Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline

Se alle artikler
Overskrift konkurrence



Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Skorpionens Forbandelse (DVD)

19. januar 2003 af Steffen Damkjær Moestrup

4 stjerner Skriv en kommentar

Skorpionens Forbandelse (DVD) billede

Woody Allen er tilbage i fin form med en letfordøjelig krimi-komedie, som underholder uden at være tryllebindende.

Der skal en tyv til at fange en tyv. Sådan hedder ordsproget som også er forsikringsagent C.W. Briggs’ arbejdscredo. Han kender alle tricksene, han har alle kontakterne og er derfor en succesfuld efterforsker, når politiet står på bar bund, hvilket de gør ret tit i 40’ernes New York, hvor filmen udspiller sig. Grundet sin succes opfører Briggs sig, som det passser ham. Han er lad, ekscentrisk, og han har ikke meget til overs over for det modsatte køn, selvom han da gladeligt slæber en dranker eller en sekretær med hjem til sit usle hummer.

Han har da heller ikke meget til overs for den nyligt ansatte Betty Ann Fitzgerald, som har i sinde at effektivisere forsikringskoncernen. De hader faktisk hinanden fra første øjekast og store dele af filmen går med deres skænderier udført med vanlig sans for den hurtige og skarpe dialog, som er så kendetegnende for Woody Allens film.

En aften til en firmafest hypnotiseres Briggs og Fitzgerald til at holde af hinanden, men hvad de ikke ved er, at hypnotisøren har skumle planer. Han kender til Briggs’ evner og bruger ham derfor som en fjernstyret juveltyv. Hypnotisøren ringer Briggs op, siger de magiske ord og Briggs udfører handlingen. Briggs bliver selvfølgelig sat på efterforskningen af disse tyverier, mens en hel forsikringskoncern langsomt begynder at mistænke den arme forsikringsmand.

I mellemtiden blomstrer romancen mellem Briggs og Fitzgerald eller rettere den blomstrer, når de er i hypnotisk trance. Straks de vågner op, hader de hinanden på ny og kan intet huske. Hvordan alt dette skal ende er nok ikke så uforudsigeligt endda, men slutningen fungerer faktisk i overraskende grad.

Stemningen i filmen er film-noir med et godt skvæt pastiche på netop denne genre. Kemien mellem Allen og sin kvindelige modspiller, denne gang Helen Hunt, er fin om end en smule rutinepræget. Jeg har altid holdt mest af de Woody Allen film, som har dramaet i centrum, film som Hannah og Hendes Søstre, Annie Hall og Manhattan. Denne film er i en anden kaliber. Den har komedien i centrum og hører sammen med film som Manhattan Mord Mysteriet og Mighty Aphrodite. Det er ved at være længe siden Allens storhedstid, og om den kommer igen, er nok ved at være tvivlsomt.

Skorpionens Forbandelse er en middelmådig Woody Allen film, men selv en middelmådig Woody-film er en god film.

EKSTRA MATERIALE:

Yderst begrænset er indholdet på DVD-skiven. Nogle korte biogarfier samt interviews med Allen, Hunt og Aykroyd. En trailer for filmen samt nogle af Scanbox’ andre udgivelser. * *

TEKNISKE SPECIFIKATIONER

Billedformat: Letterbox
Lydformat: DD 1.0
Sprog: engelsk
Tekster: dansk, svensk, fransk, engelsk, norsk, finsk.

Aspect Ratio:1,85 : 1

Titel: Skorpionens Forbandelse
Original Titel: The Curse of The Jade Scorpion
Premieredato: 9. december 2002
Instruktør: Woody Allen
Skuespillere: Woody Allen, Dan Aykroyd, Helen Hunt, Charlize Theron, Wallace Shawn, Brian Markinson
Spilletid: 98 min.
Selskab: Dreamworks, Scanbox, 2002
Genre: Humor
Link: http://www.dreamworks.com/jadescorpion/





banner
Overskrift Højre Block
Civil War
Lupin III: Cagli...
HAMMARSKJÖLD
Birthday Girl
Perfect days
Ripple
KALAK
FØR STORMEN
All of us strangers
Drengen & Hejren



KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...