Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Støt Cinemaonline
Ny Streamingtjen...
Tag 24 Minutter ...
Nordisk Film Inv...
Cph:Dox. 18. – 2...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Spioner På Missi...
Spioner På Missioner billede

Fremad
Proxima
I Still Believe
Undtagelsen
The Call Of The ...
Birds Of Prey


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Blu-Ray anmeldelse

Swelter

5. august 2016 af Ronnie Bisgaard Mortensen

2 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Swelter billede

Moderne westernstemning og JCVD er en halvdårlig smagløs cocktail.

Så skal man til det endnu en gang. En af de der film, der proklamerer sig med en afdanket action-stjerne på forsiden af coveret, uden at han egentlig spiller nogen rigtig betydning for handlingen. Denne gang er det Jean-Claude Van Damme, og det er såmænd ikke første gang, at jeg støder på en b-film, hvor den belgiske kampsportsekspert ligner en vigtig hovedrolle. Sidst jeg stødte på ham, var Van Damme skurken; faktisk en sjov en af slagsen, men denne gang er han degraderet til en fuldstændig ligegyldig biperson. En film står og falder dog ikke med en enkelt person, men Swelter har bare ikke særlig meget andet at byde på, for både plottet og karaktererne er langt under gennemsnittet, når man snakker interesseniveau, og det er ærgerligt for en film, der ellers rent stilistisk formår at fremelske en form for moderne westernstemning.

Filmen tager udgangspunkt i en gruppe røvere, der har røvet et casino i Las Vegas. Noget går dog galt, og de bliver alle fanget, undtagen en. Bishop (Lennie James) slipper nemlig væk med pengene, men er blevet skudt i hovedet. Han vågner op og kan intet huske om, hvem han er eller hvor han er. Mange år senere bliver gruppens resterende medlemmer løsladt fra fængslet. De har fået et tip om, at Bishop render rundt og er sherif i en afdanket ørkenby, og de begiver sig ud for at finde Bishop og pengene, som de mener, han har gemt af vejen. Opgøret mellem Bishop og resten af gruppen kan næsten kun ende galt.

Så er der ellers dømt klassisk westernopgør, hvor antihelten Bishop må forsøge at kæmpe alene mand imod hans gamle slæng og byens andre uduelige indbyggere. Selvom westerngenren sjældent har budt på dybe karakterer, så fejler Swelter i den grad ved slet ikke at vise nogen som helst interesse i nogen af personerne, der er så kedeligt og tilregneligt sat op, at de lige så godt kunne være papfigurer. Det er svært at heppe på Bishop som en form for hovedperson, for hans fortid som forbryder indhenter ham hurtigt og ideen med, at han faktisk ikke kan huske, hvem han er virker lidt for urealistisk. Hele forbrydergruppens røveri fortælles desuden igennem en række flashback, der er så dårligt sat op, at det kan være svært holde koncentrationen på filmen. Flashbackene sejler rundt i shaky-cam og slørede billeder, der skal bringe en illusion af slørede minder, men skaber langt mere forvirring end gavn.

Og så lige tilbage den gode hr. Van Damme, for sjældent har man set så ugideligt og koldt skuespil fra hans side. Javist har han aldrig været en verdensklasse skuespiller, men de har ikke en gang givet ham en ordentlig kampscene, hvor han kunne fyre et af sine velkendte cirkelspark af. Gå på pension Van Damme!

Swelter forsøger ihærdigt at skabe westernstemning, og formår sådan set på udmærket vis at skabe referencer til en genre, der så sjældent ses længere. Desværre er karaktererne og plottet så vagt sat op, at ens koncentration og interesse i en grad bliver sat på prøve. Der mangler passion og karisma og Swelter smelter væk i manglen på dette.

Ekstramateriale
Blu-Ray udgaven af Swelter indeholder følgende ekstramateriale:
• Interview
• Trailers

Filmen er venligst stillet til rådighed af:
Mis. Label.

Titel: Swelter
Original Titel: Swelter
Premieredato: 26. maj 2016
Instruktør: Keith Parmer
Skuespillere: Alfred Molina, Lennie James, Jean-Claude Van Damme, Catalina Sandino Moreno, Josh Henderson, Courtney Hope, Mindy Robinson, Freya Tingley
Spilletid: 100 min.
Selskab: Grand Peaks Entertainment, Mis. Label, 2014
Genre: Action , Drama , Krimi


banner
Overskrift Højre Block
The Lighthouse
Little Joe
The Outpost
Bølle på eventyr
Livets Bedste År
Star Wars: Episo...
War Of The World...
Bad Boys For Life
Undtagelsen
Maryam – den per...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...