Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Sisters

20. december 2009 af David Lund

1 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Sisters billede

Endnu et rodet remake rammer de danske DVD-hylder.

Amerikanerne er godt i gang med en god portion remakes, reboots, sequels, prequels og hvad de nu ellers kan finde på for, at tilsidesætte alle kreative idéer og tjene en masse hurtige penge. Derimod er det sjældent at der kommer et remake af en glemt film, og at dette remake er en independent lille sag. Brian De Palmas ”Sisters” er bestemt en af den overvurderede instruktørs bedre film, men instruktøren Douglas Buck ville tydeligvis ikke have, at denne gik i glemmebogen, så med et lille budget og en håndfuld dedikerede og dygtige skuespillere, besluttede han sig for at vække den klassiske historie til live igen. Intentionerne er bemærkelsesværdige, men ”Sisters” er et bevis på, at selvom man har hjertet på rette sted, er det ikke ens betydende med, at slutresultatet vil blive en seværdig film.

Jeg vil starte med at anbefale, at hvis du absolut gerne vil se dette makværk, måske af fascinationen af den gamle film eller af dovenskab til at opsøge samme, så hold snuden fra referatet på bagsiden. Filmen har et meget åbenlyst twist i slutningen, og dette referat refererer åbenlyst til hvad det er. ”Sisters” er en thriller, og omhandler to siamesiske tvillinger, der er blevet skåret fra hinanden, og et mord som en af disse er impliceret i. Mere behøver du ikke at vide, for plottet er ligetil og twistet er blevet overbrugt igennem mange år nu.

Med hjertet på rette sted og en masse anerkendte kræfter bag, hvorfor fungerer ”Sisters” så ikke? Simpelthen fordi instruktøren har udarbejdet et rodet manuskript, og slet ikke kan finde ud af at instruere. Hele skylden ligger i hænderne på stakkels Douglas Buck, som er manden der ville vække historien til live igen. Buck har ingen sans for tempo og rytmik, og hans film forbliver en af de sværeste at danse med, som jeg har oplevet. Allerede fra de første scener, bemærker man de sære ting der bliver fokuseret på, og blottet for humor viser han den ene komiske ting efter den anden, og forventer at disse bliver taget seriøst. Der er ikke en scene igennem filmen man kan nyde, for selv i slutscenen som egentlig er filmet æstetisk smukt, formår Buck at blande det med upassende musik og barnelatter, så man glemmer alt om den fine fotografering.

Med den velkendte birolleskuespiller Chloë Sevigny i en central hovedrolle, vil ”Sisters” sikkert vække opmærksomhed rundt omkring. Jeg har altid fundet Sevigny seværdig, men hun bærer ikke hovedrollen elegant i denne film. Igen kan man give Buck skylden, men man kan stadig ikke kalde hendes indlevelsesevne stærk i filmen her. Dette er de velkendte birolleskuespilleres film, for Stephen Rea har ligeså en forholdsvis stor rolle. Rea spiller sine roller ret ens, og bliver vel netop hyret derfor, men i denne film virker han dog meget upassende.

”Sisters” er en kæmpe omgang rod, der på sin vis kan være fascinerende at overvære, men samtidig er det dog en dræbende kedelig film. Den originale film er naturligvis markant bedre, men sådan er det i de fleste af disse sammenhæng. Filmen her har intet at holde af, og det eneste positive der er at sige om filmen, er allerede blevet sagt.

Der er intet ekstramateriale på denne udgivelse.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Nordisk Film.

Titel: Sisters
Original Titel: Sisters
Premieredato: 24. november 2009
Instruktør: Douglas Buck
Skuespillere: Chloë Sevigny, Stephen Rea, Lou Doillon
Spilletid: 88 min.
Selskab: Edward R. Pressman Film, Grosvenor Park Productions, Insight Films, No Remorse Pictures, Nordisk Film, 2009
Genre: Thriller


banner
Overskrift Højre Block
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskede
Inshallah en dreng
The Garfield Movie
ABOUT DRY GRASSES
PIGEN DER FORTAL...
The Fall Guy
Paranoia (Blockb...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...