Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Hbo Nordic Blive...
Bjørn Nørgaard –...
Nordisk Film Uds...
Slagtøjsspiller ...
Drama Af Nina Beier

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Shang-Chi And Th...
Shang-Chi And The Legend Of The Ten Rings billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Supernova

12. august 2021 af Maria Bjerregaard

3 stjerner Skriv en kommentar

Supernova billede

Colin Firth og Stanley Tucci er begge dygtige skuespillere, men” Supernova” bliver en anelse for sentimental.

Demens er en alvor sygdom og kan ofte være en kæmpe omvæltningen for en selv - og ikke mindst ens nærmeste. Det viste oscarfilmen “The Father” på flotteste vis, hvor man for alvor fulgte en demens vanskeligheder og udfordringer. I filmen “Supernova” er demenssygdommen også centrum for en kærlighedsfortælling.

Sam ( Colin Firth) og Tusker ( Stanley) har været sammen i snart 20 år. De er fortsat meget forelskede i hinanden, og er nu taget på tur i deres autocamper gennem England. Det er meningen, at de skal besøge venner og familie. Der er sket meget for Tusker, da han for 2 år siden, blev diagnosticeret for tidlig demens, og deres tid sammen som par automatisk er blevet begrænset. Som rejsen skrider frem, går det hurtigt op for de to mænd, at de har meget forskellige fremtidsplaner.

Colin Firth og Stanley Tucci er to rutinerede og dygtige skuespillere, og dette kommer også stærkt til udtryk i filmen, hvor kameraet er placeret på netop de to. I princippet kunne denne film også være et teaterstykke, da den indeholder intime og sårbare scener mellem de to stjerner.

Dog bliver dialogen og plottet meget forudsigeligt, hvor man hurtigt kan gennemskuet Tuskers plan, og deres dialog virker lidt for sentimental, da man har gennemskuet hvad motivationen bag planen er. Der er naturligvis rørende stunder igennem dem, da de har været sammen i lang tid og skuespillerne har god kemi, men det virker også en anelse forceret.

Det virker til at instruktøren, Harry Macqueen, meget gerne vil have sit publikum til at græde og være rørt, i stedet for at lade tårerne komme naturligt. Hele stjerneuniverseret med supernova og mælkevejen virker også som en lidt malplaceret hobby, som i forhold til filmen handling, ikke rigtig giver mening.

”Supernova” er dygtige skuespilspræstationer fra Colin Firth og Stanley Tucci, som løfter filmens niveau markant. Selvom der er følelsesladet og rørende momenter, virker de for sentimentale og forceret, og det ender med at blive alt for melodramatisk.

Titel: Supernova
Original Titel: Supernova
Premieredato: 12. august 2021
Instruktør: Harry Macqueen
Skuespillere: Colin Firth, Stanley Tucci, Pippa Haywood, Peter Macqueen
Spilletid: 93 min.
Selskab: British Film Institute, Scanbox, 2020
Genre: Drama , Romantik


banner
Overskrift Højre Block
Diary Of A Wimpy...
Apples
The Hand of God
House of Gucci
Nisser (Netflix)
Last Night in Soho
Encanto
Pleasure
A-ha: The Movie
Solens BørnKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...