Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Game Of Thrones ...
Støt Cinemaonline
Filmquiz I Valby...
Første Smugkig F...
Den Oscar-Vinden...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Alting Sker På E...
Alting Sker På En Gang billede

Midsommar
Løvernes Konge
Knives Out - Var...
Sorry We Missed You
Yesterday


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Star Wars Rebels – Sæson 1

23. december 2015 af Carsten Skov

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Star Wars Rebels – Sæson 1 billede

Man skal træde umådeligt varsomt, når man giver sig i lag med at udtrykke en mening om filmproduktioner, der er baseret på Star Wars-universet. Og producenterne bærer i sagens natur på et endnu større åg. Jeg vover dog pelsen – ved at mene, at Star Wars Rebels faktisk gør sig ganske udmærket. Figurerne, historien og ikke mindst animationen er på et niveau, hvor jeg bestemt ikke følte trang til at krumme tæer.

Den uregerlige men til en start ikke så fokuseret oprørske teenager Ezra fører sin egen lille krig mod imperiets styrker. Ved et tilfælde kommer han i forbindelse med en flok modstandsfolk på rumskibet Ghost. Han slutter sig til det brogede selskab og forstår snart, at der ligger mere end håbet om en hurtig gevinst bag deres rejser. Hera er pilot på Ghost, Teenageren Sabine er kunster – og våbenekspert. Zeb er gruppens muskelbundt og så er der den obligatoriske droid C1-10P, som Hera har bikset sammen af diverse stumper.

Dette tilfældige sammenrend er én af spirerne til oprør mod Imperiet. Det Galaktiske Imperium har udslettet Jedi-ridderne – eller i hvert fald TROR de er udslettede og samtidig ser man så småt konturerne af oprørsalliancen fra Episode IV. På den måde bliver der med denne serie lagt en række brikker i det enorme og alt andet end færdiglagte puslespil, som Star Wars-universet udgør. Den store fornøjelse ved ”Rebels” er da også, at vi på én gang oplever velkendte elementer og bliver taget med på nye eventyr. Darth Vader dukker op – og endda med James Earl Jones’ stemmeunderlag. Billy Dee Williams lægger endnu en gang stemme til Lando Calrisian og Anthony Daniels kravler endnu en gang ”ind i” C-3PO. En oplevelse, som man selvfølgelig går glip af, hvis man sætter lydsiden til dansk tale.

Nu skal denne anmeldelse ikke udarte til en dybdeborende analyse af hverken handling eller figurer. Bevares, der ER mange referencer til en masse sammenhænge, både i og uden for Star Wars-universet. Det imidlertid brygget veloplagt sammen, så både efterhånden aldrende afficionados og nytilkomne børnebørn bør føle sig underholdt. Baggrundsmaterialet giver desuden en glimrende indføring i plot og figurer.

Måske skal man blot vente en stund med at se ”Rebels”, hvis man lige har været i biffen og frydet sig over ”The Force Awakens”. For ”Rebels” byder langt fra på sammen overflødighedshorn af farver, detaljer og stemning. Det er alt andet lige en produktion, der er rettet til TV-mediet, men de blink og ultrakorte afbrydelser i billedsiden, hvor TV-kanalerne kan lægge deres reklameblokke.

Alt i alt får Dave Filoni – der stod bag ”The Clone Wars” og Simon Kinberg – som har produceret ”X-Men: Days of Future Past” – brygget et ganske vellykket plot sammen. Blot skal man være opmærksom på, at serien trods mange tråde, der fletter serien, de seks spillefilm og ”Clone Wars”-serien sammen, består af afsluttede handlinger, der kun har en halv times råderum for at blive foldet ud.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Disney.

Titel: Star Wars Rebels – Sæson 1
Original Titel: Star Wars Rebels – Season 1
Premieredato: 23. december 2015
Instruktør: Simon Kinberg, Carrie Beck, Dave Filoni
Skuespillere:
Spilletid: 318 min.
Selskab:
Genre: Sci-Fi , Tegne- og animationsfilm


banner
Overskrift Højre Block
Knives Out – Var...
Den Gyldne Handske
Jumanji: The Nex...
En Hvid, Hvid Dag
Scooby-doo! Tilb...
Western Stars
F for Får filmen...
Made in Bangladesh
Gud være lovet
Marriage StoryKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...