Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Hammarskjöld
Hammarskjöld billede

For Evigt
Civil War


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Strømeren Rykker Ud

20. juni 2007 af Per C. Halling

3 stjerner Skriv en kommentar

Strømeren Rykker Ud billede

Endnu en vesterlænding drager øst på for at bekæmpe kriminalitet og redde sit navn, rygte og ikke mindst ære.

Fire film med strømeren “Flatfoot” som gennemgående figur, spillet af Bud Spencer, og den nu afdøde italienske B-films instruktør Steno aka Stefano Vanzina (nogen steder krediteret som Stefano Vanzina eller Stefano Vanzini) i instruktørstolen er udkommet på dansk dvd. Vi på On-Z tager et kig på alle 4 og manden i den altdominerende hovedrolle – Bud Spencer.

Flatfoot – del 2

Allerede 2 år efter i 1975 kom den første fortsættelse og hvad var mere naturligt end at lade vores helt tage til østen, nu hvor karate og KongFu film var så populære – ”Strømeren Rykker Ud” hed den. Original titlen siger det mere klart ”Piedone a Hong Kong” aka ”Flatfoot in Hong Kong”.

I denne film bliver Flatfoot sat på sit livs opgave. Det har man vist hørt før. Stærkt presset af CIA tager han til Bangkok for at klemme livet ud af ”Bossen”, den stærkt bevogtede chef for gigantiske smugleroperationer – Og så starter fyrværkeriet. Efter at have stukket samtlige af Thailands elite thai-boksere en blodtud, følger Flatfoot sporet videre til Hong Kong, hvor ”Bossen” har sit hovedkvarter. Her venter en ”velkomstkomité” af KungFu krigere og samurai’er. Efter at have sendt hele komiteen til gibs- og respirator-behandling, bliver Flatfoot smidt ud af Hong Kong – for at forstyrre freden – Flatfoot møder en CIA-agent, der arbejder på samme sag. Endelig har han fundet en effektiv partner, og sammen spiller de ”tennis” med den sidste del af ”Bossens” livvagter.

Ikke så meget nyt måske, men mere en ændring i omgivelser og typen modstandere for at vise, hvem som er stærkest, tros alskens nye våben og kampstil og ikke mindst metoder.

Bud Spencer = Altid garanti for øretæver

Hvis man er vokset op i 70’erne og start 80’erne kan man ikke undgå at have stødt på makkerparret Bud Spencer og Terrence Hill, som stod for den ene slå på tæven film efter den anden. Enten var de politifolk eller så var de buddies i det vilde vesten. Fælles for alle filmene var at de havde en spinkel handling, som mere eller mindre kun skulle danne grundlag for at starte mindre eller større slagsmål. Men hvor Eastwood og fx Franco Nero brugte sin skyder i til tider temmelig blodige spagetti westerns, var disse film løsslupne ublodige komedier med næverne og kæften, som deres foretrukne våben. En knyttet næve med hammersalg i hovedet blev hans signatur, ligesom de stadigt større og større våben blev det i diverse Bronson/Eastwood politi/selvtægts film, som også var meget populære i denne perioden.

Den skøre humor a la stumfilm og ikke mindst, at de var ublodige, gjorde filmene meget mere familie venlige, når familien skulle i biffen og ikke lige skulle se en Dirch Passer film. Ligesom Dirch, lavede han masser af film, men høstede Bud aldrig rigtig anerkendelse for skuespil i den fine ende og i midt 80’erne trak han sig tilbage fra filmens verden og begyndt at lave tv. Her havde han bl.a. succes med tv-serien ”Ekstralarge” og men også som skribent og producer på flere mindre projekter.

Den eneste udmærkelse han har fået er, at han 2 gange, i 1990 og 1996, har modtaget François Truffaut Award ved Giffoni Film Festivalen, som er en Italiensk festival med primært fokus på børne- og ungdomsfilm.

Bud Spencer – faktisk en alsidig herre

Carlo Pedersoli er faktisk hans rigtige navn, men han ændrede det som en hyldest til hans favori tøl Budweiser og skuespiller Spencer Tracy.

Gennem sit liv har Spencer kunne sætte flere titler end blot skuespiller på sit visitkort.

Før han blev skuespiller var han en meget aktiv svømmer og stillede op for Italien flere gange ved De Olympiske Lege dels som svømmer, men også i vandpolo.

