Dreamworks er den computeranimerede films ypperste producent og står blandt andet bag filmen Shrek. Nu er tiden så kommet til at portrættere tæmningen af det vilde vesten, og dette gøres ganske symbolt via den ung hingst Spirit.
Spirit fødes i frihed under den brændende præriesol. Han løber med flokken og vinden i ryggen ud over de store vidder. En nat møder han tilfældigvis mennesker, som straks kaster lassoen. Dette får skæbnesvangre konsekvenser for den unge hingst. Han bliver solgt til kavaleriet, bliver befriet af en indianer, kommer til at arbejde for jernbanen og må slutteligt redde indianernes og sin egen frihed i land.
Meget er på færde i dette episke og storslåede stykke americana. Langt hen af vejen fungerer det strålende. Man gribes af de prægtige scenarier, de smukke men dog til tider småsentimale scener hestene imellem og ikke mindst af den glimrende portrættering af den amerikanske frontier.
Filmen er dog ikke problemfri og det skyldes især den overdimensionerede brug af Bryan Adams’ musik. Hele tiden afbrydes man af de lumre sange. Det kunne have fungeret med to-tre men gør det ikke med ni-ti stykker. Det er ganske enkelt for meget.
Børnene vil sandsynligvis elske den, men også de voksne – heriblandt undertegnende, kan finde en god times fornøjelse i det storartede drama. Som må man jo bare lukke ørere nå den kække Bryan titter frem.