Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline

Se alle artikler
Overskrift konkurrence



Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

T4XI

20. oktober 2007 af Jan Mouritzen

3 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

T4XI billede

Den fartgale taxichauffør Daniel og den tumpede politimand Émilien er tilbage i fjerde ombæring af Taxi-filmserien, der stadig holder højt niveau og endnu engang byder på forfriskende humor.

Så er der godt nyt til alle fans af de accelerationsdrevne actionkomedier i den franske Taxi-serie, for nu præsenterer producent og manuskriptforfatter Luc Besson opus 4 i bilsagaen, der tilsyneladende ikke har tænkt sig at stoppe for rødt lys foreløbig!

Denne gang får ulykkesfuglen Émilien (Frederic Diefenthal) fra kriminalpolitiet i Marseille til opgave at beskytte en belgisk gangsterboss i nogle timer, inden denne skal flyve videre og udleveres til Congo.

Politistationen i Marseille minder stadig mest af alt om en børnehave eller et galehus, og alle de elskede figurer fra de øvrige Taxi-film er tilbage: Den koleriske og konstant storskrydende politichef Gibert (Bernard Farcy), den udflippede og potafhængige jamaicanske betjent Marley, den blonde, tårnhøje kampsportsekspert Petra (Emma Sjöberg-Wiklund) og - ikke mindst - Émilien, der stadig er dummere end både politiet og loven tillader. Sami Naceri gentager sin rolle som Émiliens ven, taxichaufføren Daniel Morales, der stadig sidder bag rattet og trykker speederen i bund i sin hvide Peugeot 407.

Filmens tempofyldte stil etableres i en hæsblæsende introsekvens, hvor Daniel har 7 minutter til at fragte den franske landsholdsspiller Djibril Cissé (der gæsteoptræder som sig selv) tværs gennem Marseilles snævre gader i sin taxi, så han kan nå fodboldstadionet i tide og spille en særdeles vigtig klubkamp for Olympique de Marseille.

Hovedhandlingen kommer i sving, da en psykopatisk belgisk gangsterboss, Albert Vandenbosh – med tilnavnet ’Slagteren fra Flandern’ (Jean-Luc Couchard) - bliver overladt i Marseille-politiets varetægt. Politiet skal blot beskytte Vandenbosh i nogle få timer, inden han skal udleveres til Congo for en lang række forbrydelser. Via en snedig identitetsforbytning lykkes det imidlertid Vandenbosh at forvirre den enfoldige betjent Émilien så meget, at han får mulighed for at undslippe.

Politichef Gibert får et raserianfald af vulkaniske dimensioner og beordrer klodsmajoren Émilien til at finde topgangsteren og få ham tilbage bag tremmer. Émilien får hjælp i sin jagt af Daniel og sammen opsporer de Vandenbosh til Monaco, hvor han sammen med sin bande vil plyndre nationalbanken.

Uden Émiliens vidende er Vandenboshs bande blevet infiltreret af Marseillepolitiets undercover-specialist Petra, som under dække af at være gangsterens elskerinde, nøje overvåger hans aktiviteter og rapporterer dem til specialstyrken.

Da Vandenbosh tømmer nationalbankens pengeskabsbokse og flygter med byttet (og Petra) til Columbia, følger Émilien og Daniel efter ham. De hidkalder forstærkning fra Giberts kompagni og hele intrigen kulminerer i noget, der bedst kan beskrives som en fusion mellem slutopgøret i Scarface og Marx-brødrenes løsslupne løjer i ”Halløj i operaen”.

Ligesom de øvrige film i serien leverer T4xi 1½ times uforpligtende underholdning fra start til slut. Der er smæk og grin for alle skillingerne, så hvis du i forvejen er vild med denne skøre franske filmserie, vil du ikke blive skuffet.

Nordisk Films DVD-udgivelse af T4xi er i det korrekte billedformat, anamorfisk 2.35:1. Billedet og farverne er skarpe og der er smæk på lydsiden. Ekstramaterialet inkluderer trailers til andre Nordisk Film udgivelser: Brooklyn Rules, Black Book, Unknown og Goya’s Ghosts.

http://www.moviezoo.dk/Taxi-4-DVD-film_5708758670869?ref=boligbasen&affiliate=1014&utm_source=boligbasen

Titel: T4XI
Original Titel: T4XI
Premieredato: 16. oktober 2007
Instruktør: Gerard Kraawczyk
Skuespillere: Samy Naceri, Frederic Diefenthal, Bernard Farcy, Emma Wiklund, Jean-Luc Couchard
Spilletid: 87 min.
Selskab: TF1 Films/Europacorp. ARP
Genre: Action
Skurkene i T4XI
Skurkene i T4XI


banner
Overskrift Højre Block
Civil War
Lupin III: Cagli...
HAMMARSKJÖLD
Birthday Girl
Perfect days
Ripple
KALAK
FØR STORMEN
All of us strangers
Drengen & Hejren



KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...