Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

One Life
One Life billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Blu-Ray anmeldelse

Star Trek

21. november 2009 af David Lund

5 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Star Trek billede

Velkommen til Star Treks nye forunderlige verden.

Da Gene Roddenberry tilbage i 1960’erne skabte en kompleks science fiction verden, havde han nok ingen idé om, hvor mange muligheder den verden egentlig besad. Et hav af serier og film senere, skete det samme som der skete da George Lucas lavede sine nye ”Star Wars” film. Kompleksiteten og kvaliteten forsvandt langsomt og en bivirkning af dette var naturligvis en dalende interesse. Kampen imellem ”Star Wars” og ”Star Trek” fansene igennem 80’erne og 90’erne fasede langsomt ud, da de seneste års mangel på kvalitet måske ikke gjorde dem direkte stolte af det de engang anså som guddommelighed fanget med et kamera. Med den indtil videre sidste ”Star Wars” film kunne disse fans langsomt rejse sig igen, og det samme kan man sige om den nye ”Star Trek” film. Med en grundig og uhyre intelligent bearbejdning udformet af hjernen bag Tv-serien ”Lost”, har J.J. Abrams nu skabt en film, der er en fortsættelse, en prequel og et reboot i en og samme film. ”Hvordan?” kan man så spørge sig selv. Jo, ved at tage fat i et yderst populært emne indenfor ”Star Trek” universet – nemlig tidsrejser.

Da en gruppe morderiske romulanere pludselig ryger langt tilbage i tiden, gør de hvad enhver tidsrejseekspert i andre film altid har forbudt – ændrer på tidslinjen. De dræber den populære USS Enterprise kaptajn James T. Kirks far, inden han når at se sit barn. Kirks opvækst bliver derfor noget anderledes end vi før har haft indtryk af, og han bliver en del af Starfleet af en helt anden årsag end tidligere antaget – kedsomhed. Som skæbnen dog helst vil det, går der ikke længe før han er blandt de bedste elever, og kommer hurtigt i selskab med sine gamle venner heriblandt Spock. Dog er de næppe venner i den nye tidslinje, faktisk det modsatte, men deres rejse bringer dem tilbage til hvor filmen startede, da romulanerne ledet af Nero bestemt ikke er færdige med deres morderiske planer.

”Star Trek” er en ny begyndelse for hele franchiset. Alt hvad vi har set i de gamle film og serier kan nu manipuleres med, da vi befinder os i en ny tid, og derfor virker denne modernisering både som et frisk pust og et tiltrængt spark i skridtet. Filmen har nemlig et tempo som vi aldrig tidligere har oplevet i ”Star Trek”, og med Kirk nu som en bad boy, er der sikkert mange fans der står af. Flere ting er dog bevaret heriblandt det allervigtigste – kompleksiteten. ”Star Trek” er nemlig et meget kompleks univers, hvor man tilmed i sin tid har måttet opfinde et helt sprog, fordi man mente det ville give det hele mere troværdighed. Denne analogi passer glimrende på ”Star Trek” som en helhed, for det har altid gerne ville tages seriøst, og selv med en film mere fokuseret på action end tidligere, er intentionerne de samme. Vi oplever Kirk og hans besætning (før de bliver hans besætning) i en helt ny tid og i et helt nyt lys, og personligt er det altid netop denne besætning jeg har fundet mest interessant. Selvfølgelig er ”Star Trek” ikke en fejlfri film, og man kommer hurtigt til at sætte spørgsmålstegn ved de mange tilfældigheder filmen præsenterer os for, men ”Star Trek” har før leget med idéen om skæbnen og en guddommelig magt der styrer det hele, så man er tilbøjelig til at tilgive filmen for dens svagheder. Men i stedet for at fokusere på de negativer sider, bør vi svælge os i filmens positive sider, for det er godt nok længe siden, at vi har set en sci-fi film af denne kaliber. Ganske vist gav 2009 os også den fremragende ”District 9”, men den seneste tilbøjelighed indenfor genren har desværre været at oversimplificere tingene. ”Star Trek” berører kun ganske blidt de mange niveauer den besidder, men netop denne subtilitet efterlader sit publikum hungrende efter et gensyn og endnu vigtigere - efter mere. Det er en fremragende genstart af ikke kun ”Star Trek” men også sci-fi genren i det hele taget, og jeg håber bestemt vi får mere af begge dele i de kommende år.

