Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Strømeren Slår Knockout

20. juni 2007 af Per C. Halling

2 stjerner Skriv en kommentar

Strømeren Slår Knockout billede

Flatfoot fortsætter sin verdensturne, denne gang går rejsen til Afrika, hvor der sørme også er nogle slemme fyre, der trænger til lidt klø.

Fire film med strømeren “Flatfoot” som gennemgående figur, spillet af Bud Spencer, og den nu afdøde italienske B-films instruktør Steno aka Stefano Vanzina (nogen steder krediteret som Stefano Vanzina eller Stefano Vanzini) i instruktørstolen er udkommet på dansk dvd. Vi på On-Z tager et kig på alle 4 og manden i den altdominerende hovedrolle – Bud Spencer.

Flatfoot – del 3

Der skulle gå 3 år før Rizzo igen gik på banen, men denne gang gør han det på bedste Shaft maner, der også er en strømer, som har været en tur i Afrika for at bekæmpe kriminalitet.

I denne film bliver Flatfoot alias Kriminalinspektør Rizzo kontaktet af en politimand fra Sydafrika, som har nogle vigtige informationer til ham. Lige inden politimanden for fotalt hvad han arbejder på, bliver han dræbt. Med sine sidste kræfter får han vist Rizzo et billede af sin søn Bodo. Rizzo beslutter sig for at rejse til Johannesburg, for at finde Bodo og finde ud af hvilken sag politimanden arbejdede på. Han opdager en forbindelse mellem sydafrikanske diamantminer og heroin strømmen ind i Napoli.

Det hele er set mange gange før og også bedre, så man skal være garvet fan af Bud Spencer eller instruktør Steno til at man bliver rigtig fanget af denne film. Filmen har slet ikke den samme energi over sig som de 2 første i serien, for godt nok er der masser af slå-på-tæven og eksotiske dyr og omgivelser, men det hjælper ikke meget, når det på mig virker som om Flatfoot figuren ikke rigtig kan udvikle sig mere og virker træt.

Det kan derfor godt undre mig at filmen, som den eneste af de 4 film, har modtaget en filmpris - Golden Screen (aka Goldene Leinwand) i Tyskland.

Bud Spencer = Altid garanti for øretæver

Hvis man er vokset op i 70’erne og start 80’erne kan man ikke undgå at have stødt på makkerparret Bud Spencer og Terrence Hill, som stod for den ene slå på tæven film efter den anden. Enten var de politifolk eller så var de buddies i det vilde vesten. Fælles for alle filmene var at de havde en spinkel handling, som mere eller mindre kun skulle danne grundlag for at starte mindre eller større slagsmål. Men hvor Eastwood og fx Franco Nero brugte sin skyder i til tider temmelig blodige spagetti westerns, var disse film løsslupne ublodige komedier med næverne og kæften, som deres foretrukne våben. En knyttet næve med hammersalg i hovedet blev hans signatur, ligesom de stadigt større og større våben blev det i diverse Bronson/Eastwood politi/selvtægts film, som også var meget populære i denne perioden.

Den skøre humor a la stumfilm og ikke mindst at de var ublodige, gjorde filmene meget mere familie venlige, når familien skulle i biffen og ikke lige skulle se en Dirch Passer film. Ligesom Dirch, lavede Bud masser af film, men høstede aldrig rigtig anerkendelse for skuespil i den fine ende og i midt 80’erne trak han sig tilbage fra filmens verden og begyndt at lave tv. Her havde han bl.a. succes med tv-serien ”Ekstralarge” og men også som skribent og producer på flere mindre projekter.

Den eneste udmærkelse han har fået er, at han 2 gange, i 1990 og 1996, har modtaget François Truffaut Award ved Giffoni Film Festivalen, som er en Italiensk festival med primært fokus på børne- og ungdomsfilm.

Bud Spencer – faktisk en alsidig herre

Carlo Pedersoli er faktisk hans rigtige navn, men han ændrede det som en hyldest til hans favorit øl Budweiser og skuespiller Spencer Tracy.

Gennem sit liv har Spencer kunne sætte flere titler end blot skuespiller på sit visitkort.

Før han blev skuespiller var han en meget aktiv svømmer og stillede op for Italien flere gange ved De Olympiske Lege dels som svømmer, men også i vandpolo.

