Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Dokumentarfilmfe...
Oscar 2023
Franske Filmmand...
Robert-Prisen 2023
Bodilprisen 2023...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

South Park - sæson 13

12. marts 2011 af Jesper Poulsen

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

South Park - sæson 13 billede

Så er South Park atter på den anden ende...

Så runder vi den 13. sæson af South Park. En sæson som aldrig har været vist på dansk tv, så af samme årsag var den imødeset af en loyal fan (undertegnede) af serien. 14 rablende skøre afsnit om 4 unge knægtes abnorme opvækst i en by, hvor intet er for helligt til at blive taget under lup. Lad os dykke ned i løjerne...

Åbningsafsnittet giver et noget anderledes indtryk af det ellers så nuttede Disney-brand. En meget kynisk mus (Mickey Mouse) styrer koncernen med hård hånd, hvilket betyder at Jonas Brothers får kærligheden at føle. Senere på skiverne kan du også få et noget anderledes bud på, hvem der i virkeligheden stod bag Hiroshima-bomben. Eller hvad med at opleve hvad der vil ske, når et badeland simpelthen har fået nok af børn der tisser i vandet...

Du kan også se Butters forsøge sig som alfons, der sælger unge pigers kys for penge. Se Cartman samle et slæng, og rejse til Somalia for at starte som pirat. Du kan også opleve Kyles lillebror Ike blive forfulgt af ånderne fra afdøde berømtheder, bl.a. Michael Jackson. For ikke at nævne at du i sæson 13 kan finde ud af hvilken forløber der inspirerede til filmen Avatar, eller finde ud af hvad der er så sjovt ved fiskepinde og hvorfor det er ok at mænd prutter med numsen, mens det er en skandale at kvinder prutter med... ja, sprækken I ved!

Cartman, Stan, Kyle og Kenny er tilbage, flankeret af bl.a. rumvæsner, motorcykel-ekvilibrister, superhelte, arbejdsløse, wrestlere og Kanye West. Dejlige gensyn med gamle kendinge som Big Gay Al og Mr. Slave og Terrance & Phillip. Men når det er sagt, så stivner de ”U”-formede mundvige, for selve satiren, det groteske, det sorte, det langt ude – er på en eller anden måde sat på stand-by. Sæson 13 er ikke nær så sjov og skæv som adskillige af sine forgængere. Man mangler simpelthen noget mere brændstof og petroleum at smide på bålet. Originaliteten er ikke til stede i alle afsnit, og flere af dem topper aldrig rigtig, og man savner drengenes normale afrunding med en morale om det forudgående. Hver sæson plejer at have sine højdepunkter, men sæson 13 har ikke de store oplagte bud, i min verden.

Nu skal det ikke sidestilles som at South Park ikke er værd at investere i. Er du gammel tilhænger af serien, så ligger indkøbet lige til højrebenet. Er du helt ny i universet (altså South Park-universet), så må jeg konstatere at sæson 13 IKKE er det rette sted at starte. Når det nu ikke var en sæson som var blevet metal-træt af for mange tv-visninger, så er det naturligvis en skam at der så ikke var noget ekstraordinært at hente.

Boxen indeholder lidt blandet ekstra materiale i form af en tur bag om optagelserne i South Park Studios, en række slettede scener og udvided kommentator-spor på afsnittet ”Margaritaville”, hvor Stan har mere end svært ved at få byttet familiens defekte drink-streamer.

Udgivelsen er venligst stillet til rådighed af:
PAN Vision.

Titel: South Park - sæson 13
Original Titel: South Park - The Complete Thirteenth Season
Premieredato: 22. februar 2011
Instruktør: Matt Stone, Trey Parker
Skuespillere:
Spilletid: 308 min.
Selskab: Comedy Central, 2009
Genre: Humor

banner
Overskrift Højre Block
The Mother (Netf...
White Men Can't ...
Fast & Furious X
Tori og Lokita
Sisu
Little Richard: ...
Guardians of the...
Lyset
Peter Pan & Wend...
Sygeplejersken (...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...