Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Dokumentarfilmfe...
Oscar 2023
Franske Filmmand...
Robert-Prisen 2023
Bodilprisen 2023...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Star Trek : NEMESIS

4. april 2003 af Gert Sørensen

3 stjerner Skriv en kommentar

Star Trek : NEMESIS billede

Jean luc Picard og resten af holdet ombord U.S.S Enterprise er på vej til et bryllup da de bliver kaldt til Romulus for at slutte fred med Romulanerne, men er det fred de ønsker?

Endnu engang er hele holdet fra Star Trek – Next Generation samlet, i hvad ser ud til at være den sidste med holdet fra den succes fulde TV serie.

På vej til Deanna Troi og William Rikers bryllups rejse, opfanger Enterprise et signal fra en planet lige uden for den Neutrale zone. Da signalet kun kunne stamme fra en androide, beslutter Picard at han vil ned og se nærmere på det. Sammen med Data og Worf tager han ned på planeten, og finder en droide skilt ad. Droiden er identisk med Data, og den tages derfor med om bor på Enterprise, så den kan studeres nærmere.

Da de er vendt tilbage til Enterprise, bliver de kontaktet af Føderationen. Romulanerne, der i generationen har opret holdt en skrøbelig våbenhvile med menneskene, ønsker fred. Da Enterprise er det nærmeste fartøj, sendes det til Romulus, for at møde Romulanernes nye Prætor Shinzon. Her bliver de informeret om et magt skifte på Romulus, hvor Shinzon, der ellers kommer fra en udstødt planet i det Romulanske rige med hjælp af militæret, har væltet senatet.

Shinzon viser sig at være en klon af Picard, og fremstiller hans folks ønske om fred for besætningen ombord Enterprise. Opsat på at lære sit forbillede at kende inviteres Picard på middag hos Shinzon, men det viser sig dog snart at han har både planer for Picard og jorden!

Star Trek er ikke en serie for alle, det vil sikker også afholde mange fra at gå ind og se Nemesis, hvilket er synd. Man behøver ikke at kende figurerne for at kunne følge med i filmen. Det er selvfølgelig en klar fordel at kende lidt til de forskellige racer der er med i filmen. Men man kan sagtens følge med i filmen uden forhånds viden.

Nemesis er en rigtigt vellykket film, med alt hvad en sci-fi film skal have. Eksplosioner, uhyrer, og rumskibs kampe. Filmen bliver dog hæmmet af en følelse af det blot er en lang udgave af Tv serien. Der er ikke så meget udvikling i personerne, de er overført direkte fra Tv til filmen. Dette vil også fraholde mange fra at syntes om filmen.

Instruktøren hedder denne gang Stuart Baird (US Marshals, Desperat valg). Det er rart at det ikke er Jonathan Frakes der endnu engang skulle instruere. Men Baird begår de samme fejl som Frakes gjorde, og derfor holder filmen ikke optimalt. Der er for meget TV over det. Den er flot lavet og det vil sikker trække mange fans ind i biffen, men er man ikke allerede en fan så er det ikke den bedste film, da der kræves lidt forhånds viden.

Star Trek har et univers der er langt størrere end, det man kender fra Star Wars. Dette skyldes dels at Star Trek originalt var en T.V serie der allerede begyndte i 60’erne. Dengang var det William Shatner og Leonard Nimoy der var stjernerne. Efter nogle få år blev serien i midler tid skrottet, men som følge af genudsendelser opstod der en hel kult omkring serien, og fanatiske fanklubber blev åbnet rundtomkring i verden. Trekkierne som fansene kaldes, kan sammen lignes med Star Wars fans og i er blevet skildret, og grint af, i film som Trekkies og Galaxy Quest. De holder kæmpe konferencer hvor alle er udklædte som deres ynglings person fra filmene eller T.V serien.
10 år efter serien lev aflyst besluttede man sig for at lave en film med den originale besætning. Den blev en kæmpe sucess, og blev opfulgt af 4 film mere med samme besætning.

I 1987 genopstod serien, på T.V, med en helt ny besætning. Denne serie omhandler besætningen på the U.S.S Enterprise. De samme som sener kom med i Star Trek filmene, Generations, First Contact, Insurrection og senest Nemisis, som bliver deres sidste.

Da serien sluttede i 1994 blev den erstattet af Deep Space Nine og senere fulgte Voyager og Enterprise. Næste år forventes det at den første film med besætningen fra Enterprise, at få premiere.

Den visuelle side er helt i top. Der er ikke sparret på effekterne, og de store rumskibe er rigtigt godt lavet. Romulanerne larmer dog lidt meget i deres læder uniformer. Men eller er det helt i top klasse. Den bliver aldrig så computer animeret som Star Wars, hvilket er godt.

Star Trek: Nemesis er en god film for fans af serien, men ikke helt i top for nye fans da der kræves lidt for meget baggrundsviden.

Titel: Star Trek: NEMESIS
Original Titel: Star Trek: NEMESIS
Premieredato: 4. april 2003
Instruktør: Stuart Baird
Skuespillere: Patrick Stuart, Johnathan Frakes, Brent Spiner, Michal Dorn, Ron Pearlman, Tom Hardy, Dina Meyer
Spilletid: 117 min.
Selskab: United International Pictures, 2002
Genre: Sci-Fi
Link: http://nemesis.startrek.com

banner
Overskrift Højre Block
The Mother (Netf...
White Men Can't ...
Fast & Furious X
Tori og Lokita
Sisu
Little Richard: ...
Guardians of the...
Lyset
Peter Pan & Wend...
Sygeplejersken (...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...