Ligesom andre stjerne som fx John Travolta og Tom Cruise har Spencer lov til at kalde sig pilot og har lov til både at flyve almindelig fly og helikopter og havde i 80’erne et transport selskab kaldet Mistral Air, men han mistede dog hurtigt interessen og kastede sig over den stigende interesse for børnetøj, som han tjente ganske godt på.

Familiefar er også en af dem. I 1960 giftede Spencer sig med Maria Amato 1960 som han har 3 børn med: Giuseppe (født i 1961), Christine (født i 1962) og Diamante (født i 1972).

Senest har Spencer også været aktiv i politik, men det er både en mindre heldig og helt anden historie, som du må have til gode.

Bud Spencer og Terrence Hill

Dette makkerpar både på og udenfor det hvide lærred lavede hele 19 film sammen og faktisk er det sådan, at du nu næsten kan opleve dem alle på dansk dvd, for On Air Video har udsendt ganske mange af dem på dvd.

Ekstra Materiale

Intet, så det er hurtig beskrevet !

Lyd og Billede

Både lyd eller billeder er blevet væsentlig bedre end de øvrige udgivelser i serien, og man kan tydeligt se en vis udvikling fra 73 til 78, hvis man tager de kritiske øjne på. Den er hurtigt glemt, hvis man opsluges af filmes slåskampe. Det blev jeg ikke dog ikke, dertil er filmen og nævekampene for kedelige og for meget en gentagelse. Filmen præsenteres stadig i 1.85:1 og i almindelig stereo. Jeg havde dog håbet på lidt bedre lyd og billede når man nu skulle ud på savannen med Bud & Co.

Konklusion

Endnu engang hiver On Air Video fat i en serie af film, som det virker som om de øvrige selskaber er for fine til at sende ud, eller så er det fordi de måske skønner at den type hører en anden tid til.

70’erne og starten af 80’erne bød på masser af politifilm både fra USA og Europa. Nogle af disse var en blodig omgang med intriger, stygge mord og snedige plots, men andre som denne, var mere løsslupne, skøre og sjove, som hurtigt blev populære, da de kunne ses af alle uanset alder og køn.

Om de er gode eller dårlige vil jeg derfor sige, at det må være op til den enkeltes smag, humør og temperament og en de vil jeg ikke lægge mig ud med, sæt nu jeg skriver/siger noget som gør at jeg ender med en ordentlig omgang øretæver :o)

Filmen er venligst stillet til rådighed af: On Air Video.

Titel: Strømeren Slår Knockout
Original Titel: Piedone l'africano
Premieredato: 22. marts 2007
Instruktør: Steno aka Stefano Vanzina aka Stefano Vanzina eller Stefano Vanzini
Skuespillere: Bud Spencer, Dagmar Lassander, Werner Pochath, Enzo Cannavale, Joe Stewardson, Baldwyn Dakile, Giovanni Cianfriglia, Carel Trichardt, Desmond Thompson, Antonio Allocca, Giancarlo Bastianoni
Spilletid: 109 min.
Selskab: Laser Film ,On Air Video, 1978 (På dansk dvd 2007)
Genre: Humor
Link: http://en.wikipedia.org/wiki/Bud_Spencer
Endnu en lille dreng sniger sig ind på rollelisten. Det er også med denne film han begynder at få interessen for at lære flyve. En kvalifikation han, som sagt tidligere, har benyttet sig af når han ikke laver film.
Endnu en lille dreng sniger sig ind på rollelisten. Det er også med denne film han begynder at få interessen for at lære flyve. En kvalifikation han, som sagt tidligere, har benyttet sig af når han ikke laver film.
I denne film charmer han sig mere ind på damerne end tidligere eller er det bare en skjult hilsen til ... ” Diamonds Are a Girls Best Friend” ???
I denne film charmer han sig mere ind på damerne end tidligere eller er det bare en skjult hilsen til ... ” Diamonds Are a Girls Best Friend” ???
Tiden er dog kort til romantik, for det er jo ikke derfor han tog helt til Afrika.
Tiden er dog kort til romantik, for det er jo ikke derfor han tog helt til Afrika.


banner
Overskrift Højre Block
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...
Bad Boys: Ride o...
Knox Goes Away
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskedeKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...