Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

The Hunger Games...
The Hunger Games: The Ballad Of Songbirds & Snakes billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Spiderman

26. juni 2002 af Jelena Durovic

5 stjerner Skriv en kommentar

Spiderman billede

Peter er en teenager med en drengedrøm om at være noget ud over det sædvanlige.

Hans almindelige udseende, klodsede væremåde og fotografi som hobby i stedet for sport gør ham usynlig for Mary Jane, pigen som han drømmer om. Men han formår at fange hendes interesse.

Det hele starter da Peter på en skoleudflugt bliver bidt af en genmanipuleret edderkop, som kan hoppe højere, løbe hurtigere og ikke mindst er stærkere end almindelige edderkopper. Peter opdaget biddet men glemmer imidlertid alt om det, indtil det lille bidemærke begynder at hæve og gøre så ondt at Peter besvimer.

Da han vågner dagen efter er forvandlingen tydelig. Peter har pludselig en krop af en trænet atlet, hans syn er blevet bedre og disse er de mindste af de nye kvaliteter, som han har fået. Alle Peters sanser er blevet skærpet og han opdager inden længe at han besidder evnen til at klatre op af vægge og producere stærkt spindelvæv, som han kan svinge rundt og bruge til at transportere sig selv igennem luften.

De nye kræfter manifesterer sig hurtigt i Peters hverdag, da hans følsomme sanser og stærke fysik
resulterer i et slagsmål, som han vinder. Folk begynder for første gang at lægge mærke til Peter og han selv bliver opmærksom på det ansvar som følger med hans nye evner. Især da byen får en superskurk får Peter brug for både evnerne og en god dømmekraft...

Spiderman er allerede blevet kåret et af de største hits i filmhistorien og når man har set filmen ved
man hvorfor. De mange penge, som dette projekt har kostet er blevet flittigt brugt på dygtige skuespillere (og stuntmænd) samt computerteknik hvis mage man sjældent ser selv i de nyeste storfilm.

Det er dog desværre svært at sætte Spiderman i en anden kategori end superhelt-actioneventyr, og dette trækker betydeligt ned. Historien er ganske enkelt for tynd. "Dreng får superkræfter, slås med skurk, vinder og får pigen"-konceptet er både set før og også set bedre.

Jeg må dog indrømme at dette sandsynligvis ikke ville genere mig hvis jeg havde læst Spiderman
tegneserie hæfterne, som filmen egentlig bygger på. Jeg er overbevist om at mange hardcore fans vil finde det tilfredsstillende nok, bare det at se deres helt komme til live på skærmen. Jeg, på den anden side, har brug for mere til at nyde denne film. Jeg finder glæde i de mange flotte og yderst
underholdende actionscener. Om man er til fransk filosofi eller Hollywood romancer, vil man får svært ved at lade være med at rive sig med og lade sig underholde af de hæsblæsende konfrontationer og utrolige effekter. Hold da op!

Ikke desto mindre forlod jeg biografen med en følelse af, at Spiderman simpelthen manglede noget. Den er flot, underholdende og til tider ganske morsom. Men jeg kan ikke komme ud over den tynde historie, som folkene bag filmen har serveret for os denne gang. Det er ærgerligt, for hvis de havde gjort noget ud af at gøre filmen mere uforudsigelig og tankevækkende, ville Spiderman hos mig have fået den absolutte topkarakter.

Titel: Spiderman
Original Titel: Spiderman
Premieredato: 26. juni 2002
Instruktør: Sam Raimi
Skuespillere: Tobey McGuire, Willem Dafoe, Kirsten Dunst, James Franco, Cliff Robertson, Randy Poffo, Rosemary Harris, J.K, Simmons
Spilletid: 131 min.
Selskab: Columbia Pictures, Marvel Entertainment, Sony Pictures Entertainment, 2002
Genre: Action
Link: http://www.spider-man-movie.com/

banner
Overskrift Højre Block
FØR STORMEN
All of us strangers
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)
Pot-au-feu: Veje...
Fargo season 5 (...
Stockholm Bloodbath
THE ZONE OF INTE...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...