Ligesom andre stjerne som fx John Travolta og Tom Cruise har Spencer lov til at kalde sig pilot og har lov til både at flyve almindelig fly og helikopter og havde i 80’erne et transport selskab kaldet Mistral Air, men han mistede dog hurtigt interessen og kastede sig over den stigende interesse for børnetøj, som han tjente ganske godt på.

Familiefar er også en af dem. I 1960 giftede Spencer sig med Maria Amato 1960 som han har 3 børn med, Giuseppe (født i 1961), Christine (født i 1962) og Diamante (født i 1972).

Senest har Spencer også været aktiv i politik, men det er både en mindre heldig og helt anden historie, som du må have til gode.

Bud Spencer og Terrence Hill

Dette makkerpar både på og udenfor det hvide lærred lavede hele 19 film sammen og faktisk er det sådan, at du nu næste kan opleve dem alle på dansk dvd, for On Air Video har udsendt ganske mange af dem på dvd.

Ekstra Materiale

Intet, så det er hurtig beskrevet !

Lyd og Billede

Lyden har denne gang fået et løft og nu er det ikke længere mono, men i stereo, der dog stadig er tamt og kedeligt og heller ikke værd at bruge spalteplads på.

Billedet er igen ikke særlig godt, selvom det er bedre end den forrige og klart bedre end min VHS kopi. Filmen er uskarp i visse scener, men set ift. sin alder holder den sig nogenlunde, men der er stadig pæn vej til de film, som bliver lavet i dag. Filmen vises i igen 1.85:1, selvom også dens oprindelig var i 2.35:1 og kan forsætte min undren over hvorfor udsende en film i forkert format

Konklusion

Endnu engang hiver On Air Video fat i en serie af film, som det virker som om de øvrige selskaber er for fine til at sende ud, eller så er det fordi de måske skønner at den type hører en anden tid til.

70’erne og starten af 80’erne bød på masser af politifilm både fra USA og Europa. Nogle af disse var en blodig omgang med intriger, stygge mord og snedige plots, men andre som denne, var mere løsslupne, skøre og sjove, som hurtigt blev populære, da de kunne ses af alle uanset alder og køn.

Om de er gode eller dårlige vil jeg derfor sige, at det må være op til den enkeltes smag, humør og temperament og dem vil jeg ikke lægge mig ud med. Sæt nu jeg skriver/siger noget, som gør at jeg ender med en ordentlig omgang øretæver :o).

Filmen er venligst stillet til rådighed af: On Air Video.

Titel: Strømeren Rykker Ud
Original Titel: Piedone a Hong Kong
Premieredato: 22. marts 2007
Instruktør: Steno aka Stefano Vanzina aka Stefano Vanzina eller Stefano Vanzini
Skuespillere: Bud Spencer, Al Lettieri, Enzo Cannavale, Renato Scarpa, Francesco De Rosa, Nancy Sit, Daygolo, Robert Webber, Roberta Paladini, Chaplin Chang
Spilletid: 110 min.
Selskab: Mondial te.fi., On Air Video, 1975 (På dansk dvd 2007)
Genre: Krimi
Link: http://en.wikipedia.org/wiki/Bud_Spencer
Endnu en gang har Flatfoot problemer, så for at rense sit navn og rygte må han en tur til Hong Kong og det går ikke stille af.
Endnu en gang har Flatfoot problemer, så for at rense sit navn og rygte må han en tur til Hong Kong og det går ikke stille af.
En sjov lille detalje er, at børn pludselig fik en vigtig rolle i Bed Spencers film, hvilket også automatisk var med til at lægge en dæmper på det alvorlige og fokusere på det sjove !
En sjov lille detalje er, at børn pludselig fik en vigtig rolle i Bed Spencers film, hvilket også automatisk var med til at lægge en dæmper på det alvorlige og fokusere på det sjove !
I flere af filmene vil du måske genkende ansigter fra andre film, men jeg er sikker på at de færreste kan navnet på skuespilleren eller de andre film han/hun har medvirket i.
I flere af filmene vil du måske genkende ansigter fra andre film, men jeg er sikker på at de færreste kan navnet på skuespilleren eller de andre film han/hun har medvirket i.


banner
Overskrift Højre Block
Civil War
Lupin III: Cagli...
HAMMARSKJÖLD
Birthday Girl
Perfect days
Ripple
KALAK
FØR STORMEN
All of us strangers
Drengen & HejrenKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...