Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Det Er Drømmen, ...
Game Of Thrones ...
Galla Premiere P...
Den Ukendte Dans...
Jaime Rosales Ta...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Stalker
Stalker billede

Judy
John Wick: Chapt...
Maleficent: Mist...
Valhalla
Long Shot
Aladdin
Zombieland: Doub...
Mary Queen Of Scots


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Sunset

9. maj 2019 af Maria Bjerregaard

3 stjerner Skriv en kommentar

Sunset billede

László Nemes efterfølger til hans fremragende ”Sauls søn” har flotte kostumer og spændende intrigerer, men ender med forvirring og for mange ubesvarede spørgsmål.

Den ungarske instruktør László Nemes skabte den klaustrofobiske og nærværende ”Sauls Søn” i nazisternes udryddelseslejre. Dengang fulgte vi kameraet tæt på alle modbydelighederne, og dette er også tilfældet i hans nyeste film ”Sunset”. Denne gang fungerer stilen ikke helt.

Hjertet af Europa
Vi befinder os i Budapest i 1913. Den unge Irisz Leiter ( Juli Jakab) ankommet til hovedstaden i håb om at få arbejde i den legendariske hattebutik – tidligt eget af hendes forældre. Hun bliver dog hurtigt afvist om den nye ejer, og må derfor søger andre veje. Alle i byen snakker dog om en mand ved navn, Kalman Leiter – Irisz bror. Derfor må Irisz forsøge at finde sin bror, så hun kan finde svar om sin fortid. Men krig og terror ligger i vente i Budapests mørke gader.

Førkrigstidens dramaer
Juli Jakab er smuk og naturlig i rollen som Irisz. Men i mange scener føles det som om, hun har det samme følelsesregister som en død fisk. Og hun ligner det også! Det er ærgerligt, da det er hende, som bærer filmens billede. Ligesom i ”Sauls søn” følger vi tragedierne på nærmeste hånd, men dette fungerer ikke i denne film, hvor revolutionære anarkister går til angreb på overklassens overdådighed. Ligesom Irisz ved vi heller ikke helt, hvad der foregår. Dette kan virke forvirrende, idet der er mange intrigerer og mystik undervejs. Og når man ikke får svar på disse, kan det virke utrolig frustrerende.

Samfundskritik under luppen
Selvom filmen foregår i tilbage i 1913 er nutidens samfundskritik stadig at ane. Men historien er omsvøbet med al for meget forvirring og mystik, og det bliver aldrig spændende. Selv billedesiden virker på sløset, da man aldrig kan se forskellen på de gode og de onde. Især ikke i nattelyset. Derfor kan 2 timer og 24 min forblive utrolig kedeligt.

”Sunset” mangler en klar visionær linje omkring, hvad den gerne vil. Om den vil være samfundskritisk eller give et tæt portræt af kvinder i 1900 tallet eller noget helt tredje. Det bliver i hvert fald 2, 5 lange timer.

Titel: Sunset
Original Titel: Napszállta
Premieredato: 9. maj 2019
Instruktør: László Nemes
Skuespillere: Juli Jakab, Vlad Ivanov, Marcin Czarnik, Evelin Dobos, Judit Bárdos
Spilletid: 144 min.
Selskab: Hungarian National Film Fund, Filmbazar, 2018
Genre: Drama


banner
Overskrift Højre Block
Skin
Leave no Trace
Maleficent: Mist...
Blinded by the L...
MANDSKORET
Long Shot
Dronningen
Buñuel i Skildpa...
Fat Front
EdmondKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...