Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Marvel-Amok: 22 ...
Cinema Made In I...
Interview Med Da...
Oscar 2019
Natalias Synlige...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Kvinde På Krigss...
Kvinde På Krigsstien billede

Hunter Killer
Mary Poppins Ven...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Spejlinger – Tarrarsornerit (Nordatlantiske Biodage)

6. november 2007 af Thomas Pedersen

4 stjerner Skriv en kommentar

Spejlinger – Tarrarsornerit (Nordatlantiske Biodage) billede

Nordatlantiske Biodage har for tredje gang åbnet dørene op. Det med en dokumentarfilm om grønlandske kunstneres rejse til Bolivia.

Nordatlantens Brygge lægger for årets Nordatlantiske Biodage vel ud med en ekstraordinær visning, nemlig af Inuk Silis Høeghs Spejlinger - Tarrarsornerit. En dokumentarfilm på 36 minutter om en række grønlandske kunstneres rejse til og møde med Bolivia. Instruktøren har valgt at fortælle historien gennem musikeren Rasmus Lyberth. Det er der oven i kulturmødet mellem Grønland og Bolivia kommet et charmerende portræt ud af. Lyberth er nemlig med sit gode humør, sang og guitarspil en særdeles rar svend at følge.

Spille på boliviansk fløjte kan Lyberth dog ikke, endnu. Til stor moro for hele salen og givetvis ham selv med.

Grønlændere og Bolivianere er hver især oprindelige folkeslag, og det at de to kulturer mødes er det særegne ved denne film, er det der skaber en interessant puls i fortællingen og formidlingen af et kulturmøde. Spejlinger er derfor en udemærket lille og varm film om mennesket og et godt bud på en åbning af årets Nordatlantiske Biodage.

Der var fuldstændig udsolgt, og det siger noget om arrangementets succes gennem de år det har fundet sted. Bryggen var udenfor stemningsfuldt præget af levende lys og indenfor oppe på femte sal en yderst hyggelig og venskabelig atmosfære der, om man har billetter til flere af forestillingerne, stiller en en vis forventning i udsigt om flere gode aftener. Og så kan man jo altid komme lidt før filmen og se udstillingerne på de øvrige sale, eller nyde en øl fra Grønland, Island eller Færøerne. Der skal vist endog, om jeg husker rigtigt, være tre forskellige øl at vælge mellem fra Grønland. Selv smagte jeg den islandske øl, og det er sagt som en ren anbefaling.

Hvad der ud over filmene og de omtalte muligheder for hygge giver Nordatlantiske Biodage en ekstra kvalitet er de personlige in- og outroduktioner, der følger filmene. Det føjer ekstra liv til hele begivenheden, og gør oplevelsen komplet. At levende mennesker fortæller, taler om og debatterer filmen og kulturen deromkring er altid et plus ved sådanne arrangementer, og nærværende anmelder tog bestemt tilfreds hjem fra Bryggen en god oplevelse rigere.

Titel: Spejlinger – Tarrarsornerit
Original Titel: Spejlinger – Tarrarsornerit
Premieredato: 3. november 2007
Instruktør: Inuk Silis Høegh
Skuespillere: Rasmus Lyberth, Ivars Silis, Bendo Schmidt, Karina Møller, Peter ”Kujooq” Kristiansen
Spilletid: 36 min.
Selskab:
Genre: Dokumentar


banner
Overskrift Højre Block
Bumblebee (4K Ul...
Det Vilde Pæretræ
En Spions Bekend...
Five Feet Apart
Villy og Monster...
The White Crow
John Wick 3:Para...
Ternet Ninja
Miss Bala
UglyDollsKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...