Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Til Verdens Ende
Til Verdens Ende billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Strømeren Slår Til Igen

20. juni 2007 af Per C. Halling

2 stjerner Skriv en kommentar

Strømeren Slår Til Igen billede

Så er vi nået sidste film i vores gennem gang af film om Rizzo & Co. Denne gang går turen til Egypten, så er du parat til flere rejsebilleder fra Spencer & Co’s tur dernede ???

Fire film med strømeren “Flatfoot” som gennemgående figur, spillet af Bud Spencer, og den nu afdøde italienske B-films instruktør Steno aka Stefano Vanzina (nogen steder krediteret som Stefano Vanzina eller Stefano Vanzini) i instruktørstolen er udkommet på dansk dvd. Vi på On-Z tager et kig på alle 4 og manden i den altdominerende hovedrolle – Bud Spencer.

Flatfoot – del 4

Kun et år efter var Steno & Spencer klar med endnu en film om Rizzo & Co.

Flatfoot er denne gang på sporet af nogle heroinsmuglere, som muligvis også står bag bortførelsen af en professor. Han er nemlig guld værd, fordi han har fundet en meget usædvanlig metode til påvisning af olie i undergrunden. Alle spor fører til Egypten, så Flatfoot og hans lille ven Bobo samt en kollega rejser til Egypten for at opklare sagen.

På deres efterforskning kommer de også til flere af de historiske steder i Egypten. Flatfoot er kendt for at bruge håndfaste argumenter over for forbrydere, og det sker naturligvis på den sædvanlæige ublodige måde også i denne film, der er fuld af pragtfulde og fantastiske slagsmål, men ærlig talt nu begynder det og blive en smule ensformigt og ikke særlig opfindsomt.

Jeg er stået af for længst, men om ikke andet kan du jo altid se filmen som en lidt sjovere turist og inspirations video til din næste rejse sydpå.

Bud Spencer = Altid garanti for øretæver

Hvis man er vokset op i 70’erne og start 80’erne kan man ikke undgå at have stødt på makkerparret Bud Spencer og Terrence Hill, som stod for den ene slå på tæven film efter den anden. Enten var de politifolk eller så var de buddies i det vilde vesten. Fælles for alle filmene var at de havde en spinkel handling, som mere eller mindre kun skulle danne grundlag for at starte mindre eller større slagsmål. Men hvor Eastwood og fx Franco Nero brugte sin skyder i til tider temmelig blodige spagetti westerns, var disse film løsslupne ublodige komedier med næverne og kæften, som deres foretrukne våben. En knyttet næve med hammersalg i hovedet blev hans signatur, ligesom de stadigt større og større våben blev det i diverse Bronson/Eastwood politi/selvtægts film, som også var meget populære i denne perioden.

Den skøre humor a la stumfilm og ikke mindst at de var ublodige, gjorde filmene meget mere familie venlige, når familien skulle i biffen og ikke lige skulle se en Dirch Passer film. Ligesom Dirch, lavede han masser af film, men Bud høstede aldrig rigtig anerkendelse for skuespil i den fine ende og i midt 80’erne trak han sig tilbage fra filmens verden og begyndt at lave tv. Her havde han bl.a. succes med tv-serien ”Ekstralarge” og men også som skribent og producer på flere mindre projekter.

Den eneste udmærkelse han har fået er, at han 2 gange, i 1990 og 1996, har modtaget François Truffaut Award ved Giffoni Film Festivalen, som er en Italiensk festival med primært fokus på børne- og ungdomsfilm.

Bud Spencer – faktisk en alsidig herre

Carlo Pedersoli er faktisk hans rigtige navn, men han ændrede det som en hyldest til hans favorit øl Budweiser og skuespiller Spencer Tracy.

Gennem sit liv har Spencer kunne sætte flere titler end blot skuespiller på sit visitkort.

Før han blev skuespiller var han en meget aktiv svømmer og stillede op for Italien flere gange ved De Olympiske Lege dels som svømmer, men også i vandpolo.