Det er kun J.J. Abrams anden spillefilm som instruktør (selvom de fleste måske egentlig troede han også instruerede ”Cloverfield” er dette ikke tilfældet), hvor den første også sparkede liv i en hurtigt døende film serie – nemlig ”Mission Impossible 3”. Abrams gør dog langt mere for ”Star Trek” end ”Mission Impossible”, ikke kun ved at lave en bedre film, men også ved at åbne nye døre og muligheder for fremtidige episoder. Abrams har før vist i ”Lost” at han mestrer spænding som kun få andre, og selvom ”Star Trek” hovedsageligt blot er lidt hjernedødt morskab minus det hjernedøde, har han stadig godt fat om dette. De nye skuespillere virker allerede vante i ”Star Trek”, hvor Chris Pine som Kirk giver karakteren en ekstra skalle, og Karl Urban som Bones er blevet en mere livlig rolle end førhen. Spock virker måske som en meget endimensionel karakter i denne omgang, men Zachary Quinto gør hvad han kan med materialet, og jeg betvivler ikke, at han magter mere, skulle han gentage rollen. Et mere interessant valg som underligt nok ikke falder igennem, er Simon Pegg som Scotty. Allerede inden filmen kunne jeg ikke sætte disse to sammen, men det fungerer forbløffende godt.

”Star Trek” vil måske fornærme fans fra den gamle skole, men den vil uden tvivl finde en ny fanbase, og os som ikke er ekstremt dedikerede til Roddenberrys vision, vil finde masser at holde af. Filmen er måske et stykke tid om at finde fodfæste, da Kirks skabelsesberetning tager sin tid, men detaljerne er farverige og den nye version af ”Star Trek” efterlader en måbende og overrasket. Netop som man troede ”Star Trek” var et færdigt kapitel i filmhistorien, dukker en film som denne op, og viser at der stadig er meget mere at fortælle, og jeg køber gerne biografbilletter i massevis til den næste film.

Billede Og Lyd – 6/6

Ikke siden ”The Dark Knight” har jeg oplevet en så fuldendt oplevelse på blu-ray. Billedet er konsekvent knivskarpt, og farvepaletten sidder lige hvor den skal. Filmens effekter lider ikke engang under en så detaljerig oplevelse, så man må sige at effektmagerne har gjort et fremragende stykke arbejde. Lyden er der ligeså ikke en finger at sætte på. Hver en effekt og hviskende stemme går klart igennem, og sammen med billedet er dette bestemt et køb værd for billede og lyd entusiasten.

Ekstramateriale - 6/6

Den danske blu-ray udgivelse er på 2 discs, hvor den første indeholder filmen og et kommentarspor med filmens skabere. På dette kommentarspor bliver der flittigt diskuteret om filmens proces, men generelt er det underholdende og informativt. Den anden disc indeholder en bunke programmer der går bag om filmen og kameraet. Hovedsageligt får disse programmer ikke kun indkapslet grundidéen med filmen og arbejdet bag, men giver sit publikum indsigt i dens vision samt besværet med at lave en film, der både skal være tro mod de gamle, men også være en ny begyndelse. Til sidst er der en håndfuld slettede scener, som jeg personligt gerne så lagt sammen med filmen i et evt. director’s cut, og et gag reel der højest kan kategoriseres som jævnt underholdende. Jeg kan dog ikke komme i tanke om nogle mangler her, da ekstramaterialet både er af høj kvalitet og kvantitet, og det bør gøre enhver fan mere end tilfreds.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Paramount Home Entertainment I/S.

Titel: Star Trek
Original Titel: Star Trek
Premieredato: 3. november 2009
Instruktør: J.J, Abrams
Skuespillere: Chris Pine, Zachary Quinto, Leonard Nimoy, Eric Bana, Simon Pegg, Karl Urban
Spilletid: 127 min.
Selskab: Paramount Pictures, Spyglass Entertainment , Bad Robot, Mavrocine, 2009
Genre: Sci-Fi
Link: http://www.startrekmovie.com/


banner
Overskrift Højre Block
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...
Bad Boys: Ride o...
Knox Goes Away
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskede
Inshallah en drengKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...