Den uregerlige men til en start ikke så fokuseret oprørske teenager Ezra fører sin egen lille krig mod imperiets styrker. Ved et tilfælde kommer han i forbindelse med en flok modstandsfolk på rumskibet Ghost. Han slutter sig til det brogede selskab og forstår snart, at der ligger mere end håbet om en hurtig gevinst bag deres rejser. Hera er pilot på Ghost, Teenageren Sabine er kunster – og våbenekspert. Zeb er gruppens muskelbundt og så er der den obligatoriske droid C1-10P, som Hera har bikset sammen af diverse stumper.
Dette tilfældige sammenrend er én af spirerne til oprør mod Imperiet. Det Galaktiske Imperium har udslettet Jedi-ridderne – eller i hvert fald TROR de er udslettede og samtidig ser man så småt konturerne af oprørsalliancen fra Episode IV. På den måde bliver der med denne serie lagt en række brikker i det enorme og alt andet end færdiglagte puslespil, som Star Wars-universet udgør. Den store fornøjelse ved ”Rebels” er da også, at vi på én gang oplever velkendte elementer og bliver taget med på nye eventyr. Darth Vader dukker op – og endda med James Earl Jones’ stemmeunderlag. Billy Dee Williams lægger endnu en gang stemme til Lando Calrisian og Anthony Daniels kravler endnu en gang ”ind i” C-3PO. En oplevelse, som man selvfølgelig går glip af, hvis man sætter lydsiden til dansk tale.
Nu skal denne anmeldelse ikke udarte til en dybdeborende analyse af hverken handling eller figurer. Bevares, der ER mange referencer til en masse sammenhænge, både i og uden for Star Wars-universet. Det imidlertid brygget veloplagt sammen, så både efterhånden aldrende afficionados og nytilkomne børnebørn bør føle sig underholdt. Baggrundsmaterialet giver desuden en glimrende indføring i plot og figurer.
Måske skal man blot vente en stund med at se ”Rebels”, hvis man lige har været i biffen og frydet sig over ”The Force Awakens”. For ”Rebels” byder langt fra på sammen overflødighedshorn af farver, detaljer og stemning. Det er alt andet lige en produktion, der er rettet til TV-mediet, men de blink og ultrakorte afbrydelser i billedsiden, hvor TV-kanalerne kan lægge deres reklameblokke.
Alt i alt får Dave Filoni – der stod bag ”The Clone Wars” og Simon Kinberg – som har produceret ”X-Men: Days of Future Past” – brygget et ganske vellykket plot sammen. Blot skal man være opmærksom på, at serien trods mange tråde, der fletter serien, de seks spillefilm og ”Clone Wars”-serien sammen, består af afsluttede handlinger, der kun har en halv times råderum for at blive foldet ud.
Filmen er venligst stillet til rådighed af Disney.