Ligesom andre stjerne som fx John Travolta og Tom Cruise har Spencer lov til at kalde sig pilot og har lov til både at flyve almindelig fly og helikopter og havde i 80’erne et transport selskab kaldet Mistral Air, men han mistede dog hurtigt interessen og kastede sig over den stigende interesse for børnetøj, som han tjente ganske godt på.

Familiefar er også en af dem. I 1960 giftede Spencer sig med Maria Amato 1960 som han har 3 børn med: Giuseppe (født i 1961), Christine (født i 1962) og Diamante (født i 1972).

Senest har Spencer også været aktiv i politik, men det er både en mindre heldig og helt anden historie, som du må have til gode.

Bud Spencer og Terrence Hill

Dette makkerpar både på og udenfor det hvide lærred lavede hele 19 film sammen og faktisk er det sådan, at du nu næsten kan opleve dem alle på dansk dvd, for On Air Video har udsendt ganske mange af dem på dvd.

Ekstra Materiale

Intet, så det er hurtig beskrevet !

Lyd og Billede

Lyden er stadig kun i almindelig Stereo, så ligesom på de øvrige 3 film i denne serie kommer dit anlæg heller ikke på arbejde i denne sidste film i serien.

Filmen vises i 1.85:1 og har klart seriens indtil nu bedste billede. Billedet står roligt, med knapt så meget støj og en meget høj kontrast. Farverne er også blevet bedre og meget kan man sige om Flatfoot, men han er da begyndt at se bedre ud på sine yngre dage.

Konklusion

Endnu engang hiver On Air Video fat i en serie af film, som det virker som om de øvrige selskaber er for fine til at sende ud, eller så er det fordi de måske skønner at den type hører en anden tid til.

70’erne og starten af 80’erne bød på masser af politifilm både fra USA og Europa. Nogle af disse var en blodig omgang med intriger, stygge mord og snedige plots, men andre som denne, var mere løsslupne, skøre og sjove, som hurtigt blev populære, da de kunne ses af alle uanset alder og køn.

Om de er gode eller dårlige vil jeg derfor sige, at det må være op til den enkeltes smag, humør og temperament og en de vil jeg ikke lægge mig ud med, sæt nu jeg skriver/siger noget som gør at jeg ender med en ordentlig omgang øretæver :o).

Filmen er venligst stillet til rådighed af: On Air Video.

Titel: Strømeren Slår Til Igen
Original Titel: Piedone d'Egitto
Premieredato: 22. marts 2007
Instruktør: Steno aka Stefano Vanzina aka Stefano Vanzina eller Stefano Vanzini
Skuespillere: Bud Spencer, Enzo Cannavale, Baldwyn Dakile, Angelo Infanti, Cinzia Monreale, Karl-Otto Alberty, Adel Adham, Mahmoud Kabil, Robert Loggia, Leopoldo Trieste m.fl
Spilletid: 103 min.
Selskab: Merope Film, On Air Video, 1979 (På dansk dvd 2007)
Genre: Humor
Link: http://en.wikipedia.org/wiki/Bud_Spencer
Flatfoot et tilbage igen, med sin hvide skjorte og sorte/blå jakke og bukser.
Flatfoot et tilbage igen, med sin hvide skjorte og sorte/blå jakke og bukser.
Denne gang kan du se at filmen heller ikke foregår i hjemlandet Italien, men i Egypten, hvor han straks får nye venner og naturligvis også fjender.
Denne gang kan du se at filmen heller ikke foregår i hjemlandet Italien, men i Egypten, hvor han straks får nye venner og naturligvis også fjender.
Heller ikke i denne omgang slipper Flatfoot for at bruge sine næver og sjovt nok er skjorten alligevel altid nystrøget både før, under og efter en omgang øretæver.
Heller ikke i denne omgang slipper Flatfoot for at bruge sine næver og sjovt nok er skjorten alligevel altid nystrøget både før, under og efter en omgang øretæver.


banner
Overskrift Højre Block
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...
Bad Boys: Ride o...
Knox Goes Away
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskede
Inshallah en drengKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...