvor andre gysere havde tværet det hele ud i ansigtet på os.

Hold øje med Derrickson
Instruktøren Scott Derrickson har tidligere stået bag gyseren The Exorcism of Emily Rose (2005) og den mindre heldige genindspilning af science fictionfilm The Day the Earth Stood Still (2008). Med Sinister etablerer Derrickson sig som en gyserinstruktør, man bør holde øje med i fremtiden.

Selvom filmen er helt sin egen i sin genre, kan den ikke undgås at føles en smule tam i betrækket. Det er ligesom om, at Sinister er polstret i det perfekte uhygge betræk, men materialet indenunder ikke er helt holdbart.

Scanbox.

Titel: Sinister
Original Titel: Sinister
Premieredato: 5. marts 2013
Instruktør: Scott Derrickson
Skuespillere: Ethan Hawke, Vincent D'Onofrio, Michael Hall D'Addario, Juliet Rylance, Fred Thompson, James Ransone, Clare Foley
Spilletid: 110 min.
Selskab: Scanbox, 2012
Genre: Gyser
Link: http://www.haveyouseenhim.com/


banner
Overskrift Højre Block
The Bikeriders
Twisters
Kinds of Kindness
Marguerites Formel
Grusomme Mig 4
A Quiet Place: D...
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...