Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline

Se alle artikler
Overskrift konkurrence



Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Stay

18. oktober 2006 af Kristian Jensen

5 stjerner Skriv en kommentar

Stay billede

Hvorfor i al verden så vi ikke denne film i de danske biografer???

”Stay” uden tvivl den bedste psykologiske gyser siden M. Night Shyamalans ”Den Sjette sans” (1999).
”Stay” handler om psykologen Sam (Ewan McGgregor), der skal forsøge at komme igennem til den psykisk syge Henry (Ryan Gosling). Det går hurtigt op for Sam, at der er noget fuldstændig galt med Henry, og det bliver ikke bedre da knægten proklamerer, at han har i sinde at begå selvmord på sin 21 års fødselsdag.
Jo længere Sam dykker ned i Henrys syge sind, jo mere mystisk bliver det. Langsomt begynder Sam at få de samme symptomer som Henry, og langsomt begynder virkelighed og fantasi at smelte sammen for ham. Det bliver til et kapløb mod tiden for Sam, der er fast besluttet på at redde Henry fra hans tilsyneladende fastlagte skæbne.

”Stay” er instrueret af Marc Forster, der blandt andet står bag de to fremragende film ”Monster’s Ball” (2001) og ”Finding Neverland” (2004), og med ”Stay” har han begået endnu et flot værk. Filmens visuelle fortællestil er utrolig flot skruet sammen, og skuespillet fungerer upåklageligt.
Ewan McGgregor er god i rollen som Sam, og han virker troværdig, til trods for den lidt kiksede amerikanske accent.
Den smukke Naomi Watts spiller fint op til McGregor, i rollen som Sams kæreste, der ufrivilligt hvirvles ind i jagten på sandheden om Henry.
Ryan Goslings ranglede udseende, gør ham uhyggelig god i rollen som den psykisk syge Henry, og det er en sand fornøjelse at være vidne til de unge skuespillers udfoldelser.
I ”Stay” er der minsandten også blevet plads til Bob Hoskins i en mindre birolle. Hoskins spiller den blinde Dr. Leon Patterson, der hjælper Sam i hans søgen efter sandheden om Henry.
Marc Forster har med ”Stay” skabt en skarp og velfortalt gyser, der kryber ind under huden på en hver der ser den. Det er ærgerligt at vi ikke oplevede ”Stay” i de danske biografer, men sådan går det jo nogle gange. Vi må nøjes med at nyde denne filmperle hjemme i sofaen.
Filmen kan på det varmeste anbefales, ikke mindst på grund af dens unikke visuelle stil, der i sig selv er fantastisk.

Ekstramateriale

Der er desværre ikke så meget ekstramateriale til ”Stay” - men lidt er der da.

I ekstramaterialet finder man to kommentatorspor, der begge omhandler en række udvalgte scener.
Det første spor er indtalt af Instruktøren Marc Forster og Ryan Gosling, og omhandler scener.
Det andet spor er ligeledes indtalt af Marc Forster, men denne gang får han selskab af henholdsvis filmens klipper Matt Chessé, filmens second unit instruktør Kevin Tod Haug og filmens fotograf Roberto Schaefer, der sammen kommenterer syv scener.

Det kan være ganske anstrengende at se en hel film med kommentatorsporet slået til. Der sker desværre ofte, at dem der har indtalt kommentarerne, kommer til at drukne sig selv i halvkedelige anekdoter om filmens tilblivelse. Til ”Stay” har man i stedet udvalgt en række scener, og koncentreret sig om at dem. På den ene side er det meget godt, at man slipper for et langt og anstrengende kommentatorspor. Men på den anden side kan producenten ikke vide hvilke scener jeg som bruger, kunne være interesseret i, og derfor kan det let komme til at fremstå som ren dovenskab, at man ikke har lavet et komplet kommentatorspor.
På dvd’en finder man ydermere den lille dokumentarfilm ”Departing Visions” der omhandler de såkaldte nærdødsoplevelser. Filmen har, udover en tematisk relevans, ingen andre relationer til ”Stay”.

Man kunne godt have ofret lidt mere tid på ekstramaterialet til ”Stay”. Det virker lidt sløset at der ikke er mere materiale at finde på dvd’en.
2 stjerne kan det blive til i denne omgang.

Filmen er i 1.85:1 anamorphic widescreen format.
Lyden er i henholdsvis 5.1 Dolby Digital og 5.1 DTS.
Filmen er tekstet på: dansk, svensk, finsk, norsk, islandsk, græsk, tjekkisk, ungarsk, bulgarsk, kroatisk, arabisk, polsk, portugisisk, rumænsk, slovensk, tyrkisk og engelsk.

Filmen er venligst stillet til rådighed af:

SF/Fox.

Titel: Stay
Original Titel: Stay
Premieredato: 3. oktober 2006
Instruktør: Marc Forster
Skuespillere: Ewan McGregor, Ryan Gosling, Naomi Watts, Kate Burton, Bob Hoskins, Elizabeth Reaser, B.D, Wong
Spilletid: 96 min.
Selskab: New Regency Pictures 2005/SF-Film 2006
Genre: Gyser
Link: http://www.staythemovie.com/





banner
Overskrift Højre Block
Civil War
Lupin III: Cagli...
HAMMARSKJÖLD
Birthday Girl
Perfect days
Ripple
KALAK
FØR STORMEN
All of us strangers
Drengen & Hejren



